SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP İlçe Adayları Netleşiyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:18:48
AKP İlçe Adayları Netleşiyor
A- A+ PAYLAŞ

AKP'de, genel merkezde oluşturulan üst kurul tarafından ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ederken, Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt başta olmak üzere bazı ilçelerdeki adayların netleşmekte olduğu öne sürülürken, açıklamanın hafta sonunda İstanbul'da gerçekleştirilecek olan son değerlendirme toplantısının ardından yapılması bekleniyor.

KULİSLERDEKİ İSİMLER..

AKP'de Yeşilyurt ilçesi için Avukat Ali Bakan, Battalgazi ilçesi için mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge için Çetin Akköse, Akçadağ için Ankara Vali Yardımcısı Ali Kazgan, Hekimhan için Kemal Deniz, Darende için Dr. Süleyman Eser, Arguvan için Vahap Doğan, Doğanşehir için Vahap Küçük, Arapgir için mevcut belediye başkanı Haluk Cömertoğlu isimlerinin adaylıkta ön plana çıktığı bildiriliyor.

Arguvan'da bankacı Vahap Doğan, Arapgir'de mevcut başkan Haluk Cömertoğlu bu partinin tek aday adayı idiler. Darende'de ise aday adaylığı başvuru döneminde başvurusu olmayan Dr. Süleyman Eser, daha sonra davet üzerine aday adaylığı başvurusu yapmıştı. Yeşilyurt için adı geçen Avukat Ali Bakan, Büyükşehir için aday adayı olmuştu.  

AKP Genel Merkezi'nde, ilçe adaylarını belirlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren üst kurulun, Cumartesi ve Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da son bir değerlendirme toplantısı yapacağı, adayların Pazar gecesinden sonra açıklanabileceği ifade ediliyor.

AKP İL BAŞKANI: "ASIL OLAN RESMİ AÇIKLAMADIR.."

Bu arada, iktidar partisinin ilçe belediye başkan adaylarınını belirlenmesi konusunda son aşamaya gelinir ve kimi isimler öne çıkarken, AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, ilçe belediye başkan adayları konusunda bazı isimlerin anılmasının doğru olmadığını ifade ederek "Asıl ve geçerli olan resmi açıklamadır" dedi.

AKP İl Başkanı Tüfenkçi, partisinin Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısında Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir'in ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiğini ve adı geçen illerin milletvekillerinin davet edilip konuyla ilgili bilgilendirme yapıldığını belirterek, kurulda sıranın henüz Malatya'ya gelmediğine işaret etti.

Resmi açıklama yapılmadan, kulis bilgileriyle adaylık duyurusu yapanların olduğuna ve 'Şu isim şuraya, şu isim buraya' şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit olduklarını kaydeden Bülent Tüfenkçi "Ancak asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Adayların resmileşmesinin ardından bizlerde İl Başkanlığı olarak açıklamamızı yaparız" dedi. 

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin akşam saatlerinde yaptığı yazılı açıklamada şu görüş ve bilgilere yer verildi:

‘‘Malatya’mızın ilçelerinin heyecanla beklediği adaylık süreci Genel Merkezimizin titizlikle yürüttüğü merhalelerden geçerek nihai isimlerin belirleneceği son aşamaya gelmiştir. Kamuoyunun da beklediği üzere önümüzdeki günlerde ilçe belediye başkan adaylarımız kamuoyuna duyurulacaktır.

Tabi bizler de bu süreçte vatandaşımız gibi resmi ağızdan çıkacak açıklamayı bekliyoruz. Bunun haricinde hiçbirimiz kesin bir hüküm sahibi değiliz. Hal böyle iken resmi açıklamayı beklemeden kulis bilgilerle adaylık duyurusu yapanları ve bununla beraber şu isim şuraya, şu isim buraya şeklinde kulisten sızma haberlerin yapıldığına şahit oluyoruz. Ancak asıl olan ve geçerli olan resmi açıklamadır. Seçim İşleri Üst Kurulu toplantısında Adana, Antalya, Aydın ve Balıkesir'in ilçe belediye başkan adayları belirlenerek o illerin milletvekilleri parti genel merkezine davet edilip konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılmıştır.

Gerek aday adaylarımız, gerekse de teşkilatımız son derece üst düzey bir olgunluk ve saygı içerisinde adaylık sürecini takip etmektedir. Bu süreçte ve sonrasında belki ufak tefek kırgınlıklar olabilir, eleştiriler veya sitemler olabilir. Bunlar tabii hallerdir.  Ancak Genel merkezimiz kimi takdir edecek olursa olsun inanıyorum ki, bu takdire herkes sahip çıkacak ve samimiyetle kucaklayacaktır.

Hedefimiz Malatya’daki muhalefetinde elinde bulundurduğu bütün belediyeleri kazanmaktır.Adayların resmileşmesinin ardından bizlerde İl Başkanlığı olarak açıklamamızı yaparız.Sonrasında Malatya Büyükşehir belediye başkan adayımız Ahmet Çakır ve ilçe adaylarımızla birlikte görkemli bir törenle aday tanıtımda da bulunacağız.’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız