SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Temayül Yoklaması

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili aday adaylarıyla ilgili temayül yoklaması başladı.

Yeşiltepe Spor Salonu'nda saat 10.00'da başlayan ve 16.00'da sona erecek olan temayül yoklamasına, 91 aday adayından AKP'nin Malatya'daki 6 milletvekili ile aday adayı olan eski İl Başkanı Mustafa Şahin dahil olmadılar.

AKP il, ilçe ve belde yönetimleri, belediye başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle temsilcilerinden oluşan 3 bin 250 dolayında delegeleri 84 aday adayını oylayacağı ifade edildi.

Temayül yoklaması, AKP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sekman ve Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile Kadın Kolları Genel Başkanlığı yönetiminden Habibe Yıldız'ın gözetiminde yapılıyor.

Temayül yoklamasında polis Yeşiltepe Spor Salonu etrafında geniş önlem alırken, delegeler salon dışında üst aramasından geçirilerek içeri alındı. İçeri alınan delegeler oy kullandıktan sonra salonun diğer kapısından ayrıldılar. Aday adaylarının oy verme işlemlerinin yapıldığı salonda bulunmaları ve isterlerse tribünde yer alabilecekleri konusunda sık sık anons yapıldı.

Delegeler oluşturulan masalarda kendilerine verilen 84 adayın isminin yer aldığı oy pusulasını alarak aday adaylarının isimlerini işaretledikten sonra pusulayı zarfa koyarak sandığa atıyor. Temayül yoklamasının gözetmenliğini yapanlarca delegelere, milletvekili sayısı olan 6 aday adayının mutlak işaretlenmeli, eksik veya fazla işaretlenen oy pusulasının geçersiz sayılacağı belirtildi.

AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi, yapılan temayül yoklamasına ilişkin olarak basın mensuplarına yaptığı kısa açıklamada, " 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde partimizden aday olacakların belirlenmesi konusundaki aşamalardan birini oluşturan temayül yoklamasını yapıyoruz. Temayül yoklamasına delegelerimizin büyük bir ilgi gösterdiğini görüyoruz. Tüm aday adaylarımıza ve partimize bunun hayırlı olmasını diliyorum.Temayül yoklamasında oy verme işleminin tamamlanmasının ardından hangi aday adayının kaç oy aldığı açıklanacak. Bu oylamanın sonucu tek başına bir ölçü olarak kabul edilmeyecek. Bu sadece delegelerimizin görüşünü ortaya koymuş olacak. Parti genel merkezimiz çeşitli aşamalardan sonra adaylarımızı belirleyecek" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız