SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Panelinde Protesto

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da AKP Gençlik Kolları’nın düzenlediği bir panele katılan Yazar Prof.Dr. Mehmet Altan’ı protesto eden üniversite öğrencisi genç gözaltına alındı.

AKP Malatya Gençlik Kolları tarafından “Biz Birlikte Türkiye’yiz” konulu bir panel düzenlendi. Demokratik açılımı anlatmak üzere düzenlenen panele konuşmacı olarak yazarlar Mehmet Altan ve Ayşe Böhürler katıldı.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonu AKP Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Öznur Çalık, İhsan Koca ve Mehmet Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile partililer dinlediler.

Program sunucusunun panelistlerin özgeçmişlerini okuduğu sırada sıra Mehmet Altan’a gelince protokolün arkasında oturan Kurtuluş Akkaya isimli üniversite öğrencisi ayağa kalkarak "Beş yıldızlı otellerde oturursunuz, demokrasi diye ahkam kesersiniz.." diye konuşmaya başlarken çevredekiler tepki gösterdi. Protesto karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Yazar Mehmet Altan ise protestocu gence konuşması için izin verdi. Ancak Kurtuluş Akkaya'ya salondakiler alkış ve yuh çekerek konuşmayı engellediler. Bu sırada salonda bulunan sivil polisler hemen protestocu genci salondan dışarı çıkarmak istediler. Üniversiteli genç salondan çıkarılırken “Atatürk Gençliği Görev Başında” diye bağırarak slogan attı. Ağzı kapatılarak çıkarılan protestocu genç polis aracına konularak Emniyet’e götürüldü.

Yaşanan kısa süreli gerginlikten sonra panele devam edildi. Panelde ilk sözü alan Yazar Mehmet Altan, protesto ile ilgili olarak “Halen çoluk çocuğu gönderiyorlar ki, onlar gibi düşünmeyenlere bağırsınlar çağırsınlar” dedi.

Altan, "Biz Osmanlı Cumhuriyeti'nde ve onun mutlaki anlamda Osmanlı Cumhuriyeti olarak kurulduk. Çünkü Osmanlı'daki yapıyı olduğu gibi devraldık. Yani sarayla tebaada büyük bir değişim olmadı. Fakat sarayda padişah kaçtı, onun yerine asker ve sivil bürokrasi bu cumhuriyeti kurdu" diye konuştu.

Diğer yandan panele konuşmacı olarak davet edilenlerden Radikal Gazetesi yazarı Cengiz Çandar ise, hafta içerisindeki duyurularda adının konuşmacılar arasında yeralmasına karşın katılmadı. Çandar'ın, Türkiye'deki Ermeni işçilerle ilgili sözleri nedeniyle özür dilemeye davet ettiği AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan tepki gelmiş, bu yüzden Çandar sonraki günlerde Başbakanla ilgili eleştiriler kaleme almıştı. Çandar'ın Başbakanı eleştirmesiyle başlayan polemik yüzünden Malatya'daki programa katılmadığı öne sürüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız