SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Temayül Yoklaması Yaptı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:00
AKP Temayül Yoklaması Yaptı
A- A+ PAYLAŞ

Haziran ayında yapılacak milletvekili genel seçimleri için AKP’de aday belirleme sürecinin ilk aşamalarından biri olan temayül yoklaması bugün yapıldı. 

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan temayül yoklamasında 1778 delege, 65 milletvekili aday adayından 58’i için tercih oyu kullandı. Yoklamaya geçtiğimiz yıllara oranla ilginin düşük olduğu gözlenirken, bu gözlemi delegelerin oylamaya katılım oranı da doğruladı. 

MKYK Üyesi Edibe Sözen, AKP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Aslaner’den oluşan bir heyetin yönettiği temayül yoklamasında, oy kullanma hakkı olan 1778 delegeden 1272’si oy kullandı. 

Sabah saat 10.00’da başlayan temayül yoklamasında, her bir ilçenin delegesi salona ayrı gruplar halinde alındı ve oy kullanmaları sağlandı. Oy kullanma işlemi saat 16.00’da sona erdi. Oy verme işleminin bitmesinin ardından oy sandıklarındaki zarflar toplanarak torbalara dolduruldu ve yoklamayı yöneten heyet tarafından Ankara’ya götürüldü. 

AKP delegeleri, mevcut 5 milletvekili, AKP eski il başkanı Bülent Tüfenkçi ve eski Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt dışındaki 58 milletvekili aday adayı için tercih oyu kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız