SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Merkez İlçede İki Aday

A- A+ PAYLAŞ
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Malatya Merkez ilçe örgütünün olağan kongresi 8 Ocak Pazar günü yapılacak. Mevcut başkan Celal Ekici'nin, tüzük gereği yeniden aday olamadığı kongre öncesinde, parti teşkilatı, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla yapılan eğilim yoklamasının ardından, halen il başkan yardımcısı olan Veteriner Osman Güde'nin adaylığı açıklanırken, merkez ilçe yöneticilerinden İnşaat Mühendisi Gazi Ergün de aday olduğunu duyurdu.
 
Atatürk Spor Salonu'nda saat 10.30'da başlayacak olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılacağı merkez ilçe kongresinde 438 delege oy kullanacak. Kongrelere tek liste ile gitme geleneği bulunan AKP'de, merkez ilçe başkanlığına üzerinde uzlaşılan Osman Güde'nin aday olacağı belirtilirken, genel merkezin bu konudaki eğilimine rağmen, parti teşkilatıyla yaptığı değerlendirme sonucu aday olmayı uygun gördüğünü belirten Gazi Ergün de adaylığını açıkladı. 
 
Ergün yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti Malatya Merkez ilçe teşkilatı, partimizin kuruluşundan bugüne kadar gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun, bundan sonra da kesintiye uğramadan, yüksek coşku ve heyecanla devam etmesini istiyoruz. Bundan dolayı mahalle temsilcilerimiz, delegelerimiz, birlikte çalıştığımız merkez İlçe yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız istişare sonucu; Ak Parti Malatya Merkez İlçe Başkanlığı için, teşkilat içersinden bir adayın, 8 Ocakta yapılacak kongrede; teşkilatımız adına aday olmasının daha hayırlı olacağı kararına varılmıştır. Merkez ilçe teşkilatımız tarafından alınan karar doğrultusunda,  8 Ocak günü yapılacak olan AK Parti Malatya Merkez İlçe Başkanlığı için aday olduğumu Malatya kamuoyu önünde açıklıyorum."dedi.
 
Halen merkez ilçe yönetiminde olan Ergün'ün adaylıktan çekilmesi için iknaya çalışıldığı, sonuç alınamazsa iki ayrı listeyle seçimlere gidileceği belirtiliyor.
 
Bu arada kongre öncesi durumla ilgili konuşan il başkanı Bülent Tüfenkçi de şunları söyledi:
 
"Merkez İlçe Kongresi'nde şuanda 2 tane aday olduğunu söyleyen arkadaşımız var. Bizim görüşmelerimiz sürüyor. Kongreye kadar tek aday üzerinde çalışmaya çalışacağız. Daha önce genel merkezimiz tarafından Osman Güde ismi üzerinde durulmuştu. O isimle ilgili bizlere bilgi iletilmişti. Bizler de bu yönde hazırlıklarımızı yapıyorduk. Bir başka arkadaşımız da aday oldu. Eğer uzlaşma olmazsa, kongreye çift liste ile gidilir. Hangi arkadaşımıza nasip olursa, genel merkezimiz ona göre durumu belirler. Tabi biz bu kongrelerin şenlik havasında yapılmasını, yeni bir heyecan katmasını, partimize güç katmasını istiyoruz. Çünkü AK Parti'nin şimdiye kadar yapılan bütün kongreleri şenlik havasında geçmiştir. 10 yıldan beri Merkez İlçe Başkanlığı'nı yapan Celal Ekici'nin de veda kongresidir. Kongrenin Malatya'ya örnek olması açısında elimizden geleni yapacağız. Tüm hemşehrilerimizi kongremize davet ediyoruz." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız