SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Mülakat Başlıyor

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklamasını tamamlayan AKP’de yarından itibaren mülakatlar başlayacak.

AKP’de 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili genel seçimleriyle ilgili aday listelerinin hazırlanması için son hazırlıklar yapılıyor. 9 Mayıs’ta başlayan aday adaylığı başvuru süresi iki gün uzatmayla 16 Mayıs’ta sona ermiş ve bu süre içinde AKP’ye 4 bin kişi başvurmuştu. Başvuru süresinin bitmesinin ardından illere dağılan temayül ekipleri çalışmalarını tamamladı. Adaylar hakkında teşkilatlarda anket yapan temayül ekipleri hazırladıkları raporları AKP Genel Merkezi’ne sundu. Temayül yoklama ekiplerinin raporları dün yapılan AKP MYK toplantısında da gündeme gelerek adaylar hakkındaki ilk değerlendirmeler netleşti.

Aday adayları yarından itibaren Genel Merkez’e çağrılarak mülakata alınacak. Birebir görüşmelerin ardından hazırlanacak olan liste, Başbakan Erdoğan’ın da gözden geçirmesinin ardından kesinleşecek. Halen AKP milletvekili olanlar temayül yoklamasının dışında kalırken bunlar için Meclis'teki çalışmalarına bakılarak karar verilecek. Liste yasa gereği en geç 4 Haziran’da Yüksek Seçim Kurulu’na sunulacak.

Birçok AKP’li olmayan kişinin AKP listelerinden aday olması beklenirken, aralarında Ertuğrul Günay’ın da bulunduğu yeni isimlerin gelecek hafta yapılması planlanan AKP grup toplantısına kadar yetiştirilmesine çalışılacak. Öte yandan AKP, seçimde türbanlı aday göstermeyecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız