SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''AKP İl Örgütü ve Milletvekilleri Göreve..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 26 ilde bölgesel kalkınma ajansları kurulacağını, bölge merkezlerinin bakanlar kurulu tarafından belirleneceğini bildirdi ve birçok bölge kuruluşunu kaybeden Malatya'nın, bu bölge merkezlerinden biri olması için iktidar partilinin yerel örgütleri ile milletvekillerine önemli görev düştüğünü söyledi.

Aslanoğlu, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Malatya Köy Hizmetleri Bölge ve Şube Müdürlüklerinin kapatılmasından sonra bölgesel kalkınma ajansları kurulması ile ilgili kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte ve yakında yürürlüğe girecektir.

Bu yasa ile kamu ve özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle ulusal kalkınma plan ve programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacı güdülmektedir.

Bu yasa ile 26 ayrı merkezde bölgesel kalkınma ajansları kurulacaktır. Malatya'nın yeraldığı Ortadoğu Anadolu Grubunda Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerini kapsayan bir bölge kurulacaktır. Bölge merkezinin nerede kurulacağına ise Bakanlar Kurulu karar verecektir.

Bu yasanın çıkması ile bölge merkezinin Malatya'da kurulması bakanlar kurulunun yetkisinde olacağından özellikle iktidar partisi Malatya teşkilatları ile sayın milletvekillerine önemli grev düşmektedir. Bugüne kadar mevcut bölgelerin önemli kısmının Elazığ'a gittiği dikkate alınarak, konuya bugünden itibaren sahip çıkmanın gerekti olduğunu Malatya kamuoyunun dikkatine arzediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız