SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP İl Başkanı ''Gelişmeleri'' Anlattı!..

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya İl Başkanı İhsan Koca, hizmette birlik olunması gerektiğini belirterek, "Bu şehir hepimizin. Sorunların üstesinden gelinmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Altın Yunus Tesisleri'nde Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık, Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarına yönelik istişare toplantısı düzenledi.

Koca, Malatya'nın Türkiye genelinde imajını zedeleyen yuva ve içme suyundan kaynaklanan bağırsak enfeksiyonu hastalıklarıyla şehrin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Hizmette birlik olunması gerektiğini belirten İhsan Koca, "Bu şehir hepimizin. Sorunların üstesinden gelinmesi için herkes üzerine düşeni yapmalı" dedi.

Malatya'ya parti olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Koca, Vagon Fabrikası'nın şu anda Maliye Bakanlığı'nda olduğunu ifade ederek, "5084 Sayılı Teşvik Kanunu kapsamında burası muhtemelen tekstil entegre tesisi olacak. Çalık grubunun tekstil entegre tesisi yapması için Valiliğe dilekçesi var. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Beylerderesi Viyadükü'nün ihalesinin yapıldığını, ihaleyi alan Mega İnşaat firmasının şantiye kurma çalışmasına başladığını söyleyen İhsan Koca, "Hafif raylı sistemini içine alan projenin önümüzdeki günlerde çalışmalarına başlanacak. 2006 yılı için ayrılan 3 milyon YTL ödeneğin, 5-6 milyon YTL'ye çıkarılması talep edildi. 25 metre genişliğinde olacak viyadükün orta kısmı hafif raylı sistem için şimdilik boş kalacak. İleride hafif raylı sistem yapılırsa, viyadükün ortasına hafif ray da döşenecek" şeklinde konuştu.

Kızılay Kan Merkezi'nin Malatya'ya kurulması için sadece sözlü talep olduğunu, bunu resmiyete dökmek için Kızılay Genel Müdürlüğü'nden yazı istendiğini söyleyen Koca, "Yazı gelip, ne kadar yer istiyorlarsa ona göre yer verilecek. Cengiz Topel Caddesi'ndeki Köy Hizmetleri eski Bölge Müdürlüğü binasının tamamını isterlerse tamamını, tek katını isterlerse tek katını vereceğiz. Bu konuda Vali Bey ve İl Genel Meclisi üyeleriyle görüştük" dedi.

Koca, Malatya sınırına kadar gelen doğalgazın şehirde kullanılması için şebeke döşeme ihalesinin geçtiğimiz aylarda yapıldığını ve önümüzdeki günlerde şehir şebekesine ilk kazmanın vurulacağını belirterek, "İlk etapta çevre yolu ve üniversite hattında şebeke döşenip, doğalgaz verilecek. Daha sonra şehir içi boru döşemesi yapılacak" dedi.

Zaman zaman hava kirliliği yaşanan Malatya'da bir an önce doğalgazın kullanılması için hükümet olarak çaba gösterdiklerini söyleyen Koca, konu üzerinde titizlikle durduklarını kaydetti.

2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OGS) altyapı sorunun çözülmesi için 17 milyon YTL civarında para gerektiğini ifade eden Koca, "İhale yüzde 50 kırımla yapılsa bile 8 milyon YTL'ye ihtiyaç var. 4 milyon YTL'yi hükümetimiz verecek, 4 milyon YTL de yatırım yapanlardan katılım payı olarak alınacak. Böylece 2006 yılında 2. OSB'nin altyapı sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAF: AKP il başkanı Koca ve MKYK üyesi Çalık..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız