SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Merkez İlçe Kongresi Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe 2. Olağan Kongresi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. tek liste ile gidilen seçimlerde Celal Ekici yeniden merkez ilçe başkanlığı görevine getirildi. Kongrede divan başkanlığına Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, divan üyeliklerine eski belediye başkanı Seyhan Semercioğlu, belediye meclis üyeleri Ahmet Ergül ve Metin Mandal seçildiler. Kongre de AKP Genel Başkan Yardımcısı Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya, Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Belediye Başkanı Cemal Akın, MKYK Üyesi Öznur Çalık, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel diğer bazı davetliler ile partililer bulundu. AKP'nin diğer Malatya Milletvekilleri Münir Erkal ve Fuat Ölmeztoprak ise kongreye katılmadılar. Erkal ve Ölmeztoprak, kongreye başarı mesajları gönderdiler.

KONUŞMALAR..
Kongre’de ilk olarak Belediye Başkanı Cemal Akın konuştu. Akın konuşmasında,” AKP hükümeti 3 yılda tarihe geçecek hizmetleri hayata geçirmiştir. Karamsar tablodan bugün enflasyonun tek haneli rakamlara inmiş, Türk parası son 30 yılının en yüksek değerine ulaşmıştır.” dedi. Akın, Malatya’da yürütülen projelere ilişkin de açıklamalarda bulunarak ihalesi gerçekleştirilen Beylerderesi viyadükünün 2 yıl içerisinde bitirilerek hizmete gireceğini, TOKİ tarafından başlatılan konut yapımını 1. Etabı tamamlanıp hak sahiplerine teslim edildiğini ve 2. Etap konutların yapımının sürdüğünü, 2 alt geçit yapıldığını, doğalgazın konutlara verilmesinde son aşamaya gelindiğini , yapılan ve yapılacak olan otoparklarla kentin araç park sorununun önemli oranda çözümleneceğini ifade etti.

AKP İl Başkanı İhsan Koca da, “ Bugün yapılacak olan seçimler 2007 da gerçekleşecek genel seçimlerin temelini oluşturacaktır. AKP’nin en büyük zenginliği dürüstlük ve çalışkanlığıdır. Artık Türkiye yarınlarına daha güvenle bakar hale gelmiştir.” diye konuştu.

AKP MKYK Üyesi Öznur Çalık’ta konuşmasında,” 3 Kasım öncesinde biri çıkıpta enflasyon yüzde 8’lere inecek, Türk parası’ndan 6 sıfır atılacak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışarıda itibar görecek, öğrencilere kitapları ücretsiz dağıtılacak, yeşil kartlılar sağlık kuruluşlarından geniş kapsamlı yararlanacak ve ilaçlarını eczanelerden alacak, duble yollar yapılacak deseydi inanılmazdı. Ama AKP Hükümeti bunları yaptı. 3 Kasım öncesindeki hasta adam ayağa kalkmlıştır ve yürümeye devam edecektir. “ dedi.

AKP Milletvekili Ali Osman Başkurt, “ Türkiye’de 3 Kasım 2002 öncesinde ülke karanlığa gömülmüştü. ve insanlar adeta yarınlarını göremez hale gelmişti. 3 yıllık iktidar dönemlinde önemli hizmetler yerine getirilmiştir. Malatya’da inşallah önemli projelerden biri olan Beylerderesi Viyadükünün yapımına başlanıp kısa sürede bitirilecektir. Malatya’da tarihi ve kültürel eserlerin restore ve onarımı için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Malatya’lı iktidara yüzde 52 oyla katkı sağlamıştır. Malatyalı görevini yapmıştır” dedi.

Kongrede son olarak konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ekonomide kalkınma hızının yüzde - 9.5’lara indiği bir dönemde AKP’nin hükümet olduğunu belirterek, “ 58.Hükümet öncesinde Türkiye yolsuzlukta birinci sıradaydı. Enflasyon 3 rakamlı hanelere ulaşmıştı. Muhtar olamaz diyenler gördüler ki Recep Tayyip Erdoğan Başbakan oldu. Halk 3 Kasım’da AKP’yi genel yönetimde, 28 Mart’ta da yerel yönetimde iktidara getirmiştir. İktidara geldiğimizde tam takır olan bütçe bugün 58 milyar dolar rezerv bulunur hale gelmiştir.” dedi.

TEK LİSTE VE YÖNETİM..
Daha sonra kongrede seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste ile gidildi ve başkanlığa Celal Ekici yeniden seçildi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASIL: Celal Ekici (Başkan), A.Rıza Bahşi Abidin Derme, Ali Polatbaş, Atilla Hakverdi, Celal Tercan, Cengiz Kaçmaz, Ekrem Arı, Emin Paşahan, Erdoğan Özpolat, Fazlı Karataş; Gazi Ergün, İbrahim Çığrık, M.Zafer Bozdağ, Mehmet Boran, Meral Hasçelik, Murat Koca, Murat Kutlubay, Mustafa Aslan, Nevzat Saraç, Nilüfer Fırat, Önder Kaloğlu, Selami Zorver, Serkan Kılınç, Vahap Yücekaya, Yasin Gülbeyaz, Yusuf Günay ve Zeki Günay.

YÖNETİM KURULU YEDEK: Yusuf Barman, Hasan Koktan, Muzaffer Alan, Bülent Doğan, Mehmet Doğan, Bilgin Alkan, Cumali Özcan, Murat Kurel, Ömer Koyun, İbrahim Albayrak, Adnan Aladağ, Turan Çetinkaya, Vahap Açıkgöz, Cumali Ağsu, Engin Akkılıç, Ramazan Çiçek, Abuzer Sert, Abdullah Bülbül, Vahap Güner, İdris Akagündüz, Fatih Akgün, Mehmet Aytekin, Ahmet Taşdemir, Mustafa Yüksel, Necdet Karaca, Mustafa Oruç, Şemsettin Dölcel, Yakup Tay, Ziya Yaman ve Mehmet Özpolat.

KALE İLÇE KONGRESİ..
Bu arada AKP'nin Kale İlçe Başkanlığı'na Ömer Gökçe tekrar seçildi.

İlçede parti binasında gerçekleştirilen kongreye Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, bazı belediye başkanları ile partililer katıldı.

Tek listenin katıldığı seçimde Ömer Gökçe, tekrar başkanlığa seçildi. Yönetim Kurulu; Ahmet Kılıçgöz, Mehmet Gök, Cumali Gömülü, Mehmet Ali Fırat, Metin Gökçe, Mehmet Karaca, M.Şahin Özbay, Adnan Akdeniz, Fethi Akdeniz, Şahin Çetinkaya, Bekir Kızılaslan, Yücel Temur, Mehmet Kaya ve Murat Karaaslan'dan oluştu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız