SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Ciddi Şekilde Cezalandırıldı"

0
Güncellendi - 2018-06-27 17:06:22
A- A+ PAYLAŞ

"HDP'YE VERİLEN OYLAR 2. MİLLETVEKİLİNİ ENGELLEDİ": CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Meydanlarda, sokaklarda, mahallelerde hep şunu söyledik, "HDP barajı geçiyor, onun için HDP'nin baraj sorunu yok. Oyları böyle bir kaygıyla HDP'ye vermeyin, partinize oyunuzu verin' dedik. Ama şimdi HDP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın bizim ikinci milletvekilini engellediğini çok net görebiliyoruz" dedi.

Kiraz, CHP Malatya İl Teşkilatı'nda 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili adayı olan Hulusi Porgalı, Soner Gökçe, Berna Karadaş, Emin Dönmez, Mahmut Akbıyık, parti il yönetimi ve ilçe başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

İki seçimi geride bıraktıklarını ifade eden Kiraz, "Halkımızın vermiş olduğu karara sonuna kadar saygı duyuyoruz. Halkımız ne karar vermişse, başımızın üzerinde yeri vardır. Hangi görevi bize vermişse, o görevi layıkıyla yerine getirme gayreti içerisinde oluruz" diye konuştu.

"AKP, MALATYA'DA CİDDİ BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILDI"

Kiraz, seçim süreci, seçim günü ve seçim sonrasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Maalesef yine birçok seçimde olduğu gibi gerçekten adil olmayan, haksız rekabetin en üst seviyelerde olduğu bir seçimi geride bıraktık. Bir tarafta devletin bütün imkanlarını kullanan, belediyelerin bütün imkanlarını kullanan bir tarafta da kendi imkanlarıyla; Ahmet amcanın, Mehmet dayının, emeklinin, işsizin, işçinin artırdığı 10, 20 lirayla seçim kampanyası yürüten bir durumdaydık. Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin bütün imkanları bir partinin, şuan ki iktidar partisinin lehine kullanıldı. Seçim günü bile Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin araçları AK Parti'nin sandık görevlilerine yemek dağıttı. Tüm bu duruma rağmen Malatyalıların AKP'yi önemli ölçüde cezalandırdığını görüyoruz. Ama bu cezalandırma yeterli değil. AKP'nin Malatya'ya yaptıkları noktasında değerlendirdiğimizde bu cezalandırmanın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Ama son seçimlere göre 50 civarında insan AKP'ye oy vermemiştir, dolayısıyla AKP ciddi şekilde Malatya'da cezalandırılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, tüm imkansızlıklara rağmen gerçekten aday tanıtım toplantısından adaylarını belirleme aşamasına kadar süreçte, gerçekten bütün Malatya'yı kucaklayabilecek bir Malatya partisi olabilecek anlayışı Malatyalıların önüne koymuştur. Birinci sıradan altıncı sıraya kadar bütün adaylarımız birinci sıradaymış gibi katkı sunup, çalışmalara destek sundular ve önemli de karşılık gördüler."

"SANDIKTAKİ VATANDAŞIMIZIN HER OYUNA SAHİP ÇIKTIK"

Vicdanen rahat olduklarını dile getiren Kiraz, "Hem cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce'ye burada tarihi bir miting gerçekleştirdik hem de genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Malatya'da önemli programlarda ağırladık. Birçok mahalle toplantısında gerek grup başkanvekilimiz Özgür Özel gerek genel ve merkez yöneticilerimizle önemli bir çalışma yürüttük. Şunu çok açık söyleyebiliriz ki gerçekten bütün partilerden daha fazla, daha organize bir çalışmayı Cumhuriyet Halk Partisi Malatya örgütü seçim komitesi adaylarıyla birlikte ortaya koydu. Onun için vicdanen çok rahat olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Gerek adaylarımız gerek seçim komitemiz gerek kadın ve gençlik kollarımız gerekse de örgütümüz bir bütün olarak vicdani olarak gayet rahat olduğumuzu ifade etmek isterim. Sandıktaki vatandaşın her oyuna sonuna kadar sahip çıktık. Meydanlarda ne söz verdiysek o sözleri yerine getirdik. 'Her oya sahip çıkmak namus borcumuzdur' dedik, o namus borcumuzu yerine getirdik, her oya sahip çıktık. Bütün ıslak imzalı sonuç tutanaklarını örgütümüzle birlikte erken saatlerde aldık ve sistemimize girdik" ifadelerini kullandı.

"HDP'YE OY VERMİŞ VATANDAŞLARIMIZIN BİZİM İKİNCİ MİLLETVEKİLİNİ ENGELLEDİĞİNİ ÇOK NET GÖRÜYORUZ"

Kiraz, seçim çalışmaları esnasında "HDP barajı geçiyor, onun için HDP'nin baraj sorunu yok. Oyları böyle bir kaygıyla HDP'ye vermeyin" dediklerini ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi Malatya'da bütün ilçelerde oyu bir miktarda olsa geçen seçime göre arttı. Tabi iki seçim yürüttük. Cumhurbaşkanlığı seçiminde adayımız Malatya'dan 110 bin civarında, Millet İttifakı'nın toplamı kadar oy aldı. Buna da elbette ki buradaki yapının önemli katkıları var diye düşünüyoruz. Aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi, milletvekilliği seçiminde de bir önceki seçime göre oranladığımızda önemli bir artışın olduğunu görüyoruz. 82 bin civarında bir oy aldık. Bu bizim için yeterli mi, elbette ki yeterli değil. Beklentimiz bu muydu, elbette ki bu değildi. Bizim beklentimiz tabi ki Malatya'dan daha fazla milletvekili çıkartmaktı. Çünkü çalışmalarımızla, performansımızla, adaylarımızın görüntüsüyle bunu hak etmiştik ama bu seçim yine çeşitli algılar bizi de maalesef sekteye uğrattı. Bu söylediğimizde doğru çıktı. Meydanlarda, sokaklarda, mahallelerde hep şunu söyledik, "HDP barajı geçiyor, onun için HDP'nin baraj sorunu yok. Oyları böyle bir kaygıyla HDP'ye vermeyin, partinize oyunuzu verin' dedik. Ama şimdi HDP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın bizim ikinci milletvekilini engellediğini çok net görebiliyoruz. Meydanlarda söylediğimiz sözler boşa çıkmamış oldu. Onunda arkasında olduğumuzu görüyoruz" dedi.

"HAK, HUKUK, ADALET MÜCADELEMİZ YÜKSEK SESLE DEVAM EDECEK"

Kiraz, hak, hukuk, adalet mücadelesini bu dönem daha yüksek sesle devam ettireceklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi her zaman bir futbol maçı gibi görülmemelidir. yendik 3 puanı aldın ya da yenildin o puan aldın gibi bir sonuç yok demokrasilerde. Demokrasilerde halk görev verir, birine iktidar olma bir diğerine muhalefet olma görevi bir başkasına da başka bir görev verir. Dolayısıyla bize de ana muhalefet olma görevi hem Malatya'da hem Türkiye'de görevi verilmiştir. Biz, ana muhalefet gereği neyi gerektiriyorsa bunun gereğini yerine getireceğiz. Geçen dönem olduğu gibi hak, hukuk, adalet mücadelesini bu dönem daha yüksek sesle sürdüreceğiz. Hiçbir seçim bizim için bir başlangıç veya bitiş değildir. Cumhuriyet Halk Partisi politikalarını bir seçimden bir seçime belirleyen bir siyasi parti değildir. Bu ülkede 93 yıldır kurulmuş olan ve bu ülkenin bütün değerlerine sahip çıkan, bu ülkenin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkan, bu ülkede önemli değerleri savunan bir siyasi partidir. Dolayısıyla bizim mücadelemiz hangi noktada vatandaş hangi görevi, hangi sorumluluğu vermişse o sorumluluğun bilincinde olarak görevimize devam etmek düşer. Bizde bu mücadeleye devam edeceğiz. Halkımızın verdiği bu sorumluluk çerçevesinde devam edeceğiz."

"GENEL BAŞKANIMIZ ÜLKE MENFAATLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARTMIŞTIR"

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin psikolojik sınır olan yüzde 30'un üzerine çıkmasının önemle değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kiraz, "İYİ Parti'nin gurubunun olmasında, demokrasinin ülkede daha iyi işlemesinde, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olarak yüzde 30'u aşmasında ve aday gösterilmesinde, bütün bu işlerin mimarı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Onun için demokrasi için önemli bir rolü üstlenmiştir. Meclisin daha zenginleşmesi adına önemli bir rolü üstlenmiştir. Demokrasinin adımlarının daha iyi işlemesi noktasında önemli bir rolü üstlenmiştir. Kendi ve parti menfaatlerini hep ikinci planda tutup, ülkenin menfaatlerini ön plana çıkartmıştır. Yine cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce çok önemli bir performans göstererek, bütün cumhurbaşkanı adaylarına ve siyasilere örnek olabilecek bir çalışma performansı ortaya koymuştur. Psikolojik sınır olan yüzde 30'un üzerine bizi taşımıştır. Buda önemli bir değerdir. Önemle değerlendirilmesi gereken bir durumdur" şeklinde konuştu.

Kiraz, seçimde emeği geçen partililere ve Malatyalılara teşekkür ederek, yeniden milletvekili seçilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'ya da başarılar diledi.

SONUÇLAR..

Bu arada, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Malatya sonuçları şöyle gerçekleşti:

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Takır Kelleli (5 yıl önce)
    Yazık oldu Hulusi abiye.Kaçtır giriyor kazanamıyor.Keşke Veli Ağbaba başka bir yerden aday gösterilip Hulusi Porgalı Vekil olarak gönderilseydi.Hatırladığım kadarıyla Mevlüt Aslanoğlu da İstanbul dan girdi Veli Ağbaba da Milletvekili olduydu.
    0
    0
    Yanıtla
  • timur (5 yıl önce)
    ya çıkın muharrem ince gibi deyinki ADAM KAZANDI. 16 yıldır yenilmediğiniz kulvar kalmadı hala akparti yenildi. fakir avuntusu bunlar az kendinizi bi sorgulayın artık. akparti kaybetmiş olabilir peki siz kazandınızmı oda hayır.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (5 yıl önce)
    Sen önce sandıklarına sahip çık.Neredeydi sandık görevlileri.Hiç takip ettin mi sandıklara korkudan gelemediniz.Sandık görevlilerin telefonunu bile kapamıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (5 yıl önce)
    akp kadar başınıza taş düşe.halen derdiniz akp kendinize bakın.siz bu kafayla devam edin.siyasi tarihin kara sayfalarına gömüleceksiniz.malatya akp yi cezlandırdıda size mi verdi oyunu sanki.o akp lilerin sorunu.bakın aynı genel başkanlarının söylemi.neyse siz böyle yapmaya devam edin.kafanızı deve kuşu gibi kuma gömmeye devam. millet akp yi başarız olursa cezalandırır.ama yine de sizi iktidara getirmeyecek bunu anlayın diyecem anlayacak kapasite yok sizde.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kachan (5 yıl önce)
    millet akp nin kulağıni çekmistir, ama her zamanki gibi şamarı chp ye vurdu. ama her zamanki gibi siz birşey anlamamışsınız. anlayana kadarda şamar yemeye devam edeceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Koltuk Sevdası ve Ceza (5 yıl önce)
    Peki CHP? HDP ye destek verdik diye alenen açıklama yapıyor bir kesim CHPli. Biz neden destek verdiniz diye sorunca megri megri? Ya arkadaş 'Koltuk sevdasında olanın Chp de yeri yoktur'diyor başkanınız. Kendi koltuğu örümcek bağladı. Ak parti ciddi şekilde cezalandırılmış. Bu açıklamayı yaparken hiç mi kendinize bakmıyorsunuz? Kaç seçimdir Porgalinin kesesinden Malatyada Agbabayi meclise gönderiyorsunuz. Agbabaninki Enverinki Kemalinki koltuk sevdası değil mi? Başkasının hesabını yapacağınıza önce kendinizi bir eleştiriye açık hale getirin ki halk hak versin size. Ne desek boş. Kemal 16 senedir anladı mi ki simdi siz anlayasınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zaten bizzat kendisi HDP ile bağlantılarını söylemiş oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (5 yıl önce)
    HDP nin tüm oyu CHP ye verilseydi bile, yine de 2. ye yetmezdi. (d hondt göre bir kere daha hesaplasınlar. belki hesapladılar ama...!)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan Uludag (5 yıl önce)
    Sözün bittiği yer adam kazandı sayın CHP'li yöneticiler böyle siyaset mi olur bu kafayla 50 sene geçse olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahit var (5 yıl önce)
    BOŞ BOŞ KONUŞUN.YENMİŞLER ,YENMİŞLER,ÇIKMIŞSIN YENMİŞLER,YENMİŞLER
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (5 yıl önce)
    Yav Ak partiyi boş verin sizin yüzde 6 nere gitti . İyi parti ve kara leke olan hdp ye giden ataturkcu ve cumhuriyetçi geçinip oy verip kaçan chp oylarına bakın. . 1. Parti ak parti başkan erdogan tekrar hatirlatmak istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Chp,siyasetin,icinde,dinden,imandan,kurandan, Camiden poltika,yurutmedigi,icin herzaman,kayip. Eti
    0
    0
    Yanıtla
  • Taner (5 yıl önce)
    O paralari bagimsiz olarak harcasan ve adayligini koysan bu halk senin mazlum durusuna oy verirdi HULISI PORGALI akil hocan kim merak ettim
    0
    0
    Yanıtla
  • KADER (5 yıl önce)
    Reis vekillerden hesabını sorur görevden alir
    0
    0
    Yanıtla