SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Battalgazi Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:17:57
AKP Battalgazi Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya’nın Battalgazi ilçe danışma toplantısı gerçekleştirildi. 
 
Toplantıya Malatya Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe komisyonu üyesi Mustafa Şahin, Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan , AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, İl Başkan yardımcıları Hakan Kahtalı, İsmet Yılmaz, ve çok sayıda partili katıldı.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Battalgazi İlçe Başkanı Mehmet İlbak toplantıya katılan herkese teşekkür ederek toplantının hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da AKP'nin kurulduğu günle bugün arasında çok büyük farklar olduğunu söyledi.
 
Son olarak konuşan Milletvekili Mustafa Şahin de, Battalgazi ilçesine yapılması düşünülen yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Şahin, Ulu cami etrafına yapılan yeni düzenlemelerle Battalgazi ilçesini inanç turizminin merkezi olacak bir konuma getirmeyi planladıklarını bildirdi. Yeni eğitim sistemiyle ilgili de bilgi veren Şahin şunları söyledi:
 
“28 Şubat 1997 tarihinde demokrasiye fiili olarak yapılan bir müdahale neticesinde o gün eğitim sistemimizi allak bullak eden anlayış hala görev başındaymış gibi davranıyolardı.O gün belki çok sığ düşünüyorlardı. O gün böyle küçük düşünenler imam hatipleri kapatmak için meslek liselerini gözden çıkardılar. Meslek liseleri bizler için vasıflı eleman yetiştiren, niteliklerine göre becerilerine göre okul tercih etme noktasında önlerinde bir fırsatken meslek liseleri içersinde yüzde 10’a tekabül eden İmam hatip okullarının kapatılması için meselk liselerini gözden çıkardılar. Meslek liselilerin önlerinin açılması noktasında vatandaşlarımızın, sanayicimizin, işadamımızın bizden talepleri vardı. Biz bu talebi yerine getirdik. Biz istiyoruz ki çağdaş dünyanın yetiştirmiş olduğu insanlar bizim insanımız olsun.”
 
Şahin, yeni teşvik paketiyle ilgili de özetle şunları söyledi: “Bugün biz yeni teşvik paketiyle bölgeler arasındaki ekonomik farklılıkların ortadan kalkması için, doğu ve güneydoğuda ezilmişliklerini iliklerine kadar hisseden vatandaşlarımızın önlerine bir imkan sunulması, istihdamın daha iyi bir noktaya taşınması için elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz. Biz devlet olarak o bölgede yatırımlarımızı artıracağız. Bu ülkede eğer 15 bin milometreden fazla duble yol yapılmışsa kaynakların doğru kullanılmasıyla yapılmıştır. Bizim ihracatımız 35 milyar dolar iken şu anda 140 milyar dolara ulaşmış. Krize rağmen yükselmiş. Parayı pul olmaktan kurtarmışız. IMF’ye olan borç 24 milyar iken şimdi bu borç 2,5 milyar dolara düşmüş. Bunları yaparken ne yapmışız? Kayıp ve kaçağı önlemişiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız