SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Yazıhan Kongresi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:25
AKP Yazıhan Kongresi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya’da kongre sürecinde ilk seçimini Yazıhan’da gerçekleştirdi. Seçime tek liste ile gidildi ve Veysel Ateş güven tazeledi. 

Kongreye, milletvekillerinden Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, Cemal Akın,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengül, Yeşilyurt Belediye Başkanı Haci Uğur Polat, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz, Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve AKP İlçe Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen kongreye çok sayıda vatandaş katıldı.

Kongrenin açış konuşmasını İlçe Başkanı Veysel Ateş gerçekleştirdi. Daha sonra Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ün de kısa bir konuşması oldu.

Kongrede konuşan İl Başkanı Tüfenkci, AKP kadrolarının hiçbir zaman kongre hesaplarına düşmeyeceğine vurgu yaparak, ‘’Bizim kadrolarımız tam tersi kongrelerden aldığı bu enerjiyi, bu heyecanı seçime taşır. Şahsi hesaplar peşinde koşmayan, ben merkezli düşünmeyen bir teşkilat yapısına sahip olduğumuz için kendimizle gurur duymalıyız. Bugün Yazıhan’da birlik, bütünlük ve büyük bir coşkuyla yaptığımız bu kongremiz bizi 2015 seçimlerine taşıyacak. Ben başta Yazıhanlı kardeşlerimize, sonra da teşkilatımıza güveniyorum. 2015 genel seçimleri tüm Türkiye’de ve Malatya’da olduğu gibi Yazıhan’da da çok farklı geçecektir’’ dedi.

Tüfenkci, her bir vatandaşımızın şunu iyi düşünmesi gerekir diyerek, ‘’Eski Türkiye’de 16 ayda bir hükümet değişiyordu. Eski Türkiye’de, Allah muhafaza, bir felaket olduğunda felaket mahalline ulaşamayan bir devlet vardı, aciz bir devlet görüntüsü vardı, 1999 depremi, Kocaeli, Adapazarı depremlerinde, Düzce depreminde hepimiz gördük, nasıl bir büyük ıstırap yaşadık hep beraber, devlet oraya ulaşamamıştı. Eski Türkiye IMF kapısında sıradan IMF memurlarıyla müzakere ederek faizleri ödemeye çalışan bir Türkiye’ydi. Eski Türkiye OHAL Türkiye’siydi. Şimdi birçoğumuz bunu unutmuş veya artık pek önemsemiyor olabiliriz. Ancak biliniz ki birileri Türkiye’yi o eski Türkiye’ye yapmak için bunları çok önemsiyorlar. Bunun için 2015 seçimleri çok önemli’’ ifadelerini kullandı.

Milletvekili Cemal Akın ise konuşmasında kongrelerin yenilenme hareketi olduğunu ifade ederek, ‘’Teşkilatlarımıza büyük görevler düşüyor. AK Parti’nin 2002’den bugüne teşkilatlanmayı her şeyin üstünde tutmuştur. Bizler de bu teşkilatlarımıza çok şey borçluyuz. Şimdi Yazıhan’ımızda gerçekleştirdiğimiz bu önemli kongremiz ile İlçe Teşkilatımız bir yenilenme gerçekleştiriyor. Ben bu kongremizin hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum’’ dedi.

Kongrelerin yeni bir anayasa yapma süreci olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin de, ‘’Bu ülkede ilk kez anayasa değiştirme fırsatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin önüne bir darbe sonrası değil, bir seçim sonrası yapabilme konusundaki iradeyle beraber gelecektir. İşte bu kongreler 1960 Darbesi'nin kurucu meclisinin oluşturduğu değil, 1980 Darbesi'nin kurucu meclisinin oluşturduğu yeni anayasalar değil, bu kongreler, AK Parti'nin kongrelerinden milletle bütünleşmesinden, millet kompozisyonuyla bir araya gelmesinden oluşan güçle gerçekleşecek, 2015 seçimleri sonrasındaki Türkiye Büyük Millet Meclisi aritmetiğinden ortaya çıkacak yeni anayasayı gerçekleştirecek kongrelerdir’’ dedi.

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı işgaline de değinen Şahin, ‘’Türkiye bu ayıba sessiz kalmayacak. Mescid-i Aksa için ne yapılması gerekiyorsa her şeyi yapacağız. Dünya ne kadar sesiz kalırsa kalsın bilsinler ki her Müslümanın kalbinde, zihninde Mescid-i Aksa yaşar, Mescid-i Aksa hiç unutulmaz. Kudüs, bizim hem ilk kıblemizdir hem de tarihin bize emanetidir’’ dedi.

Malatya Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Ömer Faruk Öz ise, 2015 seçimlerinin Türkiye’nin istikbali ve istikrarı için çok önemli seçimler olduğunu vurgulayarak, ‘’Yeni Türkiye’nin inşa sürecini tamamlamak için 2015 seçimlerinde AK Parti’nin daha da güçlenerek çıkması hayati önem arz ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2002’den bugüne her alanda yaptığı reformlar ile Türkiye’yi hayal edilemeyecek bir yere taşımıştır. Şimdi ise Başbakanımız Sayın Davutoğlu ile hizmete ve reformlara kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu kongrelerimiz de reformlarımızı tamamlamak, Yeni Türkiye’yi inşa etmek için bir yenilenme sürecidir. Ben tüm ilçe kongrelerimizin ve il kongremizin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki göreve gelecek arkadaşlarımızın bu görevi layıkıyla yerine getirecek kişilerden seçilecektir’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından delegelerin oylaması ile seçim yapıldı. Tek listenin katıldığı seçimde ise mevcut İlçe Başkanı Veysel Ateş ile yola devam kararı çıktı.

İlçe Başkanı Veysel Ateş’in asil yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: 

Ejder Öztürk, Bülent Gedik, Mustafa Tanrıverdi, Hasan Gültekin, Yusuf Koç, Mustafa Boztepe, Metin Kılıç , Ramazan Karatepe, Ali Canpolat, Aziz Kılıç, Ömer Yıldırım, Muhsin Kaya, Saynur Üçkaya, İsmet Durgungül.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız