SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Eğitimde Kaos Oluşturdu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:52:43
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “AKP, eğitimde kaos oluşturmuştur” dedi. 

Beraberinde, CHP il başkanı Enver Kiraz, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve parti yöneticileriyle birlikte Eğitim Sen Malatya Şubesi’ni ziyaret eden Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eğitimin sorunları hakkında bilgi aldı.

Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı konuşmada, gerek liseye giriş sınavı ve gerekse müdür atamalarında iktidarı eleştirdi. Ağbaba, 4+4+4 eğitim sistemini de tenkit ederek, Türkiye’nin eğitim yapısının gerilere götürdüğünü iddia etti.

“Okul müdür atamalarında öyle bir kıyım yapıldı ki, bunda cemaat bahane edildi. Bundan herkes sorumludur. Vali de, milli eğitim de sorumludur” diyerek, okul müdürlerinin siyasi olarak yerlerinin değiştirildiğini iddia etti. Ağbaba, “AKP, eğitimde kaos oluşturmuştur” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, “Eğitim Sen’in her türlü eylemlerde sizlerle kol kola olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Tarık Kaya ise, orta okul sonu lise TEOG sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra yerleştirmede kaos meydana geldiğini belirterek, siyasi subjektif değerlendirmeler ile okul müdürlerinin görevden alınıp, öğretmen olarak görevlerinin sürdürülmesinin sağlandığını öne sürdü.

Kaya, okulların eğitime başlamasından sonra bazı okullarda hala inşaat çalışmasının sürmesini eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız