SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Temayülü Böyle Oylayacak

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:28:40
AKP Temayülü Böyle Oylayacak
A- A+ PAYLAŞ

AKP’nin 9 Kasım Cumartesi günü büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adayları için partililerin eğilimini belirlemek amacıyla “Temayül Yoklaması” adı altında yapacağı oylamaya ilişkin ayrıntılar belirlendi. Temayül yoklamasında oy kullanma hakkına sahip olanlar büyükşehir için en fazla 3, yine ilçeler için en fazla 3 aday adayının adını yazabilecekler. Ayrıca, halen belediye başkanlığı AKP’de olan ilçeler için, mevcut belediye başkanlarıyla ilgili de ayrı bir pusulayla yoklama yapılacağı, belediye başkanlarının durumlarının değerlendirileceği bildirildi.

OYLAMA 10.00- 15.00 SAATLERİ ARASINDA..

Yeşiltepe Spor Salonu’nda yapılacak olan oylamanın 10.00- 15.00 saatleri arasında gerçekleştirileceği, eğer bu sürenin sonuna kadar oylama tamamlanmamışsa tüm oylar kullanılıncaya kadar oylamanın devam ettirileceği bildirildi. Büyükşehir ve her ilçe için ayrı sandıklar konulacağı da belirtildi.

İstanbul Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Belma Satır, Sivas Milletvekili ve Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Hilmi Bilgin, İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile genel merkez Kadın ve Gençlik Kolları’ndan 1’er yöneticinin gözetiminde yapılacak oylama bittikten sonra sandıklardan çıkan zarfların açılmadan ve başkaca bir işlem yapılmadan torbalara konulacağı ve komisyon başkanlığına teslim edileceği bildirildi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİMLER OY KULLANACAK?

Malatya’nın mevcut belediye başkanı Ahmet Çakır’ın da talip olduğu Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı yoklamasında, oy kullanma hakkına sahip 1078 kişi, 10 aday adayı arasından 3’ünü pusulaya yazabilecekler.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak temayül yoklamasında oy kullanabilecek olanlar şunlar:

1-İlde oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri (Genel Merkez)

2-İlin partili milletvekilleri

3-İlde oturan partili 22. ve 23. dönem milletvekilleri

4-İl başkanı ve yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

5-İl Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

6-İl Disiplin Kurulu başkan ve üyeleri (Asıl)

7-İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu başkan ve üyeleri (Asıl)

8-İlçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, ilçelerin Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

9-İl Belediye başkanları

10-İlçe belediye başkanları

11-İl Genel Meclisi üyeleri

12-Tüm ilçe belediye meclisi üyeleri

13-Belde Belediye Başkanları

İLÇELER İÇİN OY KULLANABİLECEKLER KİMLER?

Merkez ilçeler Battalgazi ile Yeşilyurt’un da aralarında bulunduğu  ve toplam 125 aday adayının olduğu 13 ilçeyle ilgili olarak, her ilçenin durumları aşağıda belirtilen partilileri, kendi ilçeleri için ayrı sandıklarda oy kullanacaklar:

1-İlçede oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri (Genel Merkez)

2-İlçede oturan partili milletvekilleri

3-İlçede oturan partili 22. ve 23. dönem milletvekilleri

4-İlçede oturan il yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

5-İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

6-İlçe Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri (Asıl)

7-İlçe belediye başkanı

8-İlçe belediye meclis üyeleri

9-İl Genel Meclisi üyeleri

10-İlçeye bağlı belde başkanları

11-İlçeye bağlı belde belediye başkanları

12-Köy/mahalle başkanları (Ana Kademe)

AKP Malatya il yöneticilerinin ise, ikamet adreslerinin bağlı olduğu ilçeye göre, ilçe adayları için oy kullanacakları, buna göre il yönetimini oluşturan 58 yöneticiden 15’inin Yeşilyurt, 43’ünün ise Battalgazi ilçesi aday adayları için oy kullanacakları belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR VE İLÇELER İÇİN 3’ER İSİM YAZILABİLECEK, ANCAK..

Ayrıca, Cumartesi günü yapılan temayül yoklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için oy kullanacak her partilinin en fazla 3 ismi oy pusulasına yazabileceği belirtildi.

İlçelerde arasında, belediye başkanları halen AKP’den olanlar için oylamaya katılanlar 2 oy pusulası kullanacaklar. Bunlardan birinde, mevcut belediye başkanı ile ilgili “memnuniyet” durumunun değerlendirilebileceği maddeler işaretlenecek ve ayrıca başkanlık için önerilecek bir isim varsa, o da pusulaya yazılacak. Belediye Başkanı AKP’den olmayan ilçeler için ise, katılımcılar sadece 3 aday adayının adını yazıp sandığa atacaklar.

Belediye Başkanı AKP’li olmayan ilçelerle ilgili temayül yoklamasında, katılımcılar sadece 3 aday adayının isimlerini yazabilecekleri tek pusulayı oy sandığına atacaklar.

AKP yetkilileri, ilçe aday adayları için yapılacak oylamayla ilgili ayrıca, “Birden fazla görevi olanlar sadece bir oy hakkına sahiptir. Örneğin ilçe belediye meclisi üyesi olup da aynı zamanda ilçe yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan kimse, ilçe belediye başkanlığı için yapılan oylamada ancak bir oy kullanacaktır.” bilgisini verdiler.

Bu arada, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde, yeni oluşturulan Kadın Kolları henüz genel merkezce onaylanmadığı için, bu iki ilçenin eski Kadın Kolları üyelerinin oylamaya katılacakları kaydedildi. 

HABER: malatyahaber.com- Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi ÖZEL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız