SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Danışma Meclisi Toplandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:52:24
AKP Danışma Meclisi Toplandı
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya İl Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. 

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen AK Parti Malatya İl Danışma Meclisi toplantısında, divan başkanlığını il başkan yardımcısı Eyüp Sağlam yaptı. Toplantıya, Malatya milletvekilleri Cemal Akın, Öznur Çalık ve Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, belediye başkanları, partinin kadın ve gençlik kolları ile ilçe teşkilat başkanları, İl genel ve belediye meclis üyeleri ile mahalle temsilcileri katıldı.

Toplantıda uzun konuşan Malatya Milletvekili Cemal Akın, AK Parti iktidarlarının 2002 yılından bugüne kadarki 11 yıllık sürede yaptıkları hizmetleri anlattı.

Eğitimden enflasyonun düşürülmesine, duble yollardan çözüm sürecine, demokratik adımlardan sağlıkta yapılan reformlara kadar birçok hizmetlere dikkat çeken milletvekili Cemal Akın, çözüm sürecine de temas ederek,, “Terörü halı altına süpürmek yerine tamamen bitirmek istiyoruz. 350-400 milyarlık maddi kayba neden olan terörü bitirince Türkiye ekonomik yönden daha ilerlere gidecektir ”ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin komşu ülkelere ihracat hacminin 13 milyar dolarlardan 86 milyar dolarlara çıkarıldığına parmak basan Cemal Akın, alkol yasası düzenlemesine de temas ederek, “İnsanımızı kurtarma yükümlülüğü ile alkol yasaklanmadı, düzenleme yapıldı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin İMF’ye olan borcunu sıfırladığını da hatırlatan Akın, “Rotamız milletimizin çizdiği rotadır. AK Parti iktidarı ile siyasetçiler hizmetkar, halkımız ise hizmet alan olmuştur” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Çalışmalarımızı seçime göre yapmıyoruz” diyerek, “4 yılda ne yaptıysak, seçime kadar daz hizmetlerimiz durmadan devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Toplu yolcu taşımacılıkta kullanılacak trambus otobüs sisteminin bazıları tarafından eleştirildiğini ancak hizmete sunulunca hizmetin daha iyi anlaşılacağını söyleyen Çakır, “Trambus ihalesini onayladık ve 330 günde tamamlanacak. Ancak, yıl sonuna kadar 3-4 trambus otobüsü hizmete sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. “Trambus klasik bir çalışma değil, hafif raylı sisteme göre daha avantajlıdır. Türkiye’de örnek olacaktır” diyerek, belediyenin diğer hizmetlerini de anlattı.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarına da temas edip, “AK parti iktidarına karşı olanlar masumane istek gibi gösterip, eylemler yapıyorlar. Terör estiriyorlar. Halbuki orada güzel hizmetler yapılacaktır” dedi.

Malatya’nın Doğu Anadolu Projesi’nden (DKAP) bölgede en fazla pay aldığını da söyleyen Tüfenkçi, sağlık ve ulaşımdan İl Özel İdaresi çalışmalarına kadar yapılan hizmetleri özetle dile getirdi.

Çözüm sürecinin başarılı ile sonuçlanması halinde ülkenin elde edeceği kazanımlara kadar birçok konulara da temas eden Bülent Tüfenkçi, “Çözüm süreci tamamlanınca ülkemizde bilim ve kalkınma daha hızlı ilerleyecektir” dedi.

Toplantının basına açık bölümünde, Merkez Topsöğüt Belediyesi’nin Saadet Partili Meclis Üyesi Mehmet Babacan, Tüfenkçi’nin AK Parti rozetini takmasıyla AK Parti’ye geçti.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız