SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Mukaddes Teyze'yi Seçti

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:58:16
AKP Mukaddes Teyze'yi Seçti
A- A+ PAYLAŞ

'Hamido' lakabıyla tanınan Malatya eski belediye başkanı merhum Hamit Fendoğlu'nun 89 yaşındaki eşi Mukaddes Fendoğlu, AKP İl Kadın Kolları tarafından yılın annesi seçildi. 

Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978 tarihinde kendisine posta yoluyla gönderilen bombalı bir paketin elinde patlaması sonucu, gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu'nun eşi, Anneler Günü'nde yılın annesi seçildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partililer, Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu'nu ziyaret ederek, yılın annesi seçilmesi dolayısıyla kendisini için hazırlanan plaketi ve hediyeyi takdim etti.

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan, Anneler Günü dolayısıyla Hamit Fendoğlu'nun eşi Mukaddes Fendoğlu'nu ziyaret ettiklerini belirterek, kendisinin vefakar ve fedakar bir anne olduğunu kaydetti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Mukaddes Fendoğlu'un göz bebekleri olduğunu ifade ederek, "O bize, Hamit Fendoğlu'nun emaneti. Hamit Fendoğlu benim babamın arkadaşı ve çocukluğumda bizim evimize geldiğini çok net hatırlıyorum. Türkiye'nin bildiği, tanıdığı Hamido demokrasi şehidimizdir. O günden bugüne Mukaddes teyze demokrasi şehidimizin eşiydi ama Malatya'nın annesi oldu. O 2 tane 1 ve 1,5 yaşındaki torunlarını, gencecik çiçeği burnunda gelinini kaybetti. Oğlunu ve yeğenlerini tek başına Mukaddes anne olarak büyüttü. Hepimize de anne oldu" dedi.

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mukaddes Fendoğlu'nu köşkte ağırlamak istediğini de sözlerine ekledi. 

Mukaddes Fendoğlu, yaşadıkları zorlu dönemi anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Hamit Fendoğlu'nun şehit edilmesinin ardından dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ile faillerin bulunmasıyla ilgili görüşmek yapmak için günlerce kapısından beklediklerini ifade eden Fendoğlu, kendilerini zorla içeriye aldığını kaydetti. 

Hamit Fendoğlu'nun şehit edilmesinin üzerinden 37 yılın geçtiğini ifade eden Mukaddes Fendoğlu, o günü gözyaşlarıyla anlattı. 

ÇALIK'A SÜRPRİZ..

Bu arada Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı  Öznur Çalık'a danışmanları ve korumaları tarafından Anneler Günü sürprizi yapıldı. Danışman ve korumaları, ellerindeki çiçeklerle Çalık'ın Anneler Günü'nü kutladı. 

Anneler Günü ile ilgili bir mesaj veren Çalık, annesiz bir Anneler Günü geçirmenin burukluğunu yaşadığını ifade etti. Çalık, "Anneler Günü, 50 yaşına geldim ve ilk kez bu sene annesiz bir Anneler Günü geçireceğim. O yüzden yüreğim çok buruk. Ama Allah'a hamdolsun ki Yüce Rabbim bize annelik duygusunu yaşatmış ve hissettiriyor. Allah hepimizin evlatlarını bağışlasın. Hiçbirimize evlat acısı göstermesin ve evlatlarımızla imtihan etmesin. Ama tabi ki annelerimizin yeri bir başka. Başınızı dizine koyduğunuzda bütün sorunlarınızın bittiğini hissettiğiniz ve siz üzüldüğünüzde üzülen bir yürek. Anneniz olmayınca olmuyor. Bütün annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

AKP Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annelik gerçekten kutsal bir görev. Rabbimizin özellikle bahşettiği ve bütün annelerimizin kutsal olduğuna inandığımız bir gün. AKP iktidarında da annelerimize öncelik verdik" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, anneliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Bizlere karşılıksız sevmeyi ve fedakarlığı anneler öğretti. Hoşgörüyü annelerimiz öğretti. Biz onları ne kadar ihmal etsek de, onlar bizleri hiçbir zaman ihmal etmedi" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız