SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Bir Oylama Daha Yapacak

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:14:35
AKP Bir Oylama Daha Yapacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin milletvekili adaylarının belirlenmesine yönelik olarak, Sivil Toplum Kuruluşları'nı (STK) da sürece dahil edeceği, bu doğrultuda 23 Mart Pazartesi günü aday adaylarını oylatacağı bildirildi. Bu oylamada, milletvekilleri de dahil toplam 65 aday adayının tamamının oylanacağı öğrenildi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi:

"7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları devam etmekte, bu çerçevede temayül yoklaması ve mülakat gerçekleştirilmiş olup ara komisyon çalışmaları devam etmektedir. Partimiz Merkez Yürütme  Kurulu tarafından, aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının ( STK’ların) da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı alınmıştır. 

Her ilimizde olduğu gibi Malatya’mızda da vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün STK’ların ve bu kuruluşlarda görev yapan yönetim kurullarının görüşlerine başvurulacaktır. Oy kullanacak olanlar ilimizde kimleri milletvekili olarak görmek istediklerini yazarak kanaatlerini belirtecekler. 

Ülkemizin siyasi ve ekonomik istikrarı, siyasete ve yönetime duyulan güvenin, uluslararası platformda geldiğimiz yerin ve saygının devamlılığı açısından oldukça önemli olan 7 Haziran seçimi için partimiz 25. Dönem Milletvekilliği aday belirleme sürecinde yoğun bir çalışma içerisindedir. Bu kapsamda yapacak olan oy kullanma işlemi ile AK Partimiz ve teşkilatımız toplumumuzun diğer tüm kesimlerine olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarımıza da verdiği önemi göstermektedir.

Oylama işlemleri 23 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09.00’da başlayıp, saat 17.00’da tamamlandıktan sonra oy pusulaları zarf içerisinde mühürlü çuvallara konularak Genel Merkezimize teslim edilecektir."

Kahtalı, oy kullanacak olan STK'ların yönetim listeleri ile oylama salonuna gelmelerini, belirlenen listede eksik olan STK yöneticilerinin de oy kullanma işlemine katılacaklarını bildirdi.

AKP'nin "oy kullanabilecekler" listesinde Malatya'daki 1011 derneğin ve 18 vakıfın yöneticileri, ESOB'a bağlı 39 esnaf meslek odasının başkanı ile TSO'nun 81 oda meclisi üyesi yeralıyor.

OYLAMA ATATÜRK SPOR SALONUNDA..

Bu arada daha önce Belediye Konferans Salonu olarak açıklanan oylama yerinin Atatürk Spor Salonu olarak değiştirildiği açıklandı. Oylama, 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak. Oylamaya katılacaklar, en fazla 6 isim yazabilecekler.

65 ADAY ADAYININ TAMAMI OYLANACAK..

İl Başkanı Kahtalı, Pazartesi günkü oylamada, daha önceki temayül ve mülakatın aksine, yeniden aday adayı olan 5 milletvekili ile eski İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve eski İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt da dahil toplam 65 ismin değerlendirileceğini söyledi.

AKP'de temayül ve mülakata, 5 milletvekili ile 2 eski başkanın dışında 58 aday adayı katılmıştı. Mülakatın ardından, 41 ismin elendiği, geçtiğimiz Pazartesi gününden beri 17 isim üzerinde ana komisyonun değerlendirme yaptığı açıklanmıştı. Bu aşamalara karşın, Pazartesi günü yapılması kararlaştırılan oylamaya, 65 aday adayının tamamının dahil edilmesinin, son kararı verecek olan genel başkan ve ilgili kurula bir değerlendirme verisi daha sunacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız