SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP, İtibar ve Güven Getirdi'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi (alttaki fotoğrafta) , partilerinin Türkiye'ye içerde güven, dışarıda ise itibar getirdiğini söyledi.

AKP Danışma Meclisi Belediye Konferans Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Fuat Ölmeztoprak ve Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Başkanı Ahmet Çakır ile partili ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, il, merkez ilçe ve ilçe yöneticileri, belde yöneticileri ile kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İl Başkanı Ahmet Çakır, son 50 yılda bir partinin iktidardayken oylarını arttırarak tekrar iktidara gelmediğini ancak bunu AKP'nin başardığını söyledi. Çakır, Siyaset Akademisi için başvuruların 7-18 Ocak 2007 tarihleri arasında yapılacağını söyleyerek katılımcılara 40 saat eğitim verileceğini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise AKP'nin en büyük projelerinden birisinin Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu söyleyerek, Türkiye'deki mevcut Kentsel Dönüşüm Projeleri içinde en kapsamlı projenin Malatya'da yürütüldüğünü söyledi. Akın, bir çok büyük kentteki Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 2 ile 4 bin arasındaki konutu kapsarken Malatya Belediyesi'nin Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 15 bin konutu kapsadığını ve yeni bir Malatya oluşturulduğunu belirti. Akın, şehrin güneyindeki 9 mahalledeki tüm
gecekonduların yıkılacağını ve vatandaşların mağdur edilmeden ev sahibi yapılacağını ifade etti. Malatya ile birlikte doğalgaza başlayan Elazığ'da 1 kilometrelik doğalgaz borusunu döşenmediğini buna karşın Malatya'da 42 mahalleye doğalgazın 1 yıl 8 ay içerisinde ulaştırıldığını iddia etti. Belediye Başkanı Cemal Akın, Çevre yolu üzerinde Turgut Temelli Alt Kavşağı ile Sanayi Kavşağı'na yaptırılacak olan köprülü üst geçitler için kamulaştırma çalışmalarının belediyece yapılacağını aktardı.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı ise AKP'nin şuanda özgürlükler isteyen sosyal demokratlar dahil olmak üzere herkesin umudu olduğunu ifade ederek, "Terör bitecek, bunu ancak ve ancak AK Parti bitirecektir" dedi.

Milletvekili Öznur Çalık ise Malatya-Darende karayolunun duble yol yapılması projesini Devlet Planlama Teşkilatınca yatırım programına alındığını müjdeleyerek, "Malatya milletvekilleri olarak büyük bir çalışma yaptık. Malatya-Darende Karayolu'nun duble yol yapılması için yaptığımız girişimler sonucunda DPT'nin yatırım programına alındı. Bu 120 milyon YTL'lik bir yatırımdır. Bizi izlemeye devam edin. Hastanemiz geliyor. Bu konuda bir sıkıntı yoktur. Yeşilyurt'ta yanan 4 ev ile Doğanşehir'de yanan 2 ev için Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nce gerekli çalışmaların yapılması için girişimlerimiz oldu. Milli Eğitim Bakanımız sayın Hüseyin Çelik Malatya ziyareti sonrasında okul ihtiyaçlarında kullanılmak üzere 540 bin yTL bir ödenek gönderdi. Bu ihtiyacı olan tüm ilçelerimize yönlendirildi. Okullarımızda hizmetli personel sıkıntısı vardı. Sayın Bakanımız bunun içinde 500 bin YTL tutarında bir ödeneği İl Özel İdare bütçesine gönderdi. İhale yapılarak hizmet satın alınacaktır. Malatya'ya Kan Merkezi kurulması içinde yer tahsisi yapıldı. Amacımız buranın bölge kan merkezi yapılmasıdır. Bu yönde de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Malatya Milletvekili Mehmet Şahin de, Türkiye'de ilk kez cumhuriyet tarihinde bu kadar aktif bir dış siyaset izlendiğini belirterek, Malatyalı 310 öğrenciye şimdiye kadar burs sağlandığını ve önümüzdeki günlerde bu sayının 500'e çıkacağını belirtti.

Milletvekili Fuat Ölmeztoprak ise, 850 yataklı eğitim ve uygulama hastanesinin Şeker Fabrikası'nda kurulması için hazırlana projenin imza aşamasında olduğunu ifade ederek, Kültür ve Sanat Merkezi içinde Viraj Kavşağı'ndaki Sümer Holdinge ait 26 dönümlük alanın tahsis edildiğini kaydetti.

Malatya İl Koordinatörü ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı da, Türkiye'nin Arjantin olup olmayacağı tartışmalarının yapıldığı günlerden bugünlere gelindiğini belirterek, AKP'nin başarılı icraatlarda bulunduğunu anlattı. AKP Türkiye'ye içerde güven, dışarıda ise itibar getirdiğini söyleyerek, "Dürüst olduğunuz zaman, hırsızlık yapmadığınız zaman işleriniz yolunda gider. Devlet ile millet kaynaşması sağlandı. Devlet milletine, millet de devletine güveniyor. Bu bütünlük dayanışma sağlıyor" dedi. Toplantıda parti çalışmaları görüşüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız