SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Seçmen Sildiriyor!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:31:19
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Arguvan Belediye Başkan adayı Mehmet Kızıldaş, AKP'nin ilçede kendisine oy vermeyecek seçmenleri seçmen kütüğünden sildirdiği iddiasında bulundu.

Kızıldaş, iddialarını şöyle dile getirdi:

"AKP adayı ve ilçe yönetimi Muhtarlıklardaki seçmen kütüklerini inceleyerek kendilerine oy vermeyecek seçmenleri sildirme yoluna gitmişlerdir. Arguvan nüfusunun düşürülmesi, komşusunun vatandaşlık hakkı olan seçme hakkının engellenmesi Arguvanlılara ihanet değilmidir. Bu çalışma seçim faaliyeti diye izah edilebilir mi? Seçmen kütüklerinden sildirilen vatandaşların Çiftçilik belgesi, ev tapusu, elektrik, su faturası vb. belgeleri mevcut. Yılın sekiz dokuz ayını Arguvan'da geçiren bu vatandaşlar genelde yaşlı, kış aylarında ya çocuklarının yanına, ya da hastaneye gitmek durumundalar. Bunu fırsat bilerek "burada oturmuyorlar" demek haksızlıktan öte sahtekârlık değilmidir. Şimdi seçmenlik hakları gasp edilen bu vatandaşların yüzlerine nasıl bakacaklar merak ediyoruz. Seçimlerde oy kullanamayan vatandaş başka bir yerde de oy kullanamayacaklar… 

Şimdi CHP Arguvan İlçe yönetimi ve belediye başkan adayı olarak bu durumun derhal düzeltilmesini ve vatandaşların gasp edilen seçme haklarının geri verilmesini talep ediyoruz. Gerekli yasal müracaatlarımızı yapıyoruz. İl seçim kurulunu bu usulsüzlüğü düzeltmeye çağırıyoruz. İl Seçim Kurulu çözülmezse YSK’ya müracaat ederek bu hak gaspının engellenmesi için gerekeni yapacağız.

Bu konuda Arguvanlıları ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. CHP ilçe yönetimi ve belediye başkan adayı olarak bu durumun derhal düzeltilmesini ve vatandaşların gasp edilen seçme haklarının geri verilmesini talep ediyoruz. Gerekli yasal müracaatlarımızı yapıyoruz. İl seçim kurulunu bu usulsüzlüğü düzeltmeye çağırıyoruz. İl seçim kurulunda çözülmezse YSK ya müracaat ederek bu hak gasbını engellenmesi için gerekeni yapacağız.

Bu konuda Arguvanlıları ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız