SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Politikasının Sonucu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:51:01
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Suruç’ta ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu dile getirerek MİT'in kişisel istihbarat teşkilatına döndüğünü ve sadece Recep Tayyip Erdoğan adına çalıştığını ifade etti. Ağbaba, hayatını kaybeden gençlerin anısına Kobani’ye kütüphane ve oyun parkı yapacaklarını kaydetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Sezgin Tanrıkulu ile beraberlerindeki heyet, Şanlıurfa CHP İl Başkanlığı'nda, Suruç'ta yaptıkları incelemeler sonrası açıklama yaptı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, daha önce Suruç'a ziyaret gerçekleştirdiklerini, incelemelerde bulunduklarını ardından da  Kobani'ye gittiklerini belirterek, “o dönem gördüğümüz manzara korkunçtu” dedi. Ağbaba, “Gençlerin Suruç'a geleceği, basın toplantısı yapacağı biliniyor. Müthiş bir güvenlik zafiyeti var. MİT'in ne işe yaradığını insanın sorası geliyor. MİT maalesef hiçbir katliamı ortaya çıkaramadı. MİT, KİT'e kişisel istihbarat teşkilatına döndü. Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel istihbarat teşkilatı gibi çalışıyor.”ifadelerini kullandı.

MİT MÜSTEŞARI VE İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR

“MİT ; muhalefeti, solcuları, CHP milletvekillerini fişlemekten başka bir iş yapmıyor. Reyhanlı'da 50 kişinin, Cilvegözü'nde 13 kişinin ölmesi, Diyarbakır Mitingi’de, Niğde'de insanların katledilmesi... MİT, bu katliamların arkasındaki gücü ortaya çıkarmadı ve çıkarmak istemedi. Reyhanlı'da, Diyarbakır'daki katliamın arkasından hangi güç varsa Suruç'ta da aynı güç var.” şeklinde konuşan Ağbaba, “ Dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun, demokrasi olsun olmasın. Bunun bir sonucu olmalı. MİT zaten siyasallaşmış. MİT Müsteşarı derhal görevi bırakmalıdır. Geçici içişleri bakanı istifa etmelidir. Siyasi sorumluluk hükümetindir. Hükümetin siyasi sorumluluk alması için çağrı yapıyoruz.”dedi. 

SURUÇ, AKP VE MİT’İN SURİYE POLİTİKASININ SONUCUDUR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının devamında “Suruç, AKP'nin ve MİT'in Suriye politikalarının sonucudur. Katliamda hayatını kaybeden gençlerin hedefi Kobani’de  kütüphane kurmaktı.Biz de CHP'li belediyeler olarak hem gençlerimizin yasını tutacağız, hem de kütüphaneyi oraya kuracağız. Gençlerimiz adına ve anısına çocuk parkı inşa edeceğiz. Suruç katliamı da  Reyhanlı, Cilvegözü katliamlardaki gibi  karanlıkta kalmasın. Bugün Meclis'e araştırma önergesi vereceğiz. Türkiye'nin başı sağolsun diyorum.”şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız