SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Seçim Tarihini Belirledi

A- A+ PAYLAŞ

Yasal süresi 17 Temmuz 2011 olan genel seçimlerin öne çekileceği tarihi AK Parti, 12 Haziran olarak kararlaştırdı.

AK Parti yönetimi, yasal süresi 17 Temmuz 2011 olan genel seçimlerin öne çekileceği tarihi 12 Haziran olarak kararlaştırdı.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 5 saat süren toplantıda gündemdeki konular ele alındı. Seçim tarihini öne çekmek isteyen AK Parti yönetimi, bu konuda bir değerlendirme yaptı.

Haziran ayının ikinci yarısında üniversiteye giriş sınavlarının yapılacak olması sebebiyle, seçimlerin ilköğretim ve liselerin tatile girmesinden önceki günlerde yapılması uygun görüldü ve seçim tarihi olarak 12 Haziran Pazar günü benimsendi.

Buna göre, hükümet, TBMM Genel Kurulu’na önerge vererek, 17 Temmuz 2011 olan seçim tarihinin öne alınmasını Meclis’in onayına sunacak. AK Parti oylarıyla çıkacak bu karara göre Yüksek Seçim Kurulu, seçim takvimini belirleyecek. YSK’nın, 80-90 gün arasında seçim takvimi açıklaması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız