SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Kaybetti, Kan Aktı.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:51
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Atamalar, terfiler kaçak sarayda yapılıyor. Valiler, müsteşarlar, Bakanlar Kurulu kaçak saraydan atanıyor. Hazine arazileri, maden ruhsatları kaçak saraydan veriliyor. Paralel aslında kaçak saraydır” dedi. Ağbaba, 1 Kasım seçimlerine en hazır partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yazıhan İlçesine bağlı, Tecirli,Dedekargın,Eğribük,Ambarcık,Aşağı Boyaca ve Karaca Mahallelerini ziyaret Etti.Beraberinde Yazıhan İlçe Başkanı İbrahim Arduç, İl Başkan Yardımcıları Erdar Akkar ve Merdan Demirtaş ile ilçe yöneticileriyle beraber ziyaretler gerçekleştiren Ağbaba, halkın sorunlarını dinleyerek, çözümü için katkı sunacağını ifade etti.

EVREN SİLAHLA, ERDOĞAN SİLAHSIZ DARBE YAPTI

Koalisyon görüşmeleri ve sonrasında yaşanılan gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “7 Haziran seçimlerinin ardından halkımız 4 partinin meclise girmesini ve koalisyon kurulmasını istedi. AKP’liler sürekli milli irade diyorlardı. Milli irade bu şekilde bir talepte bulundu. Bu süreci en iyi yöneten CHP oldu. Toplumun tüm kesimleri partimizin süreçteki tutumunu takdirle karşıladıklarını söylüyor. Genel Başkanımız, halkın verdiği mesaj doğrultusunda koalisyon sürecini yürütmeye çalıştı. Halkımızın talebi ,7 Haziran seçimlerinin ardından % 60’ lık blokun iktidar olmasıydı. Ama bizim bu çabalarımıza MHP’den karşılık gelmedi. MHP’ye 4 yıllık hükümet teklif ettik. Bahçeli’ye başbakanlık teklif ettik. Ama MHP koalisyon istemedi.Cumhurbaşkanlığı seçimi bu sürecin kopma noktasıdır Tayyip Erdoğan’a inisiyatifin verildiği gündür. Tayyip Erdoğan, kendinin kazanmadığı hiçbir seçimi meşru görmüyor Kamuoyu yoklamaları AKP’de ki düşüşü gösteriyor. 7 Hazirandan beri koalisyon için değil erken seçim için çalışan iktidar var. Cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı, Anayasada yer almasına rağmen, en çok oyu alan ikinci partiye hükümeti kurma görevi vermedi. Kenan Evren silahla darbe yapıyordu. Tayyip Erdoğan silahsız darbe yaptı. Bu yüzden seçim hükümetine bakan vermedik.” Dedi.

ATAMALAR, TERFİLER, MADEN RUHSATLARI KAÇAK SARAYDA

“Türkiye’de her şey kaçak saraydan yürütülüyor. Türkiye’de bir paralel varsa kaçak sarayda var.” İfadeleriyle konuşmasını sürdüren Ağbaba; “Her tülü ihale kaçak sarayda yapılıyor. Atamalar, terfiler kaçak sarayda yapılıyor. Valiler, müsteşarlar, Bakanlar Kurulu kaçak saraydan atanıyor. Hazine arazileri, maden ruhsatları Kaçak saraydan veriliyor. Paralel aslında kaçak saraydır.Eski bakanları, eski milletvekilleri danışman yapıyor. Sanki maaşlarını babasının cebinden veriyor. Halkın kaynaklarını kendi yandaşlarına kullanıyorlar.”şeklinde konuştu. 

SURUÇ-ADIYAMAN-OSMANİYE

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 7 Haziran seçimlerinin ardından 2 aylık milletvekilliği yaptıklarını,ama bu 2 aylık süreçte Türkiye’de çok önemli olayların yaşandığını kaydederek,  “2 aylık süreçte yaşananlar Türkiye’de yaşananların da özeti. AKP seçimi kaybettikten hemen sonra Türkiye’nin her yanında kan  akmaya başladı.33 gencin katledildiği Suruç’a 3 saat sonra gittik. İncelemeler yaptık. Rapor hazırlayıp Türkiye kamuoyuyla paylaştık. Suruç MİT’in gözetiminde gerçekleştirilmiş bir katliamdır. Suruç, tıpkı Sivas, Maraş katliamı gibi bir katliamdır. Devletin gözetimine bir IŞİD militanı 33 genci katletmiştir. Daha sonra Adıyaman’da incelemelerde bulunduk. Çocukları IŞİD’e katılan ailelerle görüştük. Aileler de anlatıyor. Çocuklarımız İŞİD’e katılacak dediklerinde devlet görmezden gelmiş. Hatta teşvik etmiş. Adıyaman Türkiye’nin resmi. Türkiye’nin her yanında Devlet gözetiminde IŞİD’e katılımlar var. Bu gerçeği ortaya koyduk. Osmaniye’de şehit ailelerini ziyaret ettik.Ziyaretler esnasında Şehit yakınlarından biri ‘bu bir savaşsa hep beraber savaşalım, eğer bu savaş değilse bizim çocuklarımız neden ölüyor?’ diye sordu. ‘Cumhurbaşkanına sen seçimi kazanamadığın için bizim çocuklarımız ölüyor.’ İfadelerini kullandı.Terör olayları sonrası akan kan ve gözyaşı bir an önce son bulmalıdır.” Dedi.

1 KASIM’A EN HAZIR PARTİ:  CHP

Biz, 1 Kasım seçimlerinde önemli başarı göstereceğiz. Kamuoyu yoklamaları da bunu gösteriyor. 1 Kasımdan sonra Türkiye yeni bir döneme geçecek. İktidarın ana aktörü CHP olacak. CHP, 7 Haziran seçimlerinde verdiği sözleri 1 Kasım  iktidarında hayata geçirecek. Programımızı biraz yenileyerek hazırladığımız seçim beyannamemizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız.Seçimlere kadrolarıyla en iyi hazırlanan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız