SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Bir Bayan Aday Daha

A- A+ PAYLAŞ

Avukat Arzuhan Kaplan da AKP'den milletvekili aday adayı oldu.

Mehmet Yaşar Çerçi döneminde Malatya Belediyesi'nin avukatlığını da yapan Kaplan, adaylığını açıkladıktan sonra şunları söyledi:

"Şu anda, çevremizdeki bütün ülkelerde kazanlar kaynarken, sürdürülebilir ekonomisiyle, oturmuş siyasi yapısıyla kadın erkek eşitliğini bırakın, kadına pozitif ayrımcılığın yapıldığı bir ülkede ve bu sürece pozitif katkı sunan bir siyasi oluşumun içersinde aktif siyasete girmenin mutluluğu içerisindeyim.

Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi kadına verdiği önemle anlaşılabilir. Bir avukat olarak 14 yıldır kadının toplumdaki yeri ve önemi üzerine gerek İstanbul gerekse Malatya da devamlı olarak aktif görev aldım.

Vekilliğin bir bayrak yarışı olduğu bilinciyle şu anda bayrak tesliminin yaklaştığı bu günlerde genel başkanımız tarafından verilecek olan bayrağı en yüksek noktaya taşıyacağıma söz veriyorum."

ÖZGEÇMİŞİ..
1973 yılında Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladıktan sonra İzmir Maliye Meslek Lisesinden 1990 yılında mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun olarak İstanbul Barosuna bağlı olarak avukatlık hayatına başladı. İstanbul’da bulunduğu dönemde İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kadın Çalışma Grubunda çeşitli faaliyetlere katıldı. Bu esnada mensubu bulunduğu Hukukçular Derneği İstanbul Şubesinin de faaliyetlerine katıldı. 2000 yılında Malatya Barosuna kaydolarak 2000-2008 yılları arasında Malatya Belediyesinde avukat olarak çalışmaya başlayıp Hukuk İşleri Müdürlüğü ve belediye encümen üyeliğinde bulundu. 2002-2009 yılları arasında Malatya Yerel Gündem 21 Kadın Çalışma Grubunda bilinç yükseltme eğitimleri ve kadın çalışmalarına katılarak kadın hakları eğitimleri verdi. 2008 yılında başladığı serbest avukatlığa halen devam etmektedir.2002 yılında Malatya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun kurucularından olup bu komisyonun başkanı olarak görev yaptı. Bu kapsamda Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonunun (TÜBAKKOM) yürüttüğü faaliyetlere Malatya Barosunu temsilen katıldı. Malatya Barosu Çocuk Hakları Komisyonunu temsilen Türkiye Barolar Birliğinin ve UNİCEF’in çocuk hakları eğitim çalışmalarına katıldı. Malatya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonunun Malatya’da bulunan kadın sivil toplum örgütleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İnönü Üniversitesi ile yaptığı birçok eğitim ve bilinç yükseltme çalışmalarına katılarak birçok eğitim seminerleri verdi. Halen de Malatya Barosu Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Komisyonlarındaki görevleri devam etmektedir. Ayrıca 2010 yılında katıldığı Malatya İşkadınları Derneğinin de halen genel sekreterliğini yürütmektedir. Yine mensubu bulunduğu Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneğinin de faaliyetlerine katılmaktadır. Bununla birlikte halen Malatya İnönü Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulunda uzman sıfatıyla dersler vermektedir.12 Haziran 2001 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Ak Partiden aday adaylığı müracaatta bulunmuştur. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız