SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Siyasi Erdem ve Etik Kurulu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:17:00
AKP'de Siyasi Erdem ve Etik Kurulu
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nda yer alan isimleri açıkladı. Çelik, bu kuruldaki isimlerin, partinin temel ilkeler etrafından politika yapılıp yapılmadığı, partide görevli olanların, çeşitli kademelerde bulunanların AK Parti'nin kurucu değerleri etrafında ve temel ilkelerine uyumlu pratiklere imza atılıp atılmadığı konusunda 3 aylık bir raporla Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ileteceğini söyledi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Merkez Karar Yönetim ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Kongresi'nde Siyasi, Erdem ve Etik Kurulu kurulması kararı alındığını hatırlatan Çelik, "Üyeler belirlendi. Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nda Prof. Dr. Raşit Küçük (Başkan), Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Dr. Ömer Bolat, Sayın Şeref Malkoç, Güldal Akşit (fotoğrafta), Ahmet Cemil Tunç, Halide İncekara görev yapacaklar. Bunu kendi partimizin politikalarının denetlenmesi için yapmak istiyoruz. Zaman içerisinde parti politikalarında bazı konularda bazı arkadaşlarımızın ayrışması söz konusu olabiliyor. Bu tür sapmaların önüne geçmek için, sadece bilinen daha sistematik bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğu gözlemlendi. Bu çerçevede, AK Parti kadrolarının, AK Parti'nin kurucu değerlerine göre, bu doğrultuda sürekli olarak bilinçlendirilmesi konusunda bu kurulun önemli işlevi olacak" ifadelerini kullandı.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Parti Disiplin Kurulu yetkisi ve görevi dışında kalan konularda, kurucu değerlere ve ilkelere aykırı, söz, tutum ve davranışlarda bulunan parti üyeleri hakkında kendiliğinden veya yapılacak başvurular üzerine gerekli inceleme ve araştırmayı bu kurul yapacaktır. Partimizin genel politika ve faaliyetlerini, parti kurucu değerleri ve ilkeleriyle temel hedef ve ilkelerimizi izlemekle görevlidir bu kurul. Bu şekilde değerlendirecek ve Sayın Genel Başkana raporlar sunacaktır. Kuşkusuz, AK Parti'nin kurucu değerlerinin tüm parti faaliyetlerine hakim olması en hassas olduğumuz konudur. Bu bakımdan bunların uygulamaya geçilmesi, kamuoyunun gündemine gelen çeşitli konularla ilgili olarak ne tür politikaların izlenmesi gerektiği temel ilkelerimiz ve amaçlarımız çerçevesinde yine bunların teamüle dönüştürülmesi bu kurulun yapacağı faaliyetlerin arasında yer alacak. Bir bakıma yapacakları faaliyetler kendiliğinden olabilir, başvuru üzerine olabilir ama her halükarda hiçbir başvuru olmasa bile 3 ayda bir partinin temel ilkeler etrafında politika yapıp yapmadığını, partide görevli arkadaşlarımızın, çeşitli kademedeki arkadaşlarımızın kurucu değerler ve temel ilkelerimize uyumlu pratiklere imza atıp atmadıklarını, 3 aylık raporlarla Sayın Genel Başkanımıza iletecekler. Ayrıca, bunun dışında çeşitli gündemler olursa eğer, siyasi partiler arasında, burada AK Parti'ye kurucu değerler etrafında nasıl politika yapılması gerektiği konusunda kendi çalışmaları yapacak, Genel Başkanımıza sunacaklar. Bu şekilde partinin, parti mekanizmalarında yer almayan kişiler tarafından denetlenmesini önemli buluyoruz. Diğer partilerin de bu tip mekanizmalar oluşturması, Türk siyasetinde bunun bir geleneğe dönüşmesini arzu ediyoruz."

Kurul, bir başkan olmak üzere 6 üyeden oluşuyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız