SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Sahaya İniyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:44:30
AKP Sahaya İniyor
A- A+ PAYLAŞ

Yerel seçim hazırlıklarını hızlandıran AK Parti,10 Mart'tan itibaren seçim karargahlarının sorumlularını eğitimden geçirecek.

AK Parti yönetimi, 2014 Mart ayında yapılacak yerel seçimler için planlama çalışmalarını tamamladı. Bir süredir Teşkilat, Yerel Yönetimler ve Seçim İşleri başkanlıkları tarafından yürütülen ön hazırlık çalışmalarında sona gelindi. 

Yürütülen çalışmaları AA muhabirine değerlendiren AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Mustafa Ataş, Ocak ayı içinde 81 ilde il seçim koordinasyon merkezi başkanlarının tespit edildiğini, Şubat ayı sonuna kadar da 923 ilçede seçim çalışmalarını yürütecek ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanının tespit edileceğini bildirdi. 

10 Mart'tan itibaren sahaya inmeye hazırlandıklarını kaydeden AK Parti SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, ''10 Mart'ta gerek 2010 referandumunda gerekse 2011 seçimleri öncesinde yaptığımız gibi Türkiye genelinde birçok bölgede bölge toplantıları için start vereceğiz. İl ve ilçelerde seçim çalışmalarını yönetecek, sevk ve idare edecek ekiplerle ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapacağız. 10 Mart-30 Haziran arasında seçim çalışmalarını yürütecek olan ekipleri eğiteceğiz'' diye konuştu.

Seçim karargahları Eylül sonunda açılacak

''Seçim karargahı'' olarak anılan seçim koordinasyon merkezlerini yönetip, seçim çalışmalarını koordine edecek olan SKM başkanlarına yönelik eğitim çalışmasının ilkini 10 Mart günü, AK Parti Genel Merkezi'nde yapacaklarını kaydeden Ataş, ''Ankara, Kırıkkale, Çankırı ve Kırşehir illerindeki il ve ilçe seçim koordinasyon merkezi başkanlarıyla toplantı yapılacak. Ondan sonra birbirine yakın 3-4 ilin teşkilat sorumlularının katılacağı toplantılar her hafta sonu 30 Haziran'a kadar devam edecek. 26 bölgede bu toplantıları yapacağız'' diye konuştu.

Ataş, 30 Haziran'a kadar seçim koordinasyon merkezlerini yönetecek olan SKM başkanlarıyla birlikte kadın ve gençlik kolları temsilcilerinin yanı sıra her ilden 3 eğitimci ve 3 hukukçu parti personelinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin 500 kişiyi eğitimden geçireceklerini dile getirdi.

Mustafa Ataş, ''Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimini yasal olarak başlatmasıyla adaylık müracaatları alındıktan sonra aday adaylarıyla ilgili bilgi toplama değerlendirmeleri ve mevcut belediye başkanlarının performanslarını ölçmeye yönelik teşkilat içi anketler ve seçmenlere yönelik kamuoyu araştırmaları başlayacak'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız