SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Kadın Kolu Kongresi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:00:39
AKP Kadın Kolu Kongresi
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Kadın Kolları kongresi yapılarak, başkanlığı tekrar Emine Akkurt seçildi. 
 
Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen AKP  Malatya Kadın Kolları kongresinde divan başkanlığını Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı yaptı. AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit'in de katıldığı kongrede seçime tek liste ile gidildi.  İki dönemdir AKP Malatya Kadın Kolları il başkanlığını sürdüren Emine Akkurt tek aday oldu ve tekrar seçildi.  Akkurt başkanlığındaki AKP Malatya Kadın Kolları asıl yönetim kurulu 50 kişilik isimlerden oluştu. 
 
Kongrede konuşmacılar ilk önce 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü ve Afganistan'da helikopter kazası sonrasında şehit olan 12 askerin ailelerine baş sağlığı dilediler. 
 
Mehteran gösterisinin yapıldığı kongre öncesinde Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, İstanbul'da bir nikah şahitliği nedeniyle ayrılmak zorunda olduğunu ifade edip, yaptığı kısa konuşmasında, "Birlik ve beraberlik içinde AK Parti bundan sonra da yoluna devam edecektir" dedi. 
 
Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı da divan başkanı olması dolayasıyla yaptığı kısa konuşmada, "Bir ilki daha yaşıyoruz. Partimizin kurucular listesinde olan sayın Güldal Akşit bizlerle beraberdir. Sayın başbakanımızın yanında onunla birlikte durmadan yorulmadan bugünlere kadar geldi" dedi ve AKP olarak devrim niteliğinde hizmetler yapıldığını vurguladı. 
 
AKP kadın kolları başkanı Emine Akkurt ise "İlk günkü gibi heyecanımızla, samimiyet ve gayretimizle, yine göreve talibiz. Hak ve halk için herşey Türkiye için. Durmak yok yola devam" ifadelerini kullanıp, konuşmasını  şiirler okuyarak tamamladı. 
 
AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi ise, "AK Parti ile birlikte, millete hizmet etme, millete hizmetkar olma, milletin derde ile meşgul olma sağlandı" diyerek, AKP iktidarınının kadınlarla ilgili çıkardığı yasalardan söz etti. Tüfenkçi, AKP iktidarlarının sağlıktan ekonomiye, ulaşımdan demokratik adımlara kadar birçok alanda devrim niteliğinde hizmetler yaptığını söyledi. 
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "İnsan odaklı olan bir kadronunun mensubu olarak, ülkemize en iyi hizmeti vermek için çaba gösteriyoruz" dedi. 
 
Milletvekili Mustafa Şahin de, "Milli şef dönemini de yaşadık. O'nun askeri kişiliği bir tarafa siyasi kişiliğini sevmiyoruz. Bunu her zaman anlatacağız" ifadelerini kullandı ve CHP'yi eleştirdi.
 
Milletvekili Cemal Akın da, AKP iktidarlarının yaptıkları hizmetleri özetle dile getirip, iktidarlarının kadınlarla ilgili çıkardığı kanunları anlattı. AKP iktidarının kadınlara önem verdiğini dile getiren Akın, kadınlarla ilgili atılan demokratik adımlardan da söz etti. 
 
Milletvekili Öznur Çalık ise, CHP'nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Malatya'da yaptığı etkinliği eleştirdi. Çalık, " CHP, 9 kadın milletvekili Kürecik'e kalkan yapmak üzere Malatya'ya getirdi.  Kadınları vitrin süsü yapmasınlar. CHP'nin kadınlar için yaptıkları olmayınca Malatya'da bir kadın milletvekili seçtireceklerine o konuya kalkan oluyorlar. Siyasi menfaatleriniz için kadınları kullanmayın. 9 milletvekili vitrin süsü olarak kullanmayın diyoruz" ifadelerini kullandı.  Çalık,  AKP  iktidarlarının kadına yönelik şiddetle mücadele ve ailenin korunmasına yönelik çıkarılan kanunları da anlattı. 
 
AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit de, kendisinin Malatyalı olmasından gurur duyduğunu ifade edip, Malatya'nın büyükşehir hazırlığında olduğunu söyledi. Akşit, "Önümüzdeki seçimde tüm belediyeleri almalyız" ifadelerini kullanan Akşit, "AK Parti'de kadın üye sayısı 1 milyon 800 bin idi, 2 milyon 300 bin'e yükseldi. İnşallah yerel seçimlere 2,5 milyon kadın üye ile gireceğiz" şeklinde konuştu. 
 
Kadına yönelik şiddetle mücadele ve ailenin korunmasına yönelik çıkarılan kanunlardan söz eden Güldal Akşit, AKP kadın kolları olarak yaptıkları faaliyetleri de anlattı. 
 
Programda, Akşit'e tepside kuru kayısı, Güldal Akşit ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları bulunan dokuma portre hediye edildi. 
 

SEÇİLENLER..
AKP'de Akkurt başkanlığındaki Kadın Kolları yönetiminde şu isimler yeraldı:
 
"Emine Akkurt, Göknur Karaca, Saadet Özgül, Aysun Ateş, Dilek Yurtseven, Pınar Gürsul,  Ayşe Keleş Özer, Suna Şekeroğlu, Arzuhal Özgür, Memnune Akdemir, Şule Özkan, Mürüvvet Uçar Görhan, Serpil Kökbay, Gülzade Berberoğlu, Naime Dönmez, Nazmiye Kılıç, Aişe Serttaş, Gülseren Şahin, Ayşe Polat, Rabia Yücedağ,  Nezihe Gönüllüoğlu, Hanım Karataş, Suriye Yeter, Zeliha Gültekin,  Esma Ökten, Hilal Acı,  Derya Altıntoprak, Işılay Özkan, Serap Alagöz, Serpil Çelik, Tuğba Beyhan, Sevda Sürücü, Merve Şahingil, Seda Cinkılıç, Emine Beler, Meral Güçlü, Azize Zorluger, Ayşe Özkan,  Serap Artan, Arzu Özdemir, Nimet Nikbay, Hatice Ertem,  Nurcan Yurtcu, Ayşe Akagündüz, Yasemin Coşkun, Şeyma Dedeoğlulları, Özgür Özel, Semra Önel, Ayşegül Taşçı ve Sevda Alışık.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız