SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP ve CHP'nin 'Eskileri'..

A- A+ PAYLAŞ

AKP'nin aday listesinde 155, CHP'nin aday listesinde ise 66 milletvekilinin yeralmadıkları bildirildi. Bu isimler arasında AKP'li Malatya milletvekilleri Ali Osman Başkurt ve Münir Erkal, CHP'li Muharrem Kılıç yeraldılar.

AKP'DE..
AKP aday listesinde 155 milletvekili liste dışı bırakıldı. Sürpriz bir şekilde Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'a listede yer verilmezken, TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin de kendisine yeni listede yer bulamayan isimler arasında oldu. Eşini darp ettiği iddiasıyla mahkemelik olan Konya Milletvekili Halil Ürün ve özel hayatlarıyla medyada sıkça yer alan Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, İstanbul Milletvekili İbrahim Özal ile Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu aday gösterilmedi. Muhalif çıkışlarıyla bilinen TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve Antalya Milletvekili Mehmet Dülger, Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, Adana Milletvekili Abdullah Çalışkan, Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay da liste dışı kaldı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce Emine Erdoğan'ın başörtüsü nedeniyle Çankaya'ya çıkamayacağını söyleyen ve eşi Demokrat Parti'den aday olan Mehmet Dülger, AKP'nin listesinde kendisine yer bulamadı. Dülger'in yerine Antalya'da ilk sıraya Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin konuldu. Parti içinde muhalif çıkışlarıyla gündeme gelen Ertuğrul Yalçınbayır da listede yer almadı. Eşini darp ettiği iddiasıyla mahkemelik olan Konya Milletvekili Halil Ürün başta olmak üzere özel hayatlarıyla gündeme gelen milletvekilleri liste cezasıyla karşılaştı. Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan, Trabzon Milletvekili Aydın Dumanoğlu ve İstanbul Milletvekili İbrahim Özal'ın bu nedenle listeye alınmadığı öne sürüldü.

AKP'de 22 Temmuz seçimleri öncesinde liste dışı bırakılan milletvekilleri şunlar:

"Adana: Abdullah Çalışkan, Abdullah Torun, Recep Garip, Ziyaettin Yağcı.
Adıyaman: Ahmet Faruk Ünsal, Mahmut Göksu, Mehmet Özyol (aday olmadı).
Ağrı: Halil Özyolcu, Mehmet Kerim Yıldız.
Aksaray: Ramazan Toprak.
Ankara: Ersönmez Yarbay, İsmail Alptekin, Remziye Öztoprak, Eyüp Sanay, Nur Doğan Topaloğlu, Talat Karapınar.
Antalya: Burhan Kılıç, Mehmet Dülger, Fikret Badazlı (aday olmadı).
Ardahan: Kenan Altun.
Artvin: Orhan Yıldız.
Aydın: Ahmet Rıza Acar.
Balıkesir: Ali Aydınoğlu, Turhan Çömez (aday olmadı).
Bartın: İbrahim Kabarık, Mehmet Asım Kulak.
Bingöl: Abdurrahman Anık, Feyzi Berdibek, Mahfuz Güler.
Bitlis: Abdurrahman Aksoy.
Bolu: Mehmet Güner.
Bursa: Abdülmecit Alp, Ertuğrul Yalçınbayır, Faruk Anbarcıoğlu, Altan Karapaşaoğlu, Niyazi Pakyürek, Şerif Birinç, Şevket Orhan, Zafer Hıdırıoğlu.
Çanakkale: İbrahim Köşdere.
Çankırı: Hikmet Özdemir, İsmail Ericekli.
Çorum: Ali Yüksel Kavuştu, Muzaffer Külcü.
Denizli: Mehmet Yüksektepe, Osman Nuri Filiz.
Diyarbakır: Aziz Akgül, Cavit Torun, İrfan Yazıcıoğlu, Fehmi Uyanık.
Düzce: Fahri Çakır.
Elazığ: Abdülbaki Türkoğlu, Şemsettin Murat, Zülfü Demirbağ.
Erzincan: Talip Kaban, Tevhit Karakaya.
Erzurum: Mustafa Ilıcalı, Mustafa Nuri Akbulut, Mücahit Daloğlu, Ömer Özyılmaz.
Eskişehir: Fahri Keskin, Muharrem Tozçöken.
Gaziantep: Ahmet Uzer, Nurettin Aktaş.
Giresun: Hasan Aydın.
Gümüşhane: Sabri Varan, Temel Yılmaz.
Hakkari: Fehmi Öztunç, Mustafa Zeydan (aday olmadı).
Hatay: İsmail Soylu, Mehmet Soydan.
Isparta: Mehmet Emin Bilgiç, Mehmet Saim Armağan, Recep Özel.
İstanbul: Ali İbiş, Gülseren Topuz, Gürsoy Erol, Mehmet Sekmen, Muharrem Karslı, Tayyar Altıkulaç, Ekrem Erdem, Hüseyin Kansu, İbrahim Reyhan Özal, Mustafa Baş, Zeynep Karahan Uslu, Ali Coşkun, Azmi Ateş, Cengiz Kaptanoğlu, İlhan Albayrak, İnci Özdemir, Nevzat Yalçıntaş (aday olmadı).
İzmir: Tevfik Ensari, Fazıl Karaman, İsmail Katmerci.
Kahramanmaraş: Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, Mehmet Yılmazcan, Mehmet Ali Bulut.
Karabük: Ali Öğüten, Hasan Bilir.
Karaman: Yüksel Çavuşoğlu.
Kars: Selahattin Beyribey.
Kastamonu: Sinan Özkan.
Kayseri: Adem Baştürk, Mustafa Duru, Niyazi Özcan, Muharrem Eskiyapan.
Kırıkkale: Ramazan Can, Murat Yılmazer.
Kırşehir: Hacı Turan.
Kilis: Veli Kaya.
Konya: Ahmet Işık, Halil Ürün, Mehmet Kılıç, Mustafa Ünaldı, Remzi Çetin.
Kütahya: Abdullah Erdem Cantimur.
Malatya: Münir Erkal, Ali Osman Başkurt.
Manisa: Hakan Taşçı.
Mardin: Beşir Hamidi, Nihat Eri, Selahattin Dağ (aday olmadı).
Mersin: Mustafa Eyiceoğlu, Saffet Benli.
Muğla: Seyfi Terzibaşıoğlu.
Muş: Sabahattin Yıldız.
Nevşehir: Mehmet Elkatmış, Osman Seyfi.
Niğde: Erdoğan Özegen, Mahmut Uğur Çetin.
Ordu: Cemal Uysal, Hamit Taşçı.
Osmaniye: Şükrü Ünal (aday olmadı).
Rize: Abdulkadir Kart, İmdat Sütlüoğlu, İlyas Çakır.
Sakarya: Süleyman Gündüz.
Samsun: Musa Uzunkaya, Mustafa Çakır, Mehmet Kurt (aday olmadı).
Siirt: Öner Gülyeşil, Öner Ergenç.
Sinop: Cahit Can, Mustafa Öztürk.
Sivas: Orhan Taş, Ömer Kulaksız, Abdüllatif Şener (aday olmadı).
Şanlıurfa: Mahmut Kaplan, Mehmet Özlek, Mehmet Atilla Maraş, Faruk Bayrak.
Tekirdağ: Ahmet Kambur.
Tokat: İbrahim Çakmak, Ergun Dağcıoğlu, Resul Tosun.
Trabzon: Ali Aydın Dumanoğlu.
Uşak: Ahmet Çağlayan, Alim Tunç.
Van: Cüneyt Karabıyık, Hacı Biner, Mali Ejder Arvas.
Yalova: Şükrü Önder."

CHP'DE..
CHP'de "Değişim isteniyor, yapacağım" mesajı veren Deniz Baykal, dediğini yaptı. YSK'ya verilen aday listesi, adeta deprem etkisi yarattı. Baykal, 149 milletvekilinden 66'sını liste dışında bıraktı. 83 vekil yeniden listelere girebildi, ancak bunlardan sadece 60'ının yeniden Meclis'e girme şansı yüksek.

Baykal’ın listeye almadığı milletvekilleri şunlar:

Kemal Sağ, Ziya Yergök, İsmet Çanakçı, İsmail Değerli, Yakup Kepenek, Mehmet Tomanbay, Feridun Baloğlu, Hüseyin Ekmekçioğlu, Osman Özcan, Yüksel Çorbacıoğlu, Mehmet Boztaş, Sedat Pekel, Orhan Sür, Mustafa Özyurt, İsmail Özay, Feridun Ayvazoğlu, Mustafa Gazalcı, Haşim Oral, Nejat Gencan, Mehmetali Arıkan, Vedat Yücesan, A.Kadir Ateş, Mustafa Yılmaz, Ahmet Yılmazkaya, Mehmet Işık, Vahit Çekmez, Şefik Zengin, Halil Akyüz, Ersin Arıoğlu, Hasan Aydın, Ali Rıza Gülçiçek, Ali Kemal Kumkumoğlu, Güldal Okuducu, Sıdıka Sarıbekir, Bülent Tanla, Vezir Akdemir, Ali Rıza Bodur, Yılmaz Kaya, Türkan Miçoğulları, Muharrem Toprak, Sedat Uzunbay, Hakkı Ülkü, Enver Öktem, Yavuz Altınorak, Mehmet Kesimoğlu, Hüseyin Bayındır, İzzet Çetin, Salih Gün, Muharrem Kılıç, Hasan Ören, Mehmet Parlakyiğit , Cumhur Yaka, Sami Tandoğdu, Kazım Türkmen, Erdoğan Kaplan, Mehmet Nuri Saygun, Hasan Güyüldar, Vedat Melik, Mehmet Kartal , Harun Akın, Nadir Saraç, Fikret Ünlü ve Halil Tiryaki.

Eski İstanbul Valisi Erol Çakır ve kaldırılan Ankara DGM'nin eski Cumhuriyet savcılardan Talat Şalk listeye giremedi. Baykal, halen kendi avukatlığını da yapan Şahin Mengü'yü Manisa'dan birinci sıra adayı gösterdi. Mengü, yıllarca Bülent Ecevit'in de avukatlığını yapmıştı. Buna karşın, Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok listeye alınmadı. Mardin listesinin 5. sırasında Süryani asıllı Gebro Tokgöz aday gösterildi. TESK Başkanı Derviş Günday Çorum'da liste başı olurken, eski Hazine Müsteşarı Faik Öztrak Tekirdağ'da 2. sıradan, eski hakem Cem Papila Zonguldak 4. sıradan, eski Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Yusuf Kenan Doğan da Malatya'da 2. sıradan aday oldu. Sağdan gerçekleşen transferler liste başında yer buldu. Eski bakan Lütfullah Kayalar Yozgat, İlhan Kesici İstanbul 1. bölge, Edip Safter Gaydalı Bitlis , Şerif Bedirhanoğlu ise Van'da 1. sıraya geldiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız