SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Bugünleri Arayacak"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:13:46
A- A+ PAYLAŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir savcının verdiği karar, bir diğeri tarafından çiğnenmiştir. 17-25 failleri mahkeme huzuruna bile çıkarılmadan, haklarındaki iddiaların doğruluğu yanlışlığı bağımsız hakimlerce araştırılmadan adaletten kaçırılmıştır" dedi. 

MHP Grup Toplantısı'nda milletvekillerine seslenen Bahçeli, 17 Aralık soruşturmasının geçtiğimiz hafta bir çırpıda kapatıldığını belirtti. Bahçeli, 17 Aralık'ın teorik planda kapatılsa da mahşeri vicdanda hala açık, ahlak ve adalet nezdinde kanayan yara olduğunu vurguladı. "Bir savcının verdiği karar, bir diğeri tarafından çiğnenmiştir" diyen Bahçeli, "17-25 failleri mahkeme huzuruna bile çıkarılmadan, haklarındaki iddiaların doğruluğu yanlışlığı bağımsız hakimlerce araştırılmadan adaletten kaçırılmıştır. 17-25 Aralık'ın darbe olarak mimlenmesinden itibaren tüm suçlama ve isnatlar reddedilmiştir. Savcılar somut delil ve bugünlerin meşhur kavramı olan makul şüphelerle bir tespit yapmış, emniyet güçleri de bu minvalde aldıkları talimatları harfiyen uygulamıştır. İranlı suç makinesi hayırsever olarak taltif edilirken, mahdumlar villalara para doldururken, havuzlara yeşil dolarlar yağmur gibi yağarken bir sorun olmayacak da savcılar ve polisler adaletin yanında durunca mı ajan, hain, haşhaşi ve komplo uydurmaları ağızlardan kurşun gibi çıkacaktır?" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin iç yaralayıcı rüşvet ve yolsuzluk enkazını muhakkak kaldırmak, mutlaka temizlemek gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Görevi ve gücü ne olursa olsun şüphelileri mahkemeye çıkarmak Milliyetçi Hareket Partisi için bir namus borcudur. Türk milleti 17-25 Aralık defterini kapatmamış ve hesap soruluncaya, hak yerini buluncaya, tüyü bitmemiş yetimler 'oh be' diyesiye kadar da kapatmayacaktır. Bu hamur daha çok su götürecektir. Unutmayalım ki en büyük yaptırım vicdandır. Bundan dolayı hırsızla kavgamız, hainle mücadelemiz, rüşvetçiyle husumetimiz en ufak bir yavaşlama ve savsaklama göstermeden şevkle sürecektir" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Türkiye'nin karmakarışık bir dönemin içinden geçtiğini dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: 

"2013 yılının Ocak ayından bu yana her fırsatta 'Süreç felakettir, süreç ihanettir, çözüm çözülmedir, çözüm çürümedir' dedik. Özellikle sürecin mihenk taşı olarak gördüğümüz kıdemli siyasi ve bölücü aktörlerin milletimizi aldatmalarına, devamlı pembe tablolar çizmelerine tepki gösterdik. Terör bitiyor dediler; bırakınız bitmesini bilakis arttı, etkinlik alanını genişletti. 21 Mart 2013'de İmralı canisinin mektubunu okuttular, kalabalıklara alkışlattılar, 16 Kasım 2013'de Barzani'nin başından konfetileri temizlediler, hainliği baş tacı yaptılar; fakat hiçbir şey elde edemediler, dahası milli onurlarından oldular. PKK silah bırakıyor, eller tetikten çekiliyor, silahlar susuyor, fikirler konuşuyor dediler, tam tersine PKK iyice silahlandı, silahlar ateş aldı, geçmişi aratmayacak şekilde şiddet ve vahşet hakim oldu. Dağdan inişler olacak, silahlar gömülecek dediler, ne gezer hepiniz gördünüz, PKK militan takviyesi gücüne güç kattı, cüretine cüret kazandırdı. Analar ağlamayacak, kan akmayacak, şehit haberleri gelmeyecek, çatışmasızlık iklimi olacak dediler, ne var ki yalan mumunun yatsıya kadar yanacağını bir kez daha unuttular. Yine dediler ki teröristler sınır dışına çıkıyor, sınır ötesine gidiyor ancak giden olmadığı gibi kafileler halinde girişler, yurdumuzun değişik noktalarına çok yoğun mevzilenmeler yaşandı." 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm sürecinin Ferhat’ın Şirin’i katletme, Kerem’in Aslı’yı yok etme, Mecnu’nun Leyla’dan nefret etme süreci olduğunu söyledi. 

Bahçeli, ayrıca, amacın ne Kobani, ne Suriye ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarı olduğunu belirterek, “Amaç Kürdistan’dır, amaç petrolü tankerlerle, varillerle, boru hatlarıyla alıp götürmek, Ortadoğu haritasını küresel projelere göre tekrar ve kanla çizmektir” dedi. 

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, karmakarışık bir dönemin içinden geçildiğine dikkat çekerek, “AKP hükümeti, Türkiye’yi süreç çukuruna, PKK ve İmralı canisiyle pazarlık girdabına hiç sıkılmadan, hiç gocunmadan, hiç mi hiç rahatsızlık duymadan savurmuştur. AKP-PKK ağız ağıza vermiş; yanlarına bölücülüğün HDP mangasını, akıl çivisi çıkmış 63 boş adam ve gafili alarak Türkiye’yi ameliyat masasına yatırmışlardır. Teessüfle takip ediyoruz ki, ülkemizin sırtında kambur üstüne kambur oluşmuştur. Aksilikler neredeyse birbirini kovalar hale gelmiştir. AKP hükümeti PKK’ya deyim yerindeyse açık bono vermiş; bu sayede bölücülük ve bölücü terör avantajlı konuma geçmiştir. Artık pazarlıkların esasına ilişkin konu başlıklarından başka gizli saklı hiçbir şey kalmamıştır. İnkarla vakit kaybetmeye, yeni şerefsizlik polemikleriyle rezil rüsva olmaya da gerek yoktur. Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan için bu bahis aleyhine olacak biçimde çoktan kapanmış, 2010 tarihinde alınan ancak çarçabuk harcanarak biten şeref kredisinin son taksiti de uzun süre önce ödenmiştir. AKP ile PKK kader ortaklığı yapmış, Türkiye’ye ömür biçmek maksadıyla bazen çözüm, bazen barış morfiniyle algıları uyuşturmak, bilinçleri uyutmak için kolları sıvamışlardır. Türk milletinin varlığı, dokunulmaz ve üzerinde tartışma yapılamayacak milli ve tarihi çıkarları tehdit altındadır. İbretle izliyoruz, bölücülük dallanıp budaklanmıştır. İhanet ve melanet AKP’yi boyunduruk altına almıştır. Bir eli kan, bir eli katran olan Türkiye karşıtı küresel cephe birbirine sarılan, birbirine tutunan ve Türk tarihindeki en çirkin ikili olan AKP ile ahretliği PKK’yı aynı anda kullanmaktadır” diye konuştu.

“Şu anda hükümetin tek ve en önemli meşgalesi süreç rezaletidir” diyen Bahçeli, “2013 yılının Ocak ayından buyana her fırsatta süreç felakettir, süreç ihanettir, çözüm çözülmedir, çözüm çürümedir dedik. Özellikle sürecin mihenk taşı olarak gördüğümüz kıdemli siyasi ve bölücü aktörlerin milletimizi aldatmalarına, devamlı pembe tablolar çizmelerine tepki gösterdik” ifadesini kullandı.

“PKK sınır dışına çıktı çıkıyor, gitti gidiyor derken, ne çıkanın ne de gidenin olmadığını hükümet uzun bir süre gizlemiş, milletimizi oyalamıştır” diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz o zamanlar milleti kandırmayın, millete yalan söylemeyin; PKK’lılar bir yere gitmez, çekilme falan da olmaz derken Erdoğan ağız dolusu hakaretlerle bize sataşmış ve saldırmıştı. İşte bugün meselenin içyüzü bizzat Davutoğlu tarafından açıklanmış, üzerindeki sis perdesi aralanmıştır. Aynı amaç ve emelde buluşan, hepsinden mühimi ihanet yolculuğunun iki ana şeridi olan AKP-PKK şanslarını ilk olarak 2009 yılında denemişlerdir. Polis Akademisi zemininde 1 Ağustos 2009 tarihinde aktif olarak yürürlüğe konulan, önü açılan, fitili ateşlenen yıkım projesi kapsamında PKK’lı teröristler Habur’da davullu zurnalı karşılama törenleriyle alkışlanmış, omuzlara alınmıştır.”

“BİR KISIM EKSİK VE GEDİKLE TEKRAR DOLMABAHÇE’DE TOPLANAN BU 63’LÜKLER HEVESLE YENİ İŞVERENLERİNE KULAK VERMİŞLERDİR”

Çözümle neyin amaçlandığının, nereye varılmak istendiğinin bir türlü doyurucu şekilde açıklanmadığını öne süren Bahçeli şunları dedi:

“Çözüm paralelinde Başbakan ve bölücü ortakları, 63 akılsızı araya araya bulmuş, hepsini söz ve vaatlerle 4 Nisan’dan 26 Haziran 2013’e kadar PKK’nın emrinde çalıştırmıştır. Söylenenlere bakarsak bu 63 sözde akil, 12 bin kilometre yol katetmiş, 60 bin vatandaşımızla yüz yüze görüşmüş, arkasından da İmralı ve Kandil icazetli raporlarını tanzim etmişlerdir. Hükümet ne zaman paratoner arasa, ne zaman mayınların üstüne gönderecek birilerine ihtiyaç duysa, ne zaman söylemek isteyip de yutkunduğu konular olsa 63 sözde akil hemen tedavüle sürülmekte, hemen işbaşı yapmaktadır. Bir kısım eksik ve gedikle tekrar Dolmabahçe’de toplanan bu 63’lükler hevesle yeni işverenlerine kulak vermişlerdir. Bunlar arasında her zamanki gibi sinema artistleri, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, oyuncular, şarkıcılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri canla başla yer almışlardır. Acaba diyorum bölücülüğün mütevelli heyeti olan bu lafın gelişi akiller, rüşvet ve yolsuzluk olayları patlak verdiğinde parlak akılları neredeydi? Kobani bahanesiyle Türkiye’nin her tarafı yakılırken, bölücü müfrezeler sokaklarda şiddet bariyeri kurup iç barış ve huzur iklimine suikast düzenlerken bunlar hangi villada, hangi lüks otelde, hangi boğaz manzaralı masada atıp tutuyorlardı? İmralı canisine özel bir muhabbet besleyen, PKK için ellerini taşın altına koyan bu akiller; hayatlarında bir kez olsun şehitler için gözyaşı dökmüş, bir kez olsun bayrak dalgalanınca göğüsleri kabarmış mıdır? Sayıları gittikçe azalan bu tip adamlar akıllıdır da, 77 milyon mu ahmak ve akılsızdır? Allah için söyleyiniz, milletimiz ne yapsın, hain bir değil ki bağlasın, felaket bir değil ki ağlasın. Bunlara tavsiyem eğer çok akılları varsa kendilerine saklamalarıdır. Daha kazançlı kapı bulmaları için farklı çareler ve aşınmayı bekleyen eşikler vardır.”

“ÇÖZÜM SÜRECİ FERHAT’IN ŞİRİN’İ KATLETME, KEREM’İN ASLI’YI YOK ETME, MECNU’NUN LEYLA’DAN NEFRET ETME SÜRECİDİR”

Çözüm sürecinin PKK’yla yürütülen müzakereleri hareketlendirdiği, karşılıklı geliş gidişleri hızlandırdığını söyleyen Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

“AKP-İmralı, AKP-Kandil; HDP-Kandil, Kandil-İmralı, HDP-İmralı arasındaki süreç trafiği vızır vızır işlemekte, geceli gündüzlü ihanet mesajları taşınmaktadır. AKP, PKK’nın gözüne girmek, müzakereden mütarekeye geçmek, bölücü talep ve dayatmaları yol haritası ve bir takvim eşliğinde karşılamak için heyecanlıdır. TBMM’de 10 Temmuz 2014 tarihinde kabul edilen ‘Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine’ dair 6 maddelik Kanun, PKK’ya özel çıkarılmıştır. Yıkımdan sorumlu eski bakan, sözde çözüm sürecinin çerçeve yasasını sürecin anayasası olarak göstermiştir. Bu doğrultuda teröristlerle görüşmek yasal bir kılıfa büründürülmekle birlikte, PKK’lı militanların eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini konusunda hükümetçe gerekli tedbirlerin alınacağı kararlaştırılmıştır. Söz konusu Kanun’da ‘gerekli görülmesi hâlinde yurt içindeki ve yurt dışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmaların’ yapılacağından bahsedilerek, PKK’ya meşruluk atfedilmiştir. Dahası terör örgütüyle görüşen, temas kuran, pazarlık yapan, mesaj alıp götürenlerin hukuki, idari ve cezai bir sorumluluğu da olmayacaktır. İhanet müzakereleri kılıfına uydurulmuş, emniyete alınmıştır. İmralı canisinin geçtiğimiz yılın Aralık ayının ilk haftasında çözüm için ‘üç ayak önemlidir’ demesi, bunun başında ‘yasal zemin’ ihtiyacından bahsetmesi cevap bulmuştur. Teröristbaşı, ikinci ayak olarak tarafların ve statülerinin bu yasal çerçeve içerisinde tanımlanmasını, üçüncü olarak da bir izleme kurulunun sürece dahil edilmesini istemiştir. Bunlardan ikincisi de gerçekleşmiş, üçüncüsü de beyin yıkama kadrosu ve psikolojik harekât üssü olan sözde akillerin hükümet suflörlüğüyle belirledikleri 10 maddelik ağır kusurlu tekliflerinin arasında bulunmuştur. Terörist Öcalan’ın icazetiyle çıkarılan ‘Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun’ kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin esaslar, 30 Eylül 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmiştir. Tuhaftır ki, Başbakan Davutoğlu sürece milli, yerli ve özgün demekte, bu toprakların en önemli tarihi ve stratejik projesi olarak tanımlamaktadır. Davutoğlu’na göre süreç başarılı olursa sosyokültürel ve sosyo-politik sorunlarla, etrafımızdaki jeopolitik çatışmalar engellenecektir. Bir Başbakan Yardımcısı da çözüm sürecinin Türkiye’ye özgü olduğunu Davutoğlu’nu yalanlarcasına söylemiştir. Başbakan konuşunca aklının dibini dökmekte; neredeyse Kaf Dağı’ndan kar bağışlamakta, elekle baraj gölü doldurmaktadır. Sayın Davutoğlu açık söyle, süreç ihanetinin neresi millidir? PKK’yla pazarlık yaparak Türkiye’yi nasıl memnun edecek, prangaları nasıl sökeceksiniz? Bu menem bir çelişkidir ki, çözüm süreci kamu düzeninin alternatifi değildir diyorsunuz ama kamu düzenini yıkma, devlet otoritesini berhava etmek isteyenlerle yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyor. Sayın Davutoğlu, Kobani rumuzlu olayları çıkaranlarla şu an masadanız, biliyor musun? Geçen hafta Hakkari’deki Dağlıca Karakolu’na saldıranlarla aranızdan su sızmıyor, biliyor musun? Bingöl’de iki kahraman polisimizi şehit eden, 16 yaşındaki Yasin’in başını ezen, kısa sürede 40’a yakın kişiyi katleden hainlerle çözüm konuşuyor, barış diye inliyorsunuz; biliyor musun? Çukurca’daki terör saldırısında ayağını kaybeden bir gazimizin banka kredisiyle aldığı protez bacağı için haciz gönderecek kadar alçalmayı iyi biliyorsunuz. Gelgelelim PKK’yla Kobani şiddeti esnasında bile pazarlık yapmanın, yandaşlarını sokağa ve isyana çağıran HDP’yle görüşmenin nasıl bir hıyanet olduğunu ya bilmiyor ya da yattı balık yan gider diyorsunuz. Başbakan Davutoğlu, Amasya’da ‘'Çözüm sürecinden bizim anladığımız, Ferhat ile Şirin'in muhabbetini bütün Türkiye'ye egemen kılmaktır’ açıklanmasında bulunmuştur. Sayın Davutoğlu, çözüm sürecini sana yanlış anlatmışlar veya sen yanlış anlamışsın. Çözüm süreci Ferhat’ın Şirin’i katletme, Kerem’in Aslı’yı yok etme, Mecnu’nun Leyla’dan nefret etme sürecidir.”

“DEVLET TERÖR ÖRGÜTÜYLE GÖRÜŞEMEZ”

Bahçeli, PKK’nın kanlı bir terör örgütü olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“30 yıldır Türkiye’nin başına musallat olmuş, küresel ve bölgesel kullanıma açık kiralık bir tetikçidir. Bu örgüt, hiçbir şart altında Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi de olamayacaktır. Devlet terör örgütüyle görüşemez. Son terör örgütü militanı silah bırakasıya kadar mücadeleden vazgeçemez, vazgeçmemelidir. Mesele bir terör sorunudur. Bu sorunun ise iç ve dış boyutları olduğu kadar, yerli ve yabancı aktörleri vardır. İmralı canisi de ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum bir teröristtir. Kameraları çok seven malum Başbakan Yardımcısı Öcalan’ın cezaevi şartlarının iyileştirilebileceğini söylemektedir. Kaldı ki İçişleri Bakanı da benzer görüştedir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Afganistan dönüşü uçakta, ‘Şartlarının iyileştirilmesi için yapılması gereken her şeyi devlet yaptı. Daha ilerisi olamaz. Villa tahsis edecek halimiz yok’ açıklamasında bulunmuştur. Hatta bu sayede aziz milletimiz teröristbaşının 2 odalı, televizyonlu ve bahçeli bir yere alındığını da öğrenmiştir. Kandil’den yeni gelen ve bugün İmralı yollarına düşen siyasi bölücüler caniye sekretarya verilsin diye ısrarla bastırmaktadır.”

“OLDU OLACAK İMRALI CANİSİNE BİR BAHÇIVAN, BİR AŞÇI, BİR ODACI TAHSİS EDİN DE HER ŞEY TAMAM OLSUN”

“Türkiye’de müebbet hapis cezasına çarptırılmış hangi mahkum iki odalı, televizyonlu ve bahçeli bir yerde kalmaktadır?” diyen Bahçeli, şunları kaydetti:

“Bu imtiyaz, bu ayrıcalık nasıl izah edilecektir? Cezaevi şartlarını dikkate aldığımızda, bu durumun villadan ne farkı olacaktır? Hükümet Türk milletini ne yüzle, ne hakla aldatmaktadır? Oldu olacak İmralı canisine bir bahçıvan, bir aşçı, bir odacı tahsis edin de her şey tamam olsun. Canibaşı, AKP yardımıyla İmralı’yı örgütünün karargâhı haline dönüştürmüştür. Hukuk yoksa devlet olmayacaktır. Egemenliği tartışılan bir millet de soluksuz kalacaktır. Devlet elinde silah tutan bir teröristle masaya oturduğu zaman hükmü şahsiyetini ve meşruiyetini tartışmaya açacaktır. PYD’ye terör örgütü diyen, PKK’ya terör örgütü diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; kan döken, can alan teröristlerle görüşen kendisinin ve AKP’nin terörün yedeğine düştüğünü ne zaman anlayacaktır? İmralı canisi terörist değil midir? Hükümetin ne işi vardır adanın izbe odalarında? Terörle mücadele zaaf ve ihmal kaldırmayacak kadar hassas bir alandır. Meclis gündemindeki yeni yasa teklifi özgürlük-güvenlik dengesini elbette gözetmelidir. Ancak her şeyden önce Türkiye’nin güvenliği, bireysel hak ve kazanımlara halel getirmeden sağlanmalıdır. Güvenlik yoksak özgürlük rafa kalkacak, güvenlik zayıflayınca özgürlük sekteye uğrayacaktır. Kan akıtanlara özgürlük var diyerek sessiz kalınamaz, vatandaşlarımızın günlük hayatını zehir eden barbarlar ağırdan alınamaz. Bu itibarla makul şüpheli veya değil; kim suça niyetli ise, suça azmetmişse ve bunu da eyleme dökmüşse gereken yaptırımlar anında uygulanmalıdır.”

“TÜRKİYE, KENDİ TOPRAKLARINDAN PEŞMERGENİN GEÇMESİNE NASIL MÜSAMAHA GÖSTERECEKTİR?”

Ayn el-Arab, diğer ismiyle Kobani’de IŞİD ve PYD terör örgütleri arasındaki çatışmaların sürdüğüne dikkat çeken Bahçeli şunları dedi:

“ABD, PYD terörünü arkalamak amacıyla havadan silah, cephane ve tıbbi yardım yaptığını duyurmuştur. Bu esnada bildik sebeplerden dolayı bir asrı aşan süredir Ortadoğu’da her taşın altından çıkan Birleşik Krallık, peşmerge güçlerine silah eğitimi vermektedir. Dışişleri Bakanı, ‘Kobani’nin düşmesini hiçbir zaman arzu etmeyiz’ sözleriyle peşmerge unsurlarının Kobani’ye geçmesine yardım ettiklerini açıklamıştır. Sorarım sizlere; Erdoğan’ın terör örgütü olarak yaftaladığı PYD’ye yardım etmek, yataklık yapmak millete ve vatana karşı işlenmiş suç değil midir? Türkiye, kendi topraklarından peşmergenin geçmesine nasıl müsamaha gösterecektir? 1991’de Körfez Harekatı’nın ülkemizin terörle mücadele siyasetine verdiği en ciddi zararlardan birisi, PKK’nın kanlı eylemlerini gerçekleştirecek sayısız silah ve mühimmata kısa zamanda ve zahmetsizce sahip olmasıdır. Irak ordusundan PKK’ya terk edilmiş veya peşmergelerden parayla satın alınmış çok sayıda silahın ve patlayıcı maddenin örgütün eline geçmesi PKK’nın lojistik imkanlarını arttırmış, vatan evlatlarını şehit etmesine yaramıştır. Bugün bunun bir yenisine daha açıkça şahit olunmaktadır. Silahlanan peşmerge ve PYD’nin PKK’yı da çembere dahil ederek ne yapması planlanmaktadır?”

“AMAÇ KÜRDİSTAN’DIR, AMAÇ PETROLÜ TANKERLERLE, VARİLLERLE, BORU HATLARIYLA ALIP GÖTÜRMEK, ORTADOĞU HARİTASINI KÜRESEL PROJELERE GÖRE TEKRAR VE KANLA ÇİZMEKTİR”

“Bize göre amaç ne Kobani, ne Suriye ne de Irak halklarının dirliği ve istikrarıdır” diyen Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“Amaç Kürdistan’dır, amaç petrolü tankerlerle, varillerle, boru hatlarıyla alıp götürmek, Ortadoğu haritasını küresel projelere göre tekrar ve kanla çizmektir. Hatırlarsanız, 1991’de Saddam’ın müdahalesine kapanan Irak’ın kuzeyindeki alan, adına ‘Hükümet Dışı Örgütler’ denen sözde yardım maksatlı sivil oluşumlara meydan açmıştır. Sözde insan hakları savunuculuğunu yapan örgütler insani yardım maskesiyle ‘Kürdistan’ emellerini canlı tutmuşlar ve büyük bir senaryonun parçası olmuşlardır. Bugün Kobani’ye yardım adıyla da yeni bir oyun oynanmaktadır. AKP, Esad’la uğraşmayı bırakmalı, sınırlarımızın hemen yanındaki gayri meşru, milli güvenliğimize yönelik yüksek risk ve tehditlere odaklanmalıdır. Milli devlet için sınırlar namus ve istiklal tapusudur. Sınırlarımızın aşınması, yalamaya dönmesi, mücavir alanlarda oldubittiyle devletçikler kurulması mahvoluşumuza hizmet edecektir. Kendi sınırlarımız içinde güvenli bölge kurmak gibi sakat bir öneri getiren hükümetin süreç ihanetinden vazgeçip terör örgütleriyle aynı hizadan çıkması; milli bekamızı, kardeşliğimizi ve toplumsal huzurumuzu koruyacak kalıcı strateji ve politikalar takip etmesi en büyük hedef olmalıdır. Türkiye’yi yöneten siyasi iktidar Türk milletinin vermediği yetkiyi kullanamayacak, tasvip etmediği ilişki ve kararların tarafı olamayacaktır. Ve AKP siyaset defterinden silindiği an adalet defterinde kaydı açılacak, inanınız bana bugünleri çok ama çok arayacaktır.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız