SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Elazığ Depremi!

A- A+ PAYLAŞ

AKP'de "Elazığ depremi" yaşanıyor. AKP'liElazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu hakkında, Belediye Meclisi Denetim Komisyonu'nun AKP'li 2 üyesi tarafından hazırlanan 2009 yılı raporunda yolsuzluk iddiaları yer aldı.

AKP'li Meclis Üyeleri Murat Ünal ve Mehmet Tügen tarafından hazırlanan 17 Mart 2010 tarihli rapordaki çarpıcı bölümler özetle şöyle:

İŞTE O İDDİALAR

* İHALE KANUNU İHLAL EDİLDİ: İhalelerde, 'İhale Kanunu' ilkeleri ihlal edilmiştir.

* FİRMALARA İMTİYAZ TANINDI: İhalelerde yaklaşık maliyetlerde piyasa araştırması sağlıklı yapılmamıştır. Bu nedenle belediye çok ciddi zarara uğratılmıştır. Bazı firmalar ön plana çıkarak rekabet oluşturulmamış ve firmaya özel imtiyaz sağlanmıştır.

* AYNI ŞAHSA AİT İKİ FİRMAYA İHALE: Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ihalelerinde Ö. firması ile H. firmaları, aynı şahıslara aittir. Rekabet ortamı oluşturulmadan bu firmalara 183 milyon TL'lik ihaleler verilmiştir.

* GÜNLÜĞÜ 694 TL'YE ARAÇ KİRALANDI: Belediyenin diğer birimlerinde günlük 30 ila 70 TL arasında değişen fiyatlarla aynı özellikteki araçlar çalışmakta iken (Örnek Zabıta, Destek Hizmetleri), Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde kiralık usulüyle binek araç alınmış ve aynı aracın günlük fiyatı 694 lira 68 kuruş olmuştur. Yıllık bazda rakam 250 bin TL'yi geçmektedir.

* TRİLYONLARCA LİRA ZARAR: Bu örnek yalnız binek otolar içindir. Örnekler arasındaki fark hesaplandığında Belediye'nin ne kadar zarara uğratıldığı açıkça görülmektedir. Çöp konteynerlerinden, kamyon, dozere kadar diğer araçlar için durum daha da vahimdir. Belediye'nin zararları trilyonları geçmektedir.

* TEKLİFİ VEREN VE DEĞERLENDİREN AYNI: Belediye şirketi olarak bilinen Elöz Firması'na verilen ihalelerde Kamu İhale Kanunu ihlal edilmiştir. İhaleye teklif veren Elöz Firması'nın yetkilileri Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Ş.K.'dir. Bu kişiler aynı zamanda Belediye adına ihale başvurularını değerlendiren ve ihale maliyetini belirleyen resmi görevlilerdir.

* 3 MİLYON EURONUN AKIBETİ BİLİNMİYOR: AB fonlarından alınan proje ödeneklerinin kaydı hesaplarda bulunamamıştır. AB Fonu'ndan gelen 3 milyon euronun nerede kullanıldığı ve akıbeti bilinmemektedir. Bunun soruşturma kapsamına alınması gerektiği kanaatindeyiz.

* BİLBORDLARI KİM İŞLETİYOR: Belediye'nin işletme hakkını elinde bulundurduğu reklam panoları kira sözleşmesi bir yılı aşkın süredir bitmesine rağmen ihale yolu ile tekrar kiraya verilmeden bekletilmektedir. İşletmesinin nasıl ve kimler tarafından yapıldığı tespit edilememiştir.

* GÖRMEZDEN GELEMEZDİK Kİ: Raporda imzası bulunan AKP'li Murat Ünal: AK Parti'nin Elazığ'daki kurucularındanım ve 9 yıldır partideyim. Raporda çok ciddi bulgular var ve hepsi belgeye dayanıyor. Belediyedeki garipliği belgeledik. AK Partili olmamız, bunu yapmaktan bizi men edemez, görmezden gelemezdik.

* DOĞRUYSA GEREĞİ YAPILMALI:AKP Elazığ Milletvekili Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu ise, Belediye Başkanı Selmanoğlu'nun çalışkan bir insan olduğunu, ancak ortada bir usulsüzlük varsa gereğinin yapılacağını söyledi. Septioğlu, 'Raporu görmedim, fakat kulağıma bazı söylentiler geldi. İnşallah bunlar doğru değildir. Ama doğruysa, o zaman gereğinin yapılması lazım ve yapılır' diye konuştu.

* GENEL MERKEZ İNCELİYOR: Rapor AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi'ye gönderildi. Süleyman Selmanoğlu hakkındaki 17 sayfalık raporun, Genel Merkez tarafından incelendiği öğrenildi.

* MHP ŞİKAYETÇİ: Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri ise raporun ardından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Üyeler raporu İçişleri Bakanı'na da gönderdi.

"NEDEN HAZIRLADILAR ANLAMADIM"
Kendi partisine mensup üyeler tarafından suçlanan Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise Akşam gazetesi muhabirine şöyle konuştu: "Arkadaşlarımız, bilgime dahi başvurmadan rapor kaleme almışlar. Raporu hazırlayanlar AK Partili arkadaşlarımız. Ancak bu raporun hazırlanmasına bir anlam veremedim. Rapordaki bilgiler eksik ve yanlış."

"GEREKLİ BİLGİLERİ SUNACAĞIM"
Selmanoğlu şöyle devam etti:

"Rakamlarda hatalar var. AB fonu için 3 milyon euro deniyor. Bu yanlış ve hangi hizmete yönlendirildiği ortada. Raporun, 2009'a ait işlemleri içerdiği belirtiliyor, oysa birçok sözleşme önceki yıllara ait. Ben de gerekli bilgileri savcılığa sunacağım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız