SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP İl Başkanından Kılıç'a Tepki

A- A+ PAYLAŞ

AKP İl Başkanı İhsan Koca, kadrolaşma ve "Ali Dibo" iddiaları nedeniyle CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç'a tepki gösterdi ve iddialarını kanıtlamaya çağırdı.

Koca, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Malatya Milletvekili Sayın Muharrem KILIǒın kendince, genel anlamda Türkiye’de, at gözlüğü çerçevesinde özellikle Malatya’ ya taşıdığına ve iktidar olan partimizi, Malatya Teşkilatımızı asılsız ve delilsiz iddialarla karalamaya çalıştığına üzülerek tanık oluyor ve bunu esefle kınıyoruz.

Sayın vekilin iddia ettiği konularda şimdiye kadar hiçbir siyasi partide olmadığı ölçüde, dikkatte, düzeyde ve aşkta çalıştığımız ve bu da kamu oyunun dikkatlerini çekiyor olduğu için karalanmaya çalışılıyoruz.

‘Meyve veren ağaç taşlanır’ ata sözü işte burada anlam buluyor. Fakat sayın Muharrem KILIǒa sorarım; sizin lügatinizde muhalefet demek çamur atmak, karalamak demek midir? ‘Çamur at izi kalsın’ anlayışı ile siyaset yapılamayacağını ve bunun artık milletimizce de kabul görmediğini adeta bir siyasi şamar gibi yüzünüze yediniz ve yemeye de devam ediyorsunuz. Önümüzdeki genel seçimlerde de güneşin balçıkla sıvanamayacağını yine göreceksiniz.

En hafif ifadeyle bu asılsız ve ispat edilmediğinde ileri süreni halkın karşısında küçük düşürecek iddialarla oturup kalkmak, aklı başında hiçbir insana yakışmaz. Hele de bunu bir milletvekili tekrar edip durursa.

Çocuk yuvasındaki ehil müdürler görevinden alınmış, onların yerine daha önce ambar memurluğu yapan kişiler getirilip müdür yapılmış iddiasında bulunuluyor ki , yanlış ta buradan başlıyor. Oradaki yuva müdürü olay tarihinde değişmemişti. Demek ki sayın vekil bu olaylara sebep olan idarecileri savunmaktadır.

Yine aynı konuyla alakalı, önceki tecrübeli bakıcı kadınlar işten atıldılar da yerlerine partimizin kadın kollarında çalışan kadınların getirildiği iddiasında bulunuluyor. Bir kere bunun böyle olmadığını, olayların yaşandığı günlerde şirket müdürü delillerle açıkladı ve o bakıcıların en az 7-8 yıldır orada çalıştığı da kanıtlandı. Üstelik şirket müdürü sayın vekilin partisinin üyesi olduğunu da tüm kamuoyuna açıkladı. Yine bu müdür dürüstçe gerçekleri açıklarken sayın vekil bütün bunları görmezden gelerek hala yüce meclis çatısı altında gerçeğe aykırı nasıl beyanda bulunur anlamak mümkün değildir.

Bunun, belki iki izahı olabilir:
Ya sayın vekil gerçekleri tam olarak bilmeden duyumlarla konuşmaktadır,

Ya da gerçekleri bildiği halde yukarıda ifade ettiğimiz siyasi anlayışla çamur at izi kalsın politikası ile hareket etmektedir.

Ancak, biz her iki hali de sayın vekile, Malatya tabiriyle koskoca bir milletvekiline yakıştıramadık. Bizim bildiğimiz bir milletvekili araştırmadan, doğrusunu öğrenmeden meclis çatısı altında konuşmaz.

Ali Dibo teklifleri ile ilgili olarak da iddialarınızı kanıtlayabilecek varsa somut en küçük delil ya da belgenizi bu talihsiz açıklamaları yaparken hem de milletin meclisinde, sunmanız gerekirdi. Eğer dile getirmeye cesaret ettiğiniz bu çirkin iddia ile ilgili delil ya da belgeniz var ve açıklamıyorsanız bütün kamuoyu huzurunda siz suçlusunuz. Delil ve belgeleriniz yok ta yalnız dedikodularla hop oturup hop kalkıyorsanız iftira atıyorsunuz ve en hafif ifadeyle müfterisiniz. İspata davet ediyoruz.

Hiçbir araştırma yapmadan, vur gitsin anlayışı ile, at tutar düşüncesizliği ile siyaset yapılamayacağını ve kendi kazdığınız kuyuya kendinizin düştüğünüzü hatırlatır ve ısrarla iddialarınızın delil ve belgelerini kamuoyuna sunarak milletimizi, hemşerilerimizi doğru bilgilendirmenizi şahsınızdan ve milletvekilliği kimliğinizden kamuoyu adına bekliyoruz."

Milletvekili Kılıç, geçtiğimiz hafta TBMM'de yaptığı konuşmada, iktidar partisinin Malatya'daki kadrolaşma iddialarını dile getirmiş, ayrıca genel olarak bu dönemdeki yolsuzluk iddialarından bahsetmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız