SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Mevcutları Oyladı

A- A+ PAYLAŞ

29 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi Adalet ve Kalkınma Partisi'nde, görevde olan partili belediye başkanlarına parti yerel birimlerinin eğilimini belirlemek amacıyla oylama yapıldı. Parti binasında Pazar günü yapılan ve saat 16.00 sularında biten temayül yoklaması sonuçlarıyla ilgili olarak bilgilerin gizli tutulacağı ve milletvekillerinin sonuçları Ankara’ya götürecekleri öğrenildi.

Yapılan temayül oylamasında bir merkez belediyesi ve yedi ilçe belediye başkanlarının hizmetleri oylandı. Parti il binasında yapılan temayül yoklamasında Malatya genelinden 1551 partili oy kullandı. Temayül yoklamasına AKP Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan, Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya belediye başkanı Cemal Akın, belde belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin yanında gençlik kolları ve kadın kollarından temsilciler ve çok sayıda partili katıldı.

“KALİTEDEN MALATYA FAYDALANACAK”
Temayül yoklamasıyla ilgili olarak Malatya’ya gelen AKP Kahramanmaraş milletvekili Fatih Arıkan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Malatya’nın AKP için değerli olduğunu ve Malatyalıların gözünde de AKP’nin değerli olduğunu söyleyen Fatih Arıkan temayül yoklamalarıyla ilgili olarak katılım yüksek oluşu ve adayların fazla oluşunun kaliteyi getireceğini ve bu kaliteden en çok Malatya’nın yararlanacağını belirtti.

Partileri için esas olanın birlik olduğunu da belirten Arıkan açıklamasında, “Partimiz için öncelik birliktir. Temayül yoklamalarında adaylarımız netleşecek. Adayımız belirlendikten sonra diğer aday adaylarımızın ve tüm partililerimizin adayımıza destek olmasını ve adayımız için çalışmasını istiyoruz. Temayüle katılımın çok oluşu ve bunun yanında Malatya’da aday adaylığına ilginin yüksek oluşu bu konuda kaliteyi getirecektir diye düşünüyorum. Bu kaliteden de en çok Malatya yararlanacaktır.” dedi.

Basın mensuplarının “CHP’nin çarşaf açılımını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklinde ki soruya Arıkan, “Bu konuda CHP’yi destekliyoruz ama samimiyseler destekliyoruz. Bu samimiyeti seçimlerden sonra göreceğiz. Seçimlerden sonra başka bir tutum çıkarsa o zaman samimiyetlerini anlarız.” dedi.

“AKP’DEN VAZGEÇMEM”
Belediye başkanı Cemal Akın ise basın mensuplarının “Şu an 5 yıllık hizmetleriniz partilileriniz tarafından oylanıyor neler düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya, “Bu partimiz içindeki demokrasinin göstergesidir. Teşkilatımıza üye arkadaşlar dönemimizdeki hizmetlerimizi oylayacaklar. Hizmetlerimizin reklamını bir yerde hizmetlerimizle yaptık diye düşünüyorum. Herkes dönemimizde Malatya belediyesinin son 5-6 döneminde yapılan hizmetleri sadece bir dönemde yaptığımızı söylüyorlar. Yani halkımız yaptığımız hizmetleri görüyor ve farkında.” dedi.

Cemal Akın ayrıca aday gösterilmemesi halinde hiçbir partiyi düşünmediğini ve AKP’nin bir neferi olarak başkan adayı olacak arkadaşının yanında yürüyeceğini söyledi. Akın açıklamasında, “Biz yeniden görevlendirilmezsek, görev verilen arkadaşımızın yanında olur tecrübelerimizi paylaşırız. Bizler AK Parti’yi benimseyen insanlarız ve bu konuda görev verilmezse görevi devir alan arkadaşımıza destek veririz.” şeklinde konuştu.

3 OCAK'TA..
Bu arada, AKP'de partinin belediye başkan aday adaylarına, parti yerel birimlerinin yanı sıra parti üyelerinin eğilimini belirlemek amacıyla, geniş çaplı bir oylamanın yine "Temayül Yoklaması" adıyla 3 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan İl Başkan Vekili Hacı Bayram Yılmaz, belediye başkan aday adaylığı için müracaatların 19 Aralık'a kadar kabul edileceğini belirtti.

FOTO: Ramazan Gürsel TUNAY (Yorum)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız