SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'de Yoğun Gün

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:47:38
AKP'de Yoğun Gün
A- A+ PAYLAŞ

Başvuru süresi 20 Şubat'ta sona erecek olan AKP'ye milletvekili aday adaylığı için başvurular devam ediyor. Başvuru sayısının, Malatya'dan başvuru sayısının saat 19.00 itibarıyla 33 kişiyi bulduğu bildirildi. Ankara'da başvuruda bulunanların sayısının da Perşembe günü itibarıyla 10 kişi olduğu, toplam sayının böylece 43'e ulaştığı öğrenildi.

EMİNE AKKURT

AKP Malatya Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulunan Emine Akkurt, Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

12 yıldır yürüttüğü AKP Malatya Kadın Kolları Başkanlığını bırakarak 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği adayı olmak için resmi başvurusunu yaptı. Çok sayıda destekçisi ile birlikte AKP Malatya İl Başkanlığı’nda aday adaylığı başvurusu dosyasını İl Başkanı Hakan Kahtalı’ya teslim eden Akkurt, konuşmasına şiirle başladı. AKP sürecini anlattığı şiirinde 36 yıllık ömrünü ailesinin yanından çok partisinin yanında geçirdiğini söyledi.

“Uzun adamla çıktığım bu yolda, bilge adamla yeni destanlar yazmak için aday adayı oldum” diyen Akkurt, bundan sonra geri kalan ömrünü de AKP’de davası uğruna geçireceğini söyledi.

Akkurt'un başvuru dosyasını kabul eden İl Başkanı Hakan Kahtalı'da, uzun bir süreden beri AKP'de kadın kollarında büyük emekler veren Akkurt'a teşekkür ederek çıktığı bu yolda kendisine başarılar diledi.

PROF.DR. İBRAHİM GEZER..

İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi, Fırat Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer, AKP il başkan yardımcısı Nurettin Sert’e dosyasını teslim etti. 

Prof.Dr. Gezer, başvuru sırasında yaptığı açıklamada, “Şehrimiz, yaklaşık on bin yıllık bir tarihe yaslanan, iki bin yıldır kendi adıyla var olan ve bu süreçte Türkiye ve dünyanın mirasına önemli değerler katmış bir şehirdir. Malatya; Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Darende, Kuluncak, Hekimhan, Yazıhan, Arguvan, Arapgir, Kale, Pütürge ve Doğanyol olmak üzere toplam 13 ilçesiyle; kayısı ve üzümüyle; kirazı ve ceviziyle; kömbesi ve tandırıyla; semahı ve halayıyla hoş ve güzel bir şehirdir. Son 20 yıldır, bu şehrin değişik kurumlarında görev yapmış, şehrimizin potansiyel ve dinamiklerini yakından gözlemlemiş ve bu görevler sırasında ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin gelişip serpilmesine karınca kararınca katkı yapmaya çalışmış biri olarak, aylardır halkımızla yürüttüğümüz çok yönlü istişareler sonucunda, 7 Haziran 2015’te gerçekleştirilecek genel seçimlerde Ak Parti’ den Malatya milletvekilliği aday adaylığına başvurmuş bulunuyorum. Bu kararın dava arkadaşlarım, şehrim ve ülkem için hayırlı olsun dilerken, bu süreçte bize destek veren tüm dost ve arkadaşlara, sivil toplum kuruluşlarımıza, teşkilat mensuplarımıza, muhtarlarımıza, çalışmalarımızı kamuoyu ile paylaşan basın mensuplarına ve toplantımıza katılan siz değerli dostlara en içten duygularla teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Bu şehirde doğmuş, büyümüş ve bu şehrin havasını teneffüs etmiş sizden biri olarak, bu onurlu göreve talip oldum. Biliyorum ki; takdir önce yüce Yaratıcının sonra ise her şeyin en güzeline layık bu güzel şehrin güzel insanlarının ve partimizin yetkili kurullarınındır.”dedi.

BAYRAM TAŞKIN..

AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, "Bugün ayrı bir yol ayrımındayız. Bu davaya, fikriyata, şehre ve insanlara, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hizmet etme niyetiyle yola çıkmış bulunmaktayım" dedi. 

Taşkın, 7 Haziran genel seçimi için AKP'ye resmi olarak aday adaylık başvurusunu yaptı, evraklarını İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya teslim etti.

Bayram Taşkın, AKP'nin davasına, fikriyatına, Malatya şehrine ve insanlara hizmet etmek niyetiyle yola çıktığını kaydederek, "Bugün benim günüm değil, birlikte omuz omuza çalıştığım dava arkadaşlarımın günüdür. Bugün siz değerli akrabalarımın ve arkadaşlarımın günüdür. Rabbim inşallah çıktığımı bu yolda bize hayrı nasip etsin. Biz inanıyoruz ki, Allah ne buyurmuşsa, ondan hayır vardır. Biz ancak niyet ederiz. Hikmete ram oluruz. İnşallah Rabbim çıktığımız bu yolda, ayaklarımızı sabit kılsın kendi rızasına uygun iş ve eylemi nasip etsin. 22 yıllık siyasi hayatım boyunca her zaman bu düsturdan taviz vermeden bugünüme geldim. Son 2 yıldır rozetini taşımaktan büyük şeref ve gurur duyduğum AK Partime Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı olarak değerli yol arkadaşlarımla birlikte hizmet ettim. Bugün ayrı bir yol ayrımındayız. Bu davaya, fikriyata, şehre ve insanlara, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) hizmet etme niyetiyle yola çıkmış bulunmaktayım" dedi.

ALİ EDİP BUDAN..

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Kaymakamlık görevinden istifa eden Ali Edip Budan, Malatya’da AKP’ye milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Başvuru dosyasını AKP İl Başkanlığı’nda başkan yardımcısı Nurettin Sert’e teslim eden Budan, “Biz gözümüzü hizmete 2003 yılı ocağında açarken AK Parti Hükümetiyle beraber açtık. Dolayısıyla meslekte halka hizmet sevdamızı 12 yıl boyunca ülkemizin çeşitli bölgelerinde, çeşitli yörelerinde Türkiye’nin her karış toprağında görev yapabilecek kabiliyette olarak hizmetler götürdük” dedi.

Malatya’ya hizmet edebilme adına aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu belirten Budan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En başta Malatyalı hemşerilerimiz olmak üzere milletimize çok daha hizmet edebilmek için, devletimizi dünyada adaleti sağlayıcı konuma getirmek ve şu an göstermiş olduğu mazlumların yanında zalimlerin karşısında olan duruşunu ve bu duruşu gösterenlere en azından yangına su taşıyan karınca misali bile olsa destek olabilmek ve tüm bu desteklerin ve hizmetlerin sonucunda da eminim ki hepimizin hedefi olan Allah’ın rızasını kazanabilmek amacıyla 2015 yılı milletvekilliği seçimlerinde Malatya’mızdan AK Parti’den aday adayı oldum.”

İSA ÖZKAN..

Darende eski Belediye Başkanı İsa Özkan, AKP’den Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

7 Haziran 2015’te yapılacak genel seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu AKP Malatya İl Başkanlığına yapan İsa Özkan, 14 yıldır aktif olarak sürdürdüğü siyaset yaşamında edindiği tecrübe ve bilgiyi Malatya’nın sorunlarına çare olmak için aday adayı olduğunu söyledi.

AKP’nin kurulması ile birlikte Darende’de kurucu ilçe başkanı olarak göreve başladığını belirten Özkan, “Darende'de yıllardır çözülmeyen büyük projelerin altına imza attım. Bugün de milletvekili olarak hizmet alanını daha da genişletmek, hizmet çıtasını daha da yükseklere taşımak için aday adaylığı müracaatında bulundum” dedi.

METİN TAY..

Malatya’da Eczacı Metin Tay, AKP’den Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Başvuru dosyasını İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert’e veren Ecz. Metin Tay, “Milletimizin tamamını kucaklayacak, hakları ve özgürlükleri garanti altına alacak, geleceğin büyük Türkiye’sini inşa edecek, yeni durum ve koşullar dikkate alınarak devlet ile vatandaşı barıştıracak yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Halkın özgür iradesi dikkate alınmadan oluşturulacak hiçbir yapı ayakta duramaz. Anayasamız yeniden yeni Türkiye için yazılmalıdır” dedi.

Anayasa değişikliği ile ülkede başkanlık sisteminin de gelmesini arzu ettiklerini belirten Tay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Zira başkanlık sistemi ile ayrışmalar son bulacak ve yıllardır çözülemeyen birçok sorun başkanlık sistemi sayesinde çözülecektir. Nitekim başkanlık sistemi Türkiye’nin genel yapısıyla birebir örtüşecek, yönetimde istikrarı, ekonomide adil dağılımın sağlanacağı bir gelecek kuracaktır. Yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden tamamen bağımsız olacak, halkın iktidarı etkili olarak denetleyebilmesinin önü açılacaktır. Başkanlık sistemi devlet idaresindeki hantal yapıya son verecek ve bu sistem ile hem devlet işleri hızlanacak hem de yönetimde istikrar sağlanacaktır. Dolayısıyla başkanlık sistemine geçilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Nurettin Sert’te, milletvekili aday adayı olan Metin Tay’a bu süreçte başarılar diledi.

MELİK HÜSEYİN DEMİRBAY..

AKP Malatya Milletvekili Aday Adayı Melik Hüseyin Demirbay, aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı.

Başvuru sonrası açıklamada bulunan Demirbay, "Cumhurbaşkanımızın vizyonu, Başbakanımızın 'Yeni Türkiye' hedefleri çerçevesinde, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğumu tüm kamuoyuna deklare ediyorum. Birçok değişikliğin ve yeniliğin mimarı olan AK Parti'nin genel seçimlerden sonra ülkemizin hayrına olacak değişimleri sürdüreceğine inanıyorum. AK Parti'deki adaylığımın sivil anayasa ve başkanlık sistemi gibi ülkemizin önünü açacak, ideallerimize güçlük destek olacağı kanaatindeyim. Ülkemiz ve Malatya için çözüm odaklı , halkın beklentisine duyarlı, sağduyulu ve gayretli bir kardeşinizim" dedi. 

ÖMER ÖZDAĞLAR..

Eğitimci Ömer Özdağlar, AKP’den Malatya milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

AKP Malatya İl Binasında İl Başkan Yardımcısı Nurettin Sert’e adaylık dosyasını teslim eden Ömer Özdağlar, “30 yıldır ülkemizin değişik şehirlerinde öğretmen ve okul yöneticisi olarak ülkeme hizmette bulundum. Edindiğin tecrübeleri siyaset kanalıyla Malatya’mıza hizmet olarak aktarmak için milletvekili aday adayı oldum” dedi.

Özdağlar, milletvekili adayı olmaması durumunda bile AKP’de mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

PERŞEMBE GÜNÜ BAŞVURANLAR..

AKP'ye Perşembe günü başvurusunu yapan isimler şunlar:

Öznur Çalık,

Prof.Dr. İbrahim Gezer,

Emine Akkurt,

Melik Hüseyin Demirbay,

Enver Akgün,

Ömer Özdağlar,

Bayram Taşkın,

Metin Tay,

Ramazan Karaca,

Ali Edip Budan,

Hüseyin Nursoy,

İsa Özkan,

Vahap Bata.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız