SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Önünde Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Hükümet tarafından hazırlanan torba yasa tasarısının geri çekilmesi için basın açıktlaması yapılıp, hükümet protesto edildi.

AKP Malatya il binası önünde basın açıklamasını okuyan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Malatya Dönem Sözcüsü ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Malatya Şube Başkanı Kasım Otur, hükümet tarafından hazırlanan torba yasa tasarısının geri çekilmesini istediklerini belirtip,
"Torba yasa tasarısı ile sözleşmeli çalışanların sendika üyeliğinden bahsedilirken toplu eylem ve greve başvurmaları tamamen yasaklanmaktadır.

Deneme süresi 2 aydan 4 aya çıkarılacak, karşılığında ücret ödenmeyecektir. Işsizleştirilen milyonlarca gencimizin iş bulma umutlarının sömürülmesi anlamına gelen bu düzenlemeler, işverenlerin hiçbir ücret ödemeden gençleri çalıştırıp, bir kenara atmalarının tüm kapılarını açmaktadır.Bu yasa keyfi cezalandırmaların yasasıdır"ifadelerini kullandı.

"Bu yasa, aynı zamanda İl özel idarelerinde çalışan yaklaşık 80 bin işçinin sendikasızlaştırılması demektir.
Memurlar 'kamu yararı ve hizmet gerekleri' sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay geçici olarak görevlendirilecekler. Eğer bu Torba yasa geçerse, sürgünler yasal hale gelecektir"diyen Otur, konuşmasını özetle şöyle tamamladı:

"Emek ve halk karşıtı politikalarda ısrarın adı olan torba yasası geri çekilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğimiz bilinmelidir. AKP, emekçilerin sabrını daha fazla zorlamamalıdır. Emekçiler, geleceklerine ipotek koyan bu yasayı kabul etmemektedir. Yasa derhal geri çekilmelidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız