SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'AKP Malatya Adayı Değişebilir'!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:12:55
'AKP Malatya Adayı Değişebilir'!.
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, AKP'nin Malatya Büyükşehir başkan adayını değiştirebileceği iddiasında bulundu.

Seçim çalışmalarını Akçadağ bölgesinde sürdüren İnci, Kürecik'te yaptığı konuşmasında "Türkiye’de esas fırtına 14 Şubattan sonra başlayacak. Bu tarihte belediye başkan adaylarının listeleri kesinleşecek. Belediye başkan adaylarının değiştirilmesi yasal olarak ortadan kalktıktan sonra Türkiye’de çok büyük bombalar patlayacak."iddiasını seslendirdi.

İnci'nin Akçadağ'daki seçim çalışmaları ve açıklamalarına ilişkin olarak basın kuruluşlarına gönderilen bülten şöyle:

"Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, ilk seçim bürosunu 10 Ocak 2014 Cuma Akçadağ ilçesinde açıyor. Köyleri ziyaret eden CHP’li İnci, tüm Akçadağlıları seçim bürosunun açılışına davet etti. 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci’nin köy ziyaretlerine CHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hasan Saklı, CHP Akçadağ İlçe Başkanı Ali Aslan, CHP ilçe yöneticileri, belediye meclis üyesi aday adayları ve bazı muhtarlar katıldı. 

İLK SEÇİM BÜROSU AKÇADAĞ’DA AÇILIYOR 

İnci’nin ilk durağı Akçadağ’ın Yaylımlı köyü oldu. Köy kahvesinde muhtar Behçet Karaman ve vatandaşlar tarafından karşılanan İnci, burada yaptığı konuşmada, Akçadağ’ın sorunlarına değinerek, “Belediye başkanı seçilmem durumunda yıllardır ihmal edilen Akçadağ’a en güzel hizmetleri vereceğime söz veriyorum. Ben de Akçadağlıyım. Bu nedenle ilk seçim büromu da Akçadağ’da açıyorum. Akçadağlıların bu seçimde partime ve bana destek vereceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu. 

BELEDİYEYE KAYISI ELEŞTİRİSİ 

İnci, konuşmasında, kayısıda yaşanan sorunlara da değinerek, üreticinin zor durumda olduğunu ifade etti. Malatya Belediyesi’nin kayısı ile ilgilenmediğini belirten İnci, “Belediye başkanının elinde yetki var. İstese Esenlik şirketi aracılığıyla köylülerden kayısı satın alıp marketlerde alışveriş yapan müşterilere dağıtabilir. Deterjan dağıtacağına kayısı dağıt, köylüye ve çiftçiye bir faydan olsun. Ama yapmıyor. Bunun için bir irade gerekiyor. Bizim kayısı konusunda çok ciddi çalışmalarımız var” ifadelerini kaydetti. 

İnci’nin konuşmasının ardından söz alan CHP Akçadağ Belediye Başkan Adayı Hasan Saklı ise “Bu dönem büyükşehir adayımızın Akçadağlı olması bizim için büyük bir şans. Akçadağ bu dönem kendisini kanıtlamış olacak, ben de varım diyecek. Birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek” diyerek, Akçadağlıların CHP’ye oy vermesini istedi. 

Toplantıda konuşan Yaylımlı Muhtarı Behçet Karaman ve köylüler ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci ve Akçadağ adayı Hasan Saklı’ya seçimde başarılar dilediler. 

İNCİ’YE KÜRECİK’TE YOĞUN İLGİ

Daha sonra Akçadağ’ın Kürecik köyüne geçen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, burada yoğun ilgi ile karşılaştı. Kepez Kıraathanesi’nde kalabalık bir topluluğa hitap eden İnci, AKP’nin dini siyasete alet ettiğini belirterek, şunları söyledi: 

“Konuşurken hep dini pompaladılar, ama kaynaklarını hep belediyelerden elde ettiler. Şimdi onlar niye telaşa düştüler? Çünkü İstanbul’u Cumhuriyet Halk Partisi alacak. İstanbul Belediyesi nedir? AKP’nin can damarıdır. Onu sen kestiğin anda zaten bitiyor. Bugün sadece İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi İstanbul Belediyesi’nin bütçesinden büyük.” 

“CEMAAT-AKP KAGASI, RANT KAVGASIDIR”

Fethullah Gülen cemaati ile AKP arasında yaşanan kavganın paradan kaynaklandığını belirten CHP’li İnci, “Ortada bir para paylaşımı var, bir rant kavgası var. Dershane tartışması filan işin görünen kısmı, görünmeyen kısmında kesinlikle para var. Hepiniz medyayı takip ediyorsunuz, şu anda Türkiye tam bir kırılma noktasında. AKP’nin oyu yüzde 39, CHP’nin oyu yüzde 33 ve yüzde 15’lik bir kararsız kesim var” diyerek, CHP’nin seçimden zaferle çıkacağını söyledi. 

“AKP’NİN MALATYA BÜYÜKŞEHİR ADAYI DEĞİŞEBİLİR”

AKP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayını değiştirebileceğini kaydeden İnci, şunları kaydetti: 

“Türkiye’de esas fırtına 14 Şubattan sonra başlayacak. Bu tarihte belediye başkan adaylarının listeleri kesinleşecek. Belediye başkan adaylarının değiştirilmesi yasal olarak ortadan kalktıktan sonra Türkiye’de çok büyük bombalar patlayacak. Zaten şu anda onun pazarlığı yapılıyor. Kuvvetle muhtemel, başbakan, atadığı birçok belediye başkan adayını da değiştirme yoluna gidiyor şu anda. Belki Malatya’yı da değiştirebilir. Kendi belediye başkanlarının bazılarının yolsuzluk dosyası var ve Başbakanlığın rafında duruyor.”

BELDELERDE BELEDİYE HİZMETİ SÜRECEK 

Kürecik’in ardından Kozluca’ya geçen CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, burada da yoğun ilgiyle karşılandı. Kasaba kahvesinde İnci’yi karşılayan vatandaşlar, belediyelerinin kapatıldığını belirterek, AKP hükümetine tepki gösterdiler. 

CHP’li Hakan İnci ise parti olarak karşı çıkmalarına rağmen belde belediyelerinin kapatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: 

“Biz, beldelerin kapatılmasına başından beri karşı çıktık. Ama AKP hükümeti burada da ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla hareket ederek belediyenizi kapattı. Bugün yapılabilecek tek şey buradaki belediyenin temsilcilik düzeyinde de olsa hizmetlerini sürdürmesini sağlamaktır. Yasal olarak buna imkan var, Kozluca Belediyesi hizmetini buradaki temsilciliğimiz sayesinde en iyi şekilde sürdürecektir. Eğer göreve gelirsek, belediyelerinin kapatıldığını Kozluca halkına kesinlikle hissettirmeyeceğiz.”

Vatandaşlarla yaptığı toplantının ardından belediyeyi ziyaret eden CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, burada Kozluca Belediye Başkanı Hacı İbrahim Demirkaya ile görüştü. Demirkaya’dan beldenin sorunlarını dinleyen İnci, görüş alışverişinde bulunduğu başkana projelerini anlattı. 

DARICA’DA BİRLİK ÇAĞRISI 

CHP heyeti, daha sonra Akçadağ’ın Darıca köyünü ziyaret etti. Köylüler tarafından ilgiyle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, burada yaptığı konuşmada, önce kendisini tanıttı, ardından ise Darıcalılardan destek istedi. Siyasi görüşleri ne olursa olsun, daha önce hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar Darıcalıların bu seçimde birlik olmaları gerektiğini kaydeden İnci, “Seçildiğimiz gün, parti rozetimizi bir kenara bırakıp tüm Malatya’ya hizmet vereceğiz” ifadelerini kaydetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız