SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den 12 Haziran Teklifi

A- A+ PAYLAŞ

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 12 Haziran'da genel seçimlerin yapılmasına ilişkin kararın, 3 Mart Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda alınmasını planladıklarını açıkladı.

AKP Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş, 6 milletvekilinin imzasını taşıyan, 12 Haziran'da milletvekilliği genel seçimlerinin yapılmasına ilişkin teklifi Meclis Başkanlığı'na sundu. 12 Haziran'da seçim kararı alınmasına ilişkin teklifi sunduktan sonra bir açıklama yapan Bozdağ, AKP Grup Başkanvekilleri olarak Türk milletinin seçimlere daha fazla katılımını sağlamak, herkesin demokratik oy kullanma hakkını kullanması için sağlıklı zaman ve zeminde seçimin gerçekleşmesini temin etmek amacıyla, Haziran ayında yapılacak SBS ve ÖSS sınavlarını da dikkate alarak milletvekili seçimlerinin yenilenerek 24. dönem milletvekili genel seçimlerinin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılması konusunda TBMM'nin karar almasını öngören önergeyi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Bozdağ, "Buna göre Anayasa Komisyonu, gündemine alıp, talebimizi değerlendirip rapora dönüştürdüğü ve TBMM Genel Kurulu da karara bağladığı takdirde 24. dönem Milletvekili Genel Seçimleri 12
Haziran 2011 Pazar günü yapılacaktır. Şimdiden bu seçimlerin demokrasimiz için, milletimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Bozdağ, Anayasa Komisyonu'nda teklifin ne zaman gündeme alınacağının sorulması üzerine, "Anayasa Komisyonu'nun kendi takdiridir. Ne zaman gündem yapacağını bilemeyiz. Eğer Anayasa Komisyonu bu hafta gündemine alır, bunu rapora dönüştürebilirse önümüzdeki hafta Perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda seçim kararı müzakerelerinin yapılmasını biz planlıyoruz" şeklinde konuştu.

AKP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş, Suat Kılıç, Ayşenur Bahçekapılı ve Ankara Milletvekili Haluk İpek'in imzaları bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız