SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Kulislerindeki Son İsimler

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:21:12
AKP Kulislerindeki Son İsimler
A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin daha önce basına sızan merkez ilçeler Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Başkan adaylarının değiştiği, bu değişikliğin ardından her ikisi de aslen Adıyamanlı olan isimlerden Hacı Uğur Polat'ın Yeşilyurt, Doç.Dr. İlhan Geçit'in ise Battalgazi'de aday gösterilmelerinin beklendiği, bu değişiklikte milletvekili Öznur Çalık'ın büyük etkisinin olduğu öne sürülüyor. Akşam saatlerinde kulislere sızan bir başka bilgide de, Yeşilyurt için Hacı Uğur Polat, Battalgazi için ise mevcut Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın aday gösterilecekleri iddia edildi. Bu arada, AKP ilçe belediye başkan adaylarının 21 Ocak  Salı günü saat 12.00'de parti genel merkezinde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacağı haber alındı.

ÖĞLE SAATLERİNDEKİ BİLGİ..

AKP'nin geçtiğimiz hafta kamuoyuna sızan Malatya ilçe belediye başkan adayları listesinde, Battalgazi için mevcut belediye başkanı Selahattin Gürkan'ın, Yeşilyurt ilçesi için de Avukat Ali Bakan'ın adları yeralırken, milletvekili Çalık'ın hafta sonunda İstanbul'a yaptığı ani ziyaretin ardından iki ilçede adayların değiştiği, Çalık'ın isteği doğrultusunda Yeşilyurt'ta Adıyaman- Besni kökenli Hacı Uğur Polat, Battalgazi'de ise Adıyaman- Sincik kökenli Doç.Dr. İlhan Geçit'in adlarının listeye girdiği iddia ediliyor.

Milletvekili Çalık'ın, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçeleri için istediği isimlerin listede yeralmadığını öğrenince, Cumartesi sabahı İstanbul'a gittiği, burada aday belirleme çalışmalarını sürdüren AKP Üst Kurul üyelerinden Grup Başkan Vekili Mahir Ünal başta olmak üzere bazılarıyla görüştüğü ve liste değişikliği konusunda etkili olduğu bilgisi alındı.

Listeye müdahalenin ardından adı Yeşilyurt ilçesi için gündeme gelen Hacı Uğur Polat, Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilen Ahmet Çakır'ın eski ortağı. Polat, Çakır göreve geldikten sonra bir süre de Esenlik Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.

AKŞAM KULİSLERİ..

Bu arada, akşam saatlerinde AKP kulislerinde, Yeşilyurt ilçesi için Hacı Uğur Polat, Battalgazi ilçesi için de Selahattin Gürkan adlarının netleştiği bilgisi dolaşmaya başladı.

AKP Genel Merkezi'nde adayların Salı günü öğle saatlerinde açıklanacağı, iki merkez ilçe için Polat ve Gürkan isimlerinin "son bilgi" olarak kulislerde konuşulduğu bildirildi.

Ancak, akşam saatlerinde kulislere düşen ve bazı partili yöneticilerin "Biz de öyle duyduk" dedikleri isimlerin, tepkileri önlemeye yönelik olarak da gündeme getirilmiş olabileceği olasılığının gözden uzak tutulmaması gerekiyor. Özellikle, Battalgazi için adı geçen İlhan Geçit'e yönelik tepkilerin önüne geçmek için yeniden Gürkan adının yeniden seslendirilmiş olabileceği, Geçit'in adının aslında gündemden düşmediği de konuşuluyor. Yeşilyurt için adı geçen Polat'ın adaylığının ise "garanti" görüldüğü ifade ediliyor.

Ayrıca geçtiğimiz hafta basına sızan listeden, en az 3 ilçenin daha aday isimlerinin de değiştiği bilgisi edinildi.

Öte yandan; genel merkezdeki aday açıklaması öncesinde Pazartesi akşam saatlerinde İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın, Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder'in Ankara'ya çağrıldıkları, ayrıca milletvekili Öznur Çalık ve Malatya Belediye Başkanı- AKP Büyükşehir Başkan adayı Ahmet Çakır'ın da bu isimlerle birlikte uçakla Ankara'ya gittikleri öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız