SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Son Başvuru 20 Şubat

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:40:08
AKP'de Son Başvuru 20 Şubat
A- A+ PAYLAŞ

AKP’de 7 Haziran yapılacak 25’nci dönem milletvekili süreci başladı. Milletvekili aday adaylığı başvurusunun 20 Şubat Cuma günü sona ereceği belirtildi. 

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde 7 Haziran’da yapılacak 25’nci dönem milletvekili genel seçimleri süreci başladı. Bugün başlanan aday adaylık başvuruları 20 Şubat Cuma günü sona erecek. Konuyla ilgili AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı düzenlediği basın toplantısında 25’nci dönem milletvekili aday adayı olacaklarının bugünden itibaren dosyalarının kabul edileceğini söyledi.

Milletvekili aday adaylığı dosyalarının 20 Şubat’ta sona ereceğini ve bu nedenle de hafta sonu da AKP Malatya İl binasının açık olacağını söyleyen Kahtalı, milletvekili adaylık başvurusunun AKP Malatya İl teşkilatında veya AKP Genel Merkezi'ne yapılacağını dile getirdi.

Milletvekili adaylık başvuru formlarının AKP Malatya İl teşkilatında veya AKP’nin internet sitesi http://www.akparti.org.tr alınabileceğini vurgulayan Kahtalı, formların bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurulabileceğini, istenen belgelerin de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle ya AKP Malatya İl teşkilatına ya da AKP Genel Merkezi’nde bizzat teslim edilmesi gerektiğini hatırlattı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINDA İSTENİLEN BELGELER

25’nci dönem milletvekili adaylık başvurularında eklenecek belgeler konusunda da bilgilendirme yapan Kahtalı, “Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi. (Milletvekili adaylığı için olduğu belirtilecek) Diploma sureti. Nüfus cüzdanı sureti (T.C. Kimlik Numarasını gösterir). Askerlik durum belgesi. Banka dekontu (Başvuru aidatının yatırıldığına dair). 2 adet vesikalık fotoğraf ve adaylık için istifası zorunlu olan kimselerin, ilgili mercilere sunulmuş istifa veya emeklilik dilekçelerinin fotokopisi bulunması gerekiyor. Başka bir siyasi partinin üyesi olup da partimizden adaylık başvurusunda bulunmak isteyen kimselerin üyesi oldukları partiden istifa ettiklerine dair noter marifetiyle gönderilmiş istifa bildirimlerinin de başvuru formuna eklemeleri zorunludur” diye konuştu.

Milletvekili adaylık başvuru ücretlerinde erkek adaylardan 5 bin TL, kadın adaylardan 2 bin 500 TL ücret alınacağını belirten Kahtalı, engelli oranı yüzde 40 ve üzerinde olan milletvekili aday adaylarında ise herhangi bir ücret alınmayacağını söyledi.

Kahtalı, banka dekontunda aday adayının T.C kimlik numarası ve adresi yazılması gerektiğini, il başkanlığı banka hesabı dışında başvuru aidatı tahsil edilmeyeceğini ve adaylık başvurusunda bulunan ve aidat yatırması gereken kimselerden, parti hesabına yatırılan başvuru aidatını aday olamaması durumunda geri talep etmeyeceğine dair taahhütname alınıp, başvuru formuna ekleneceğini belirtti. Kahtalı, AKP Malatya Milletvekili adaylık başvuru dosyalarını 23 Şubat Pazartesi günü AKP Genel Merkezi’ne teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız