SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP 'MSS' Yapacak

A- A+ PAYLAŞ

AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için başvurular pazartesi günü sona erecek. Binlerce kişi, Meclise girebilmenin yollarını ararken, iktidar partisinde aday adaylarını zorlu bir maraton bekliyor. Rakiplerin çokluğu aday adaylarını zorlarken, AK Parti'nin uygulayacağı 'seçme yöntemi' stresi daha da artıracak. AK Parti listeleri hazırlarken adeta 'Milletvekili Seçme Sınavı-MSS' yapacak.

DÖRT AŞAMALI ELEME
1- AK Parti'de listeler, dört aşamalı bir eleme sonunda şekillenecek. 550 kişilik listeye girip giremeyecekleri belirlenecek aday adayları, ilk sınavlarını 19-20 Mart'ta verecek. Vekillik için başvuran aday adayları, 'temayül yoklaması'nı andıran bir yolla teşkilata sorulacak. İl, ilçe belediye başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin de içinde olacağı 200 bine yakın AK Partili, illerinde kimleri listede görmek istediklerini işaretleyecek. Parti teşkilatı, o ildeki tüm aday adaylarının isimlerinin bulunduğu formdan, ilin çıkarabileceği milletvekili sayısı kadar ismi işaretleyecek. Temayül araştırması, iki gün içinde tüm illerde eşzamanlı olarak tamamlanacak. Adaylık için istifa eden 39 il başkanı ile mevcut milletvekilleri temayül yoklamasına girmeyecek.

MÜLAKAT
2- Temayül yoklamasının ardından aday adaylarını 'mülakat' bekliyor. 25-31 Mart tarihleri arasında MKYK üyelerinden oluşacak komisyonlar, yüz yüze görüşmeler yapacak. Aday adaylarının konuşmalarından bilgi düzeylerine, AK Parti politikalarından davranışlarına kadar bilgi ve deneyimleri, uzman siyasetçiler tarafından gözlenmiş olacak.

KOMİSYON
3- Üçüncü aşamada genel başkan yardımcılarından oluşan komisyon devreye girecek. Aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamaları, mülakat komisyonlarının değerlendirmeleri, elde edilen bilgiler bu komisyonda sıkı bir incelemeden geçirilecek.

SON SÖZ ERDOĞAN'IN
4-Son aşamada ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan devreye girecek. Kurmaylarıyla birlikte listeleri masaya yatıracak olan Başbakan Erdoğan, hem değerlendirmeleri alacak hem de kendi görüşlerini yöneticilerle paylaşacak. Böylece listelere son şekli verilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız