SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP için 2 CHP için 1 İstifa

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:36:47
AKP için 2 CHP için 1 İstifa
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 7 Haziran’da yapılacak milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olacak devlet memurları için belirlediği son gün olan 10 Şubat’a kısa süre kala devlet bürokrasisinde istifalar başladı. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, savcılar tarafından ifadeye çağrıldığı tarihin yıldönümü olan 7 Şubat’ın ilk dakikalarında istifa haberi siyaset kulislerini hareketlendirirken, istifaların Malatya boyutunda da 3 isim gündeme geldi. 

Buna göre, Adalet Bakanlığı müşaviri olarak görev yapan aslen Adıyamanlı olan bürokrat Adnan Boynukara AKP’den milletvekili aday adayı olmak üzere istifa etti. Boynukara twitter hesabından yaptığı açıklamada “Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirliği görevimden, milletvekili genel seçiminde aday olmak için ayrıldım...” dedi. Boynukara’nın Malatya ya da Adıyaman'dan AKP’den aday adayı olacağı ileri sürülüyor. 

Adnan Boynukara’nın ‘Milletvekili aday adayı olmak için’ ifadesi yerine, aday adaylığı aşamasına takılmadan doğrudan ‘Milletvekili adayı olmak için’ ifadesini kullanması dikkat çekti. 

Bekir Bozdağ’dan önceki Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Nisan 2013 tarihinde Adnan Boynukara’nın oğlunun düğünü için özel uçakla Malatya’ya gelmişti. 

Şanal Tosun bir kez daha…

Bu arada, daha önce de AKP’den Malatya milletvekili adayı gösterilen ancak seçilemeyen Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) Üyesi Dr. Şanal Tosun’un da bir kez daha aday adayı olmak için görevinden istifa ettiği öğrenildi. Şanal Tosun’un istifa haberini TAPDK Üyesi Murat Doğanay twitter hesabından duyurdu. 

Prof. Dr. Karatepe CHP’den Aday Adayı 

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanlığı görevinden ayrıldıktan sonra aynı fakültede öğretim üyesi olan Malatyalı akademisyen Prof. Dr. Yalçın Karatepe’nin de görevinden istifa ettiği belirtildi. Prof. Dr. Karatepe daha önce Malatya CHP listesinden milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız