SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Mahallede, CHP Köyde

A- A+ PAYLAŞ

AKP il yöneticileri Çöşnük ve Yıldıztepe Mahallelerini ziyaret ederken, CHP il yöneticileri de Yeşilyurt Gözene köyünde vatandaşlarla görüştü.

AKP MAHALLEDE..
AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, partinin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, Çöşnük Mahallesi Temsilcisi Aziz Yeşilkaya ve Yıldıztepe Mahalle Temsilcisi Ramazan Bulgur'u evlerinde ziyaret etti.

Ziyarete, AKP İl Başkanı Mustafa Şahin, başkan yardımcıları, Osman Güder, İsmail Tercan ve yönetim kurulu üyesi Murat Duran ve İdris Boztaş, merkez ilçe yönetiminden Gazi Ergün ve Selami Zorver katıldı.

Mahalle temsilcileri ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, mahallelerindeki sorunlar hakkında bilgi verdiler.

AKP İl Başkanı Mustafa Şahin'de sorunlar hakkında notlarını aldıklarını ve çözüm noktasında ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Gündemdeki konuların da görüşüldüğü ziyarette konuşan Mustafa Şahin, Gazze konvoyuna yapılan saldırı ile İskenderun'da 6 askerin şehit edilmesini kınadı. Her iki terörist saldırının karşılıksız kalmayacağına inandığını vurgulayan İl Başkanı Şahin, şunları söyledi:

"Amaçları sadece Gazze'ye insani yardım götürmek olan bu insanlara karşı İsrail askerleri tarafından yapılan saldırılar asla kabul edilemez. Bu insanlık dramında olumlu bir katkı sunmak üzere dünyanın 33 ülkesinden tamamen barışçı amaçlarla buraya giden bu insanlara yapılan muamele, insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecektir ve bu ayıp da İsrail'e ait olacaktır."

Şahin, "İsrail'in uluslar arası hukuku hiçe sayan bu tutumu Türkiye ile ilişkilerinde telafisi olmayan sonuçlara da yol açabilecektir. İsrail, Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barışçı girişimleri hiçe saydığını açık bir biçimde bir kez daha göstermiştir. İsrail kendi deniz sahası dışında ciddi bir suç işlemiştir. İnsanlığın vicdani olarak yola çıkan ve insani yardım taşıyan gemilere karşı İsrail yine gerçek yüzünü göstererek korsan bir terör devleti olduğunu kanıtlamıştır" ifadelerini kullandı. (İlk 2 fotoğrafta)

CHP KÖYDE..
CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ve yöneticiler de, Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene Köyü'nde ziyaretlerde bulundular.

CHP'lilerin bu ziyaretlerine ilişkin olarak partiden yayınlanan basın bülteni şöyle:

"CHP’nin 6 Mart tarihinde yapılan kongresinde il başkanlığına seçildikten sonra ilçe ve köy ziyaretlerine başlayarak, köylülerin sorunlarını dinleyen Veli Ağbaba, Yeşilyurt ilçesine bağlı Gözene köyündeydi. Beraberinde CHP İl Sekreteri Bülent Karakuş, CHP İl Yöneticileri Gülay Çelebi Doğan, Berna Aktaş ve Yeşilyurt İlçe Başkanı Hamit Kiraz ile birlikte Gözene köyüne giden Ağbaba’yı köy muhtarı ve kalabalık bir vatandaş topluluğu karşıladı. CHP’liler, daha sonra köyevinde yaptıkları toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinlediler.

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Hamit Kiraz, toplantının başında yaptığı konuşmada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkanlığına seçilmesinin yarattığı heyecana değinerek, “Sayın Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığa seçilmeden önce Malatya CHP’de bir heyecan yaşanmaya başlamıştı. Veli Ağbaba’nın il başkanlığına seçilmesiyle birlikte partiye büyük bir ilgi başladı, parti bir ivme yaşamaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle birlikte bu heyecan daha da arttı ve tüm Türkiye bugün aynı heyecanı yaşıyor” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Veli Ağbaba ise yaptığı konuşmada, CHP yöneticileriyle birlikte Gözene köyünün sorunlarını dinlemeye geldiklerini söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkın sevgisi sonucu CHP Genel Başkanı olduğunu belirten Ağbaba, “Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan yapan halktır, halkın ilgisi ve sevgisidir” dedi. CHP’nin iktidar olacağını belirten Ağbaba, “İktidar olduğumuzda temel hedefimiz sıfır yoksulluk ve sıfır yolsuzluk olacaktır. CHP, aile sigortası ile tüm halkı güvenceye kavuşturacaktır. İktidardaki ilk hedefimiz budur. Partimizin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği bu sözümüzü iktidarımızın ilk yılında hayata geçireceğiz. Biz CHP olarak hiçbir zaman ayrım yapmayacağız. İnsanların dini, dili, inancı, mezhebiyle ilgilenmiyoruz. Bizim için önemli olan öncelikle insanların yoksulluktan kurtulmasıdır” diye konuştu.

CHP iktidarı döneminde köylerin sorunlarına öncelik vereceklerini kaydeden Ağbaba, “Gözene’de yol sorunu mu var, su sorunu mu var? Bunların hepsini çözeceğiz. Şu anda Yeşilyurt ilçesinden bir il genel meclisi üyemiz olmadığı halde Yeşilyurt’un tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Başka ilçelerimizin il genel meclisi üyelerini, üyesi olmayan ilçelerle ilgilenmesi konusunda görevlendirdik” dedi.

Gazze’ye giden yardım konvoyunun İsrail askerleri tarafından saldırıya uğramasını kınadığını belirten Ağbaba, “Bu bir katliamdır. Bu bir terördür, vahşettir. Sadece Türk insanının sorunu değil, tüm insanlığın sorunudur. İsrail’in uyguladığı devlet terörünü lanetliyorum. Sadece Türkiye değil, dünya devletlerinin de İsrail’e gereken yanıtı vermesi gerekiyor” ifadelerini kaydetti. İskenderun’daki terör saldırısını da kınayan Ağbaba, şehit olan askerlerden birinin Malatya Kuluncaklı olduğunu vurgulayarak, ölen askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Ağbaba, “Teröre asla teslim olmayacağımızı buradan bir kez daha ilan etmek istiyorum. Terörle mücadele etmek, insanlığın en büyük ödevidir. CHP’nin de en büyük hedeflerinden biri terörü yok etmektir” diye konuştu.

Ağbaba’nın konuşmasının ardından köylüler, sorunlarını dile getirdiler. Gözene köyünün sularının açık kanallardan gittiğini belirten köylüler, boru sistemi döşenmesi gerektiğini belirttiler. Köylüler, kayısıda hasar tespitinin halen yapılmadığını da kaydederek, zararlarının karşılanmasını istediler." (Son fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız