SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP İl Başkanı İstifa Etti

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya il başkanı Ahmet Çakır, belediye başkan aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti. Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe de SP'den aday olmak üzere istifa ederken, İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er'in istifa etmediği öğrenildi.

"SON GÜN KARAR VERDİM"
29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde aday adayı olacak memurlarla parti yöneticilerinin istifa etmeleri için 1 Aralık son gün olarak belirlenmişti.

AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır'ın da belediye başkan aday adayı olmak üzere istifa ettiği bildirildi.

Parti toplantı salonunda, merkez ilçe başkanı Celal Ekici'nin de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen Çakır kararını son günlerde verdiğini ve öncesinde böyle bir düşüncesi olmadığını söyledi. Teşkilat içersinde böyle bir isteğin olduğunu da sözlerine ekleyen Ahmet Çakır konuşmasında; “Biliyorsunuz partimizde aday adaylık süreci devam etmekte. Son tarih henüz açıklanmadı. Yönetim toplantılarında arkadaşlarımızın isteği ve talebi doğrultusunda aday olma noktasın da bir görüş ortaya çıktı. Bir demokratik süreç Malatya’ya hizmet etmek için birçok arkadaşımız bu yolda bir yarışa başlamış olacak bir yarışa çıkmış olacaklar, bunlardan bir tanesi de biz olacağız. Tabi bu süreçte mutlaka temayül yokları var, kamuoyu yoklamaları ve anket çalışmaları genel merkez tarafından yapılarak Malatya’mızda hizmet edebilecek Malatya’mızda bir belediye başkanı adayı olarak genel merkez tarafından bir süre sonunda aday konulacak. Bu tabi kamuoyunun takdirinde. Malatya’ya hizmet etmek için bu yarışta bizde olduğumuzu teşkilatımızın desteğiyle de tabi biz aday olduktan sonra teşkilatımız bize artık aday adayı olarak diğer adasylara olduğu gibi eşit mesafede duracak bu yarış inşallah bu süreç hem partimiz için hem de Malatya’mız için hayırlısı neyse o olsun diyoruz. İnşallah Malatya’mıza yakışır bir süreç geçiririz. Kısmet olursa bu görev bize verilirse kamuoyu desteği olursa genel merkez de bunu uygun görürse bu yarışta bizde olacağız. Bu hizmete bizde talibiz diyoruz.” dedi.

Çakır şuan için belirlenmiş bir projelerinin olmadığını eğer aday olurlarsa Malatya için düşünülen projelerin açıklanacağını söyledi. Çakır; “Şu an bir projemiz yok. Daha sonra neleri yapacağımız, nasıl bir ekip oluşturacağımızı açıklayacağız. Projelerimizi ve hizmetlerimizi aday olduğumuzda açıklayacağız. İnşallah güzel projelerimiz olacak.” diye konuştu

"HERKES ADAY OLABİLİR"
Ahmet Çakır gazetecilerin mevcut belediye başkanı Cemal Akın’ı yetersiz gördüğünüz için mi aday olduğunuz yönündeki soruya ise, “Yeterli yetersiz diye bir yorum yapmamız doğru değil. Başkanımız geçtiğimiz dönemde mümkün olduğu ve imkânlar çerçevesinde Malatya’ya hizmetlerini yaptı. Bundan sonraki yeni bir süreç başladı ve bu demokratik süreçte herkesin aday olma hakkı vardır. Bu işe gözü kesen hizmet üreteceğine gözü kesen herkesin bu ortamda aday olma imkânı var. Biz şuanda bir aday adayıyız inşallah projelerimizi daha sonra paylaşacağız.” yanıtını verdi.

Çakır ayrıca karar süreciyle ilgili olarak yöneltilen soruya ise, “O noktada daha önceden bu konuda neler yapılabilir diye düşünceler vardı. Arkadaşlarla istişarelerimiz vardı ama son günlerde oluştu bu düşüncemiz. Kararım son günlerde oluştu.” Ş eklinde konuştu.

Çakır, İhsan Koca'nın 22 Temmuz 2007 seçimlerinde aday olmak üzere il başkanlığından istifası üzerine genel merkez tarafından AKP İl Başkanlığı görevine atanmıştı.

PROF.DR. PARLAK İSTİFA ETMEDİ..
DSP ve MHP'nin desteğiyle CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabileceği değerlendirilen, bu konuda DSP ve MHP'nin sıcak baktığı ifade edilen İstanbul Üniversitesi Rektörü hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak'ın, yaptığı son bir değerlendirmenin ardından aday adayı olmaktan vazgeçtiği öğrenildi.

İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı iken İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevine atanan ve Malatya Belediye Başkan adayı olacağına dair iddialar bulunan Sami Er'in de memuriyetten istifa etmediği, dolayısıyla aday adaylığının söz konusu olmadığı haber alındı.

DİĞER İSTİFALAR..
Elazığ MHP Belediye Başkan adayı olacağı bildirilen Malatya Vali Yardımcısı Enver Erdem'in memuriyetten istifa ettiği bildirildi.

Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe'nin de, Saadet Partisi'nden aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa ettiği haber alındı.

22 Temmuz seçimlerinde AKP'den milletvekili aday adayı olan ve aday gösterilmeyince, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda müşavirlik görevine dönen Ziraat Yüksek Mühendisi Cumali Ünaldı'nın da, MHP'den Malatya Belediye Başkan aday adayı olmak üzere istifa ettiği kaydedildi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mahmut Levent'in de AKP'den Hekimhan- Kurşunlu başkan aday adayı olmak üzere memuriyetten istifa ettiği öğrenildi.

Saadet Partisi Doğanyol İlçe Başkanı Şefik Cengiz ve Kale ilçe başkanı Mehmet Fırat'ın, ilçelerinde belediye başkan aday adayı olmak üzere partideki görevlerinden istifa ettikleri bildirildi.

FOTO: Aday olmak üzere AKP il başkanlığından istifa eden Çakır.. (Ramazan Gürsel TUNAY- Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız