SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Bakanlık Kulisleri

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:14:23
AKP'de Bakanlık Kulisleri
A- A+ PAYLAŞ

1 Kasım seçimlerinin ardından tek başına iktidar olan AKP’de yeni kadrolar belirleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki günlük tatilinde yakın kurmayları ile birlikte yeni kabine ve parti yönetimi üzerinde çalışması bekleniyor.

MECLİS BAŞKANI DEĞİŞECEK

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; 25. Dönem Meclis Başkanı seçilen eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yeniden Milli Savunma Bakanlığına kaydırılacağı yerine ise eski Kültür Bakanı ve bu dönem AKP’den milletvekili seçilen İsmail Kahraman’ın Meclis Başkanlığına getirileceği söyleniyor. AKP kulislerinde muhafazakar akımın sembol isimlerinden Kahraman’ın adı Anayasa Komisyonu Başkanı olarak da geçiyor. Kahraman’ın tecrübeli bir siyasetçi olması ve davet üzerine de aday olduğu söyleniyor.

İki Meclis Başkanvekilliğini yeniden kazanan AKP de yine bir bayan milletvekilinin Meclis Başkanvekili olması bekleniyor.

Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in adı Milli Eğitim Bakanlığı için konuşulurken Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yeniden Adalet Bakanlığı'na kaydırılacağı, yerine ise Grup Başkanvekili Kubat Doğan’ın da seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirileceği belirtiliyor.

Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş’un başbakan yardımcılığı görevlerine yeniden devam edecekleri, Ali Babacan’ın da ekonominin başına getirileceği kulislerde dillendiriliyor. Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in Avrupa Birliği Bakanlığına getirileceği, kabinede en az iki kadın milletvekilinin yer alacağı da gelen bilgiler arasında. Grup başkanvekili Mahir Ünal ve İlknur İnceöz’ün ise görevlerine bu dönem de devam edeceği kaydediliyor. Belma Satır’ın yeniden grup başkanvekili olacağı, Grup Başkanvekili Ahmet Aydın’ı adı ise Kültür Bakanlığı olarak geçiyor.

ÜÇ DÖNEMLİKLER KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDECEK

Öte yandan, üç dönem kuralına takılan ve 26. Dönem yeniden Meclis’e giren eski bakanlardan Faruk Çelik, Mehdi Eker ve Nurettin Canikli’nin yeniden kabinede görev almaları bekleniyor. Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü’nün adı ise Adalet Komisyonu Başkanı ya da Meclis Başkanvekili olarak geçiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız