SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Büyük Kongreye Gidiyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:11:12
AKP Büyük Kongreye Gidiyor
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti'nin olağan büyük kongresinin tarihini açıklayarak, "12 Eylül 2015 Cumartesi günü büyük kongremizi, Ankara'nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, partisinin 2 saat süren Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Bugünkü MKYK toplantısında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulunan Atalay, "Toplantıdan önce Başbakanımız şuana kadar yürüttüğü hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi verdi. MKYK son toplantısında ortak hükümet kurma çalışmaları için yetki vermişti. Son olarak MHP ile görüşmesinden sonra da artık bu görüşmeler sonucunda ortak bir hükümet kurma çalışmalarının tamamlandığı ve mümkün olmadığı hepimizin bildiğimiz. Ben de MKYK'da, arkadaşlarımız teşekkür etti ama biz de teşekkür ediyoruz. MKYK bu süreci kendisine başarıyla yürüttüğü siyaset ortamımızda bir diyalog ve uzlaşma, bir araya gelme atmosferini oluşturduğu için kendisine teşekkür etti. Meşruiyet sınırları içinde kurallara uygun iyi bir takvim yürütülmüştür. Bütün siyasi partiler Türkiye'nin meselelerini görüşme ve paylaşma imkanı bulmuşlardır ama geldiğimiz noktada bütün çalışmaların sonucunda koalisyon hükümeti kurma mümkün olmamıştır. Dolayısıyla Başbakanımız bugün Cumhurbaşkanımıza görevi teslim edecek. Sürecin normal kurallar içinde, meşruiyet zemini içinde yürümesi bizim için esastır. Bugün Genelkurmay Başkanlığı'nda törenden sonra görevi teslim edeceklerdir. Bunu tabii niye bekletti, dün de teslim edebilirdi ama MKYK'ya bilgi vermesi ve onayını almasını gerekiyordu. MKYK, bu yetkiyi veren kuruldur, dolayısıyla bu kurulun toplanmasını ve bilgilendirme görüşünü alma ihtiyacı vardı. Onu da tamamlamış oldu" ifadelerini kullandı" dedi.

"İkinci husus, bugün önemli bir kararımız biliyorsunuz partimizin bu sonbahar büyük kongre dönemidir" diyen Atalay, "Olağan kongremizi bu sonbaharda yapmamız gerekiyor. 3 yılda birdir kongremiz. Seçim öncesi bütün il ilçe kongrelerimizi tamamlamıştık ama büyük kongre seçimden sonraya kalmıştı. Dolayısıyla, olağan büyük kongremizi de yapma kararı aldı. 12 Eylül 2015 Cumartesi günü büyük kongremizi Ankara'nın en büyük salonu olan Arena Spor Salonu'nda gerçekleştireceğiz. Kongremiz de hayırlı olsun. Tabii bundan sonrası ile ilgili hükümet kurma ile ilgili çalışmalar Cumhurbaşkanımızın elindedir, Cumhurbaşkanımıza teslim edilecektir, kendi takdirleridir. Biz, bütün çalışmalarımız yürürken bir yandan da büyük kongremizin hazırlığını yapacağı" açıklamasında bulundu.

Atalay, konuşması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, olası hükümet formüllerine ilişkin sorusuna Atalay, "Burada ihtimaller değerlendirilir. Benim o konuda Cumhurbaşkanımıza yetki geçerken çok şey söylemem doğru değil. Bundan sonrası Cumhurbaşkanımızın takdirleridir" karşılığını verdi.

Seçim güvenliğinin sağlanmasına ilişkin bir soruya ise Atalay, "İkinci konu bilgi sunuldu. O önemli, seçim güvenliği her zaman önemlidir. Bu dönem bunun öne çıktığını hepimiz biliyoruz. İlgili kurullar ve hükümet çalışmaları yürütüyor, onlar artarak devam edecek" cevabını verdi.

Kurulacak seçim hükümetine partilerin destek verip vermeme konusundaki açıklamalarını hatırlatılması üzerine Atalay, "Bunlar hep önümüzdeki günlerde göreceğiz. Yarın MYK'mız toplanacak. Önümüzdeki günleri beklemek lazım" dedi.

Bugün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'referandum önerisi' yönündeki açıklamasının sorulması üzerine Atalay, "Gündeme gelmedi" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan, 3 dönem kuralına takılan isimlerin de MKYK toplantısında ele alınıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız