SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Tarihe Geçti..!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, 2011 seçimlerinde bir ilke tanık oldu! AK Parti ve Tayyip Erdoğan, üç seçim üst üste oylarını artırarak demokrasi tarihine geçti.
AK Parti, 2002 seçimlerinde yüzde 34.28, 2007 seçimlerinde yüzde 46.58 oy almıştı. Sandıkların yüzde 80'den fazlasının açıldığı şu saatlerde AK Parti'nin oylarının yüzde 50'nin üzerinde olduğu görülüyor.
 
Bu, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü seçimden de oylarını arttırarak tek başına iktidar çıkacağını gösteriyor.
 
45 YIL SONRA SEÇMEN VE PARLAMENTO ÇOĞUNLUĞUNDA İLK
 
AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın başarısına yaklaşık 50 yıl önce Demokrat Parti (DP) ve Adnan Menderes yaklaşmıştı.
 
DP, 1950 seçimlerinde yüzde 52.68, 1954 seçimlerinde yüzde 57.61 almış, ancak üçüncü seçimde DP oyları yüzde 47.88'e düşmüştü.
 
1965 seçimlerinde ise Süleyman Demirel liderliğindeki Adalet Partisi (AP) yüzde 52,87 oy alarak 450 sandalyeli Meclis'te 240 sandalyenin sahibi olmuştu.
 
Son sonuçlara bakıldığında AK Parti, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde AP'den yaklaşık 45 yıl sonra hem seçmen hem de parlamento çoğunluğunu elde ederek iktidar olan ilk parti oldu...
 
3. BALKON KONUŞMASI..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sonuçların belli olmasının ardından eşi Emine Erdoğan'la geldiği AK Parti Genel Merkezi'nde üçüncü balkon konuşmasını yaptı. Erdoğan konuşmasında "Seçimin galibi Türkiye'dir" dedi. Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin seçim şarkısını partililerle birlikte söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın sandıkların tamamının açılmasını beklemek için konuşmasını saat 22.00'ye erteledi.

Bu arada Parti Genel Merkezi'nin önünde toplanan partililer, Ak Parti'nin seçim şarkısısı 'Bi Daha'yı hep bir ağızdan söyledi.    

ÜÇÜNCÜ BALKON KONUŞMASI

Başbakan Erdoğan balkona eşi Emine Erdoğan'la çıktı ve partilileri selamladı.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Aziz milletim, sevgili kardeşlerim, değerli yol arkadaşlarım. Buradan Ankara’dan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nden, hepinizi muhabbetle selamlıyorum.

81 vilayetimizi, 780 bin kilometrekarenin her bir zerresini, 74 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamını sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Tokyo’dan Viyana’ya kadar Paris’ten Toronto’ya kadar beş kıtadaki tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, tüm soydaşlarımızı buradan selamlıyorum.

Gözlerini Türkiye'ye çevirmiş, Türkiye’den gelecek haberleri büyük bir heyecanla takip eden, Bağdat, Şam, Beyrut, Kahire, Tunus, Saraybosna, Üsküp, Bakü, Lefkoşe ve diğer tüm dost ve kardeş ülke başkentlerini, halklarını buradan muhabbetle selamlıyorum.

12 Haziran seçim sonuçları tüm milletimize tüm dünyaya hayırlı olsun. Bu sonuçlar inşallah barışa adalete huzur ve istikrara katkı sağlasın diyorum. Bütün milletimi bugün katılım noktasında gösterdikleri özellikle cesaret ve ciddiyet noktasında sandığa giden ve oy kullanan tüm vatandaşlarıma yürekten şükranlarımı sunuyorum.

Uzak diyarlardan gurbet ellerden gelip, vatanında oy kullanan kardeşlerimize vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Seçimlerde görev alan tüm kamu görevlilerine, güvenlik güçlerine, sandık görevlilerine, müşahitlere ayrıca teşekkür ediyorum.

Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bugün çok farklı heyecanları aynı anda yaşıyoruz. Bir kez daha Türkiye’deki her iki seçmenden birinin oyunu almış olmanın heyecanını yaşıyoruz.

"ONLARI DA KUCAKLAYACAĞIZ"

(Kıskananlar çatlasın sloganlarına için) Onları da kucaklayacağız. Onları da aramıza alacağız. Zira böyle yaptığımız için kucakladığımız için demokrasi tarihimizde çok partili dönemde nadir rastlanan bir biçimde üçüncü dönem milletimizden yetki almanın heyecanını yaşıyoruz.

Biz vurmaya değil sevmeye geldik. Karşılık bulduğumuzda aynen bu yola devam ederiz. Karşılığı bulmadığımızda da sadece cevabını verir geçeriz. 22 Temmuz’da 2007 16 milyon kişinin oyuna mazhar olmuşken, bugün oyumuzu 5 milyon artırarak 21 milyon seçmenin oyunu almış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz.

22 Temmuz seçimlerine oy oranımızı artırmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Aziz milletimize bize olan Ak Parti’ye olan güveninden dolayı buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

“SEÇİMİN GALİBİ TÜRKİYE’DİR”

Şunu buradan tüm samimiyetimle ifade etmek istiyorum. Ak Parti’ye oy vermiş olsun ya da olmasın, tüm milletimize şunu tüm içtenliğimle söylüyorum. 12 Haziran 2011 seçimlerinin galibi hiç ama hiç şüphesiz Türkiye’dir.

Bugün bir kez daha demokrasi kazanmıştır. Bugün bir kez daha milli irade kazanmıştır. Topyekün millet kazanmıştır. Bugün millet sandığa gitmiştir. Mührü eline almış ve son sözü söylemiş, son kararı vermiştir. Millet bütün tartışmalara bütün soru işaretlerine bütün tereddütlere gerginliklere net olarak son noktayı koymuştur.

"İSTANBUL KADAR, SARAYBOSNA KAZANMIŞTIR"

Bugün benim Türk kardeşim, Kürt kardeşim, Zaza, Arap, Laz Gürcü tüm kardeşlerim 74 milyon kazanmıştır.  Yoksul kardeşim, kimsesiz kardeşim kazanmıştır. Bugün küresel ölçekte mazlumların mağdurların umudu kazanmıştır.  İnanın bugün İstanbul kadar, Saraybosna kazanmıştır. İzmir kadar Beyrut kazanmıştır. Ankara kadar Şam kazanmıştır. Diyarbakır kadar Ramallah, Batı Şeria, Kudüs, Gazze kazanmıştır.

Bugün Türkiye kadar Orta Doğu, Kafkaslar, Balkanlar, Avrupa kazanmıştır. Bugün demokrasi kadar, özgürlük kadar, barış, adalet, istikrar kazanmıştır. Bu milletin bir evladı olarak şunu da büyük bir gururla ifade etmek durumundayım. Türkiye artık bölgesine ve dünyaya örnek teşkil edecek bir demokratik özgürlüğe ulaşmıştır. Allah onlardan razı olmuştur, mekanları cennet olsun. Adnan Menderes’in, Hasan Polatkan’ın canlarını feda ettikleri demokrasi bu ülkede sarsılmaz bir güce ulaşıyor.

Merhum Turgut Özal’ın hayalleri, özlemleri artık yerini bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş felsefesine uygun şekilde, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmıştır. Acılar dolu demokrasi tarihimiz bugün artık farklı bir konuma ulaşmış, yaşanan tüm acılar, canlarını yitiren tüm kardeşlerimizin ruhu bir nebze olsun şad olmuştur.

“MİLLETİM TARTIŞMASIZ ŞEKİLDE KAZANMIŞTIR”

Kardeşler benim milletim tartışmasız şekilde kazanmıştır. Milli irade üzerindeki vesayet, hukuk dışılık yine tartışmasız şekilde kaybetmiştir. Türkiye’nin önüne yeni, yepyeni bir tertemiz sayfa açılmıştır. Şundan herkesin emin olmasını istiyorum. Önceki Ak Parti hükümetlerinde olduğu gibi, yeni Ak Parti hükümeti de Ak Parti’ye oy verenlerin değil tüm Türkiye’nin 74 milyonun hükümeti olacaktır.

Kardeşlerim Türkiye’nin 780 bin kilometrekaresinde dikkat edin yine Ak Parti var. Batı’da da var, Doğu’da da var. Kuzey’de de var, Güney’de de var. Yedi bölgenin tamamında Ak Parti birinci parti. Neden? Çünkü biz kimseyi dışlamadık. Kimseyi ayırmadık. Herkesi kucakladık. Yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Canlar arasında milletin fertleri arasında hiçbir ayrım yapmadık.

Samimi şekilde, demokrasinin standartlarını yükseltmenin gayreti içinde olduk. 74 milyonun beraber yaşayacağı Türkiye inşa etmenin yoğun çabası içinde olduk. Bir nebze olsun bundan sonra geriye gidiş olmayacaktır.

74 milyonun her bir ferdinin yaşam tarzı, inancı, değerleri bizim üzerimizde emanettir. Bize oy verenlerinde, vermeyenlerinde yaşam tarzını inanç ve değerlerini onurumuz namusumuz şerefimiz olarak göreceğimizden, hiç kimsenin kuşkusu şüphesi tereddüdü olmasın.

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Hangi partiye oy vermiş olursa olsun. Her bir kardeşimizin huzur güven barış adalet içinde yaşamını idame ettireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır.

Milletimizden aldığımız güçle, yetkiyle demokrasi daha ileri standartlara taşınacaktır. Bütün kardeşlerimin 74 milyonun böyle bir gönül huzuru içinde olmasını temenni ediyorum.

Zira bugün sorumluluğumuz daha da artmıştır. Üçüncü dönemde bu oranda bir teveccüh gören bir sorumluluk kadar hassasiyeti de kat kat artmıştır. Biz üzerimizde zaten büyük bir emanet taşıyorduk. Bu emanetin ağırlığı bugün çok daha artmıştır. Kibirden zaten sakınıyorduk.
Gururu böbürlenmeyi hiçbir zaman kapımızdan içeri almadık, bundan sonra da bu konuda daha hassas olacağız.

Sandıktan çıkan sonucu, sandığın verdiği mesajı en doğru şekilde okumanın çabası içerisinde olacağız. Aziz milletimiz bize sadece hükümet etme yetkisi vermedi, yeni anayasa için bize bir görev tevdii etti. Milletimiz bu yeni anayasayı uzlaşmayla, müzakereyle yapma mesajını bize verdi.

“MUHALEFETE ÇAĞRI”

Muhalefet partilerinin de bu noktada, meydandaki vaatlerini, sevindirici umut verici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. 330’un altında milletvekili çıkarıyoruz diye biz kapımızı kapamayacağız. Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz kabul ederlerse, kabul buyururlarsa oturup uzlaşmayla parlamento dışındaki partiler, STK’larla, medyayla tüm akademisyenlerle bu alanda sözü olanlara, en geniş anlamda istişare ve uzlaşma arayışı içinde olacağımızı daha bu akşamdan ifade ediyorum.

Meydanlarda ifade ettiğimiz gibi sivil, katılımcı, özgürlükçü bir anayasa’yı hep birlikte yapacağız. Bu anayasada herkes kendisini bulacak. Doğu kendisini bulacak, batı kendisini bulacak, kuzey bulacak, güney bulacak. Velhasıl milletim işte bu benim anayasam diyecek.

Bu anayasa Türkiye’nin her zerresine milletimin her ferdine hitap edecek. Yeni anayasa milletin her bir ferdini birinci sınıf olarak görecek. Her kimlik, her değer, herkesin özgürlük demokrasi barış ve adalet talebine bu anayasa karşılık verecek. Bu anayasa Türk’ün, Kürt’ün, Zaza’nın, Arap’ın Çerkez’in, Roman’ın, Alevi’nin Sünni’nin, azınlıkların yani 74 milyonun anayasası olacak.

“ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ DİYECEĞİZ”

Başladığımız hiçbir işi bugüne kadar yarım bırakmadık. Bütün yatırımlarımızı hızla devam ettirecek ve tamamlayacağız. Yeni yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Sosyal kesimlerin taleplerine bu dönemde çok daha fazla karşılık üreteceğiz. Yoksulu, engelliyi, kadın ve çocukları, gençleri çok daha fazla gözeteceğiz. Milli birlik ve kardeşlik sürecine hız verecek annelerin gözyaşlarını durdurmak için çok daha büyük bir gayretle çalışacağız. Bölgesel ve küresel meselelerde çok daha aktif olacağız. Ret politikalarını, inkar politikalarını biz bitirdik. Barışın tesisi için daha büyük çaba harcayacağız. Bölgemizde, hak diyeceğiz, hukuk diyeceğiz, özgürlük ve demokrasi diyeceğiz.

"BUGÜN HESAPLAŞMA DEĞİL, HELALLEŞME GÜNÜDÜR"

Biz beraberiz, kardeşiz. Bunu unutmayın. Bugün hesaplaşma değil, helalleşme günüdür. Kampanya sürecinde istemeden kalbini kırdığımız, üzdüğümüz kardeşlerimiz varsa, başta şahsım ve tüm arkadaşlarım adına helallik diliyorum. Kampanya sürecinde yaşanların söylenenlerin yanlış anlamaların, incitici kelamın meydanlarda kalmasını diliyorum. İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum.

"HAKKIMIZI HELAL EDİYORUM"

Ben aziz milletime, tüm siyasi partilere, hakkımı, hakkımızı helal ediyoruz.

Bu arada Ak Parti teşkilatına şükranlarımı iletiyorum. Genel başkan yardımcılarıma, bakanlarımıza, il ve ilçe başkanlıklarımıza, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, sandık müşahitlerimize teşekkür ediyorum. Tüm milletvekili aday adaylarına teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Partimizin tüm üyelerine, tüm gönüldaşlarına teşekkür ediyorum. Bugün sandıklarda görev yapan tüm sandık görevlilerine, partili partisiz teşekkür ediyorum. Genel merkez çalışanlarına teşekkür ediyorum. Onlardan da istirham ediyorum. Bugün kazanının Türkiye olduğu bilinciyle, sevinç ve coşkuyla hiç kimseyi hüzünlendirmemelerini diliyorum.

Üçüncü dönem Ak Parti iktidarı ülkemize milletimize tüm insanlığımıza hayırlı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Yolumuz bahtımız açık olsun. Her şey Türkiye için. Her şey demokrasi için, özgürlük için, kardeşlik için. 12 Haziran Demokrasi Bayramı kutlu mübarek olsun. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi üzerinize olsun diyorum. 74 milyonu bir ve beraber olarak kucaklıyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız