SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Üreticiyle Dalga Geçiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:09:40
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, kayısı üreticilerine dondan kaynaklı zararlarının karşılanması için dönüm başına 41 lira destek verilmesini sert sözlerle eleştirdi. Ağbaba,”Örtülü ödeneklerden milyonları harcayanların, üreticinin alın terinden tasarruf yapmasını kınıyorum” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 28 Mayıs 2015 tarihinde Malatya’da gerçekleştirdiği mitingde, dondan zarar gören kayısı üreticisinin zararının  karşılanacağını belirtmesinin ardından geçtiğimiz günlerde destek rakamının dönüm başına 41 lira olacağı açıklanmıştı. 

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan  Ağbaba, “2010 yılında Malatyalı üreticilerin zararlarının karşılanması için 90 milyon ödenek gönderilmişti. Şimdi aradan 5 yıl geçtikten sonra bu rakamın neredeyse çeyrek miktarı kadar ödenek gönderilmesi anlaşılır değil. AKP, Malatyalı üreticiyle dalga geçmeye devam ediyor” dedi.

Dünya’nın en değerli ürünlerinden biri olan kayısının AKP Hükümeti döneminde pula döndüğünü kaydeden Ağbaba, "‘Para çok gönderildi, dönüm başına 250 lira hesaplandı ama zarar gören üretici sayısı çok olunca üreticilerin payına 41 lira düştü’ diye bir de açıklama yapmışlar. Kaç üreticinin zarar gördüğünü bilmeyen, bu zararın miktarını hesaplayamayan ve bu zararı karşılamaktan aciz bir iktidar olur mu?”diye sordu.

CHP’li Ağbaba, “Pek çok üreticinin komik bulduğu 41 liralık desteği AKP’ye geri bağışlamak istediğini, pek çok üreticinin de bankadaki destek parasını çekmeyeceğini söylediğini belirterek, "Madem miting meydanlarında müjde veriyorsunuz, gelin destek miktarını artırın da müjdenizin bir anlamı olsun.Milyonlarca liralık örtülü ödeneği kullanırken tasarruf aklınıza gelmiyor da, Malatyalı üreticinin zararı karşılanırken mi tasarruf edeceksiniz?” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız