SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AKP Özelleştirmeyi Gelsin de Darende'de Görsün!"

0
Güncellendi - 2016-06-22 17:04:34
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Darende ilçe merkezinde 24 saati aşan elektrik arızasının insanları çileden çıkardığını kaydederek, “AKP yaptığı özelleştirmeyi gelsin de görsün. Sıcak yaz günlerinde, Ramazan ayında  insanları elektriksiz bırakmak kabul edilemez” dedi.

Darende İlçesi’nde 20 Haziran öğlen saatlerinde başlayan ve bazı mahallelerde 21 Haziran öğren saatlerinde hala giderilemeyen elektrik arızası ilçede tepkilere sebep oldu. Hekimhan merkezinde binlerce kişinin yaşadığı Sungur ve Heyiketeği Mahallelerinin bazı bölgelerine 24 saat geçtikten sonra elektrik verilebildi.

Önemli kurumlar peşkeş çekildi

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaşananları skandal olarak değerlendirdi. 2016 yılında Malatya’nın en büyük ilçelerinden birinde meydana gelen ve 1 gün boyunca giderilemeyen elektrik arızası AKP Hükümetinin özelleştirmelerinin en net  sonucudur. Türkiye’nin en önemli kurumlarını yandaşlarına peşkeş çekenler, Darende’yi karanlığa mahkum ettiler. Logolarındaki ampul sadece kendilerini aydınlatıyor” ifadelerini kullandı.  Ağbaba, konuyla ilgili  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak  tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteğiyle TBMM Başkanlığına bir de soru önergesi verdi. Ağbaba önergesinde; Türkiye’de son yıllarda gerçekleştirilen özelleştirmeler arasında en dikkat çekeni TEDAŞ özelleştirmesidir. 4046 sayılı yasaya dayanarak elektrik dağıtımı işi 16 bölgeye ayrılarak özelleştirilmiştir. Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerindeki elektrik dağıtım işini yürüten Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.  2011 Yılı başında AKSA  şirketine devredilmiş, bu tarihten itibaren  ilgili şirket tarafından elektrik dağıtımı gerçekleştirilmektedir. “dedi.

Özelleştirmeden kaynaklı büyük sıkıntı yaşanıyor

“Malatyalılar, elektrik özelleştirmesinden kaynaklı büyük sıkıntılar yaşamakta, alt yapı yatırımlarının yetersizliği sonucu  sık sık kesilen elektrikler  büyük zarara yol açmaktadır” diyen Ağbaba, “En son 20 Haziran 2016 tarihinde öğlen saatlerinde Darende İlçe merkezinde meydana gelen elektrik arızası  bazı mahallelerde 24 saat geçmesine rağmen giderilememiştir. İlçenin en kalabalık iki  mahallesinin belli bir kısmında 1 gün boyunca elektriğin olmaması ve yetkililere ulaşma konusunda yaşanılan sıkıntılar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştır.”ifadelerini kullandı.

Bakan’a sorular

Ağbaba Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti:

“2016 yılında halen Malatya’nın en büyük ilçelerinden birinde 24 saati aşan bir sürede elektrik arızasının giderilememesi bakanlığınız tarafından nasıl değerlendirilmektedir? Saatlerce süren elektrik arızalarının  ardından, ülkenin en stratejik kurumlarından biri olan elektrik sektöründeki özelleştirmenin yanlış olduğu  değerlendirilmekte midir? Şirketlerin yatırım yapmalarının önünde bir engel var mıdır? Her yıl yapılacak yatırım konusunda şirketlere sınır getirilmekte midir? Alt yapı yetersizliğinden kaynaklı sorunların çözümü için şirketlerle görüşülmesi planlanmakta mıdır? Türkiye genelinde elektrik dağıtım şirketlerinin, işe başladıkları tarihten itibaren işten çıkardıkları personel sayıları ayrı ayrı kaç kişidir.İşten çıkarılan personellerin meslekleri nelerdir? İlgili şirketlerin 1 Haziran 2016 tarihi itibariyle çalıştırdıkları personel sayıları ve meslekleri ne kadardır?”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Bilal ARSLAN (7 yıl önce)
    Ya iftar saati hem elektrik hemde su yok bu nasıl bir sistemdir, bu nasıl bir anlayıştır. elektrik ve su kesintilerinin iftar saatinde sayın Belediye başkasın maski müdürü, Tedaş Müdürünün evlerinin bulunduğu mahallelerrde yapılsın ya. 3 gün ödemediğin zaman elektirik ve suyun kesilecek diye tehtid mesajı atmasını biliyorlar. haram zıkkım olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Bakan Bayraktar kim? Sakın Albayrak olmasın!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Ben Malatya da ki elektrik arızasi sorununu bimer dahil yazdım ama yuvarlak ve dolambaçlı sözler ile cevap verildi. %65 razıdır zahir bu durumdan
    0
    0
    Yanıtla