SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den 2 İstifa Daha

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:33:11
AKP'den 2 İstifa Daha
A- A+ PAYLAŞ

17 Aralık’ta başlayan ‘yolsuzluk ve rüşvet’ iddialı operasyonun ardından partilerinin takındığı tavrı eleştirerek istifa eden Hasan Hüseyin Şahin ve Battal Paşahan’ın ardından Kale İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Akdeniz ve Doğanyol İl Genel Meclis Üyesi Vehbi Öz, partilerinden istifa ettiklerini duyurdu. İstifa eden Kale İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akdeniz’in, Saadet Partisi’ne geçeceği öğrenildi. 

Doğanyol İl Genel Meclis Üyesi’nden AKP İl Teşkilatı’na tepki

İstifa nedenini, ‘5 yıldır ilçeye bir çivi çakmayan Recep Gülbey’in yeniden aday gösterilmesi’ olarak açıklayan Doğanyol İl Genel Meclisi Üyesi Vehbi Öz, “5 yıldır bir taşı alıp şuradan şuraya koymayan adamı yeniden getirip aday yaptılar. Bu millete yazık ettiler” dedi.

Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey’in yeniden aday yapılmasının Doğanyol’a haksızlık olduğunu söyleyen Vehbi Öz, “İl teşkilatımız ya da Sayın Ahmet Çakır, gelip bize desin ki, ‘bu adam şu hizmeti yaptı’. Gelsin de kanalizasyonu görsünler. İçmesuyumuzu, kaptajlarımızı görsünler. Bu adamın zaten yaptığı bir şey yok. Şimdi il teşkilatı getirip aynı kişiyi bizim başımıza diktiler. Bu millete yazık, Doğanyol’a yazık” diye konuştu.

“İlçede tepkiyle karşılandı”

Kurulduğundan bu yana AKP’ye destek verdiklerini anlatan Vehbi Öz, tek gayelerinin başka ilçelerin aldığı hizmetin Doğanyol’un da alması olduğunu kaydederek “Bu partiye hepimiz destek verdik. Ama son 5 yılda belediye başkanımız bir taşı alıp şuradan şuraya koymadı. Eğer gelip bir hizmet yaptı diyen varsa gelsin. Kanalizasyon açıktan akıyor. İnsanlar ne bahçelerinde oturabiliyor, ne evlerinde oturabiliyor. Arazisinde çalışamıyor. İstanbul’da olanlar yazın gelip görüyorlar, benden hizmet istiyorlar. Bu millet hakkını alamıyor. Başka ilçelerin aldığı hizmeti bizde alalım. O başkan da alsın istedik ama 5 yıldır oturdu, ilçeye bir çivi bile çakmadı. Ben İGM üyesiyim. Benim belediye olan bir yere hizmet etme şansım yok” diye konuştu.

Doğanyol’dan Belediye Başkan Adaylığı için birçok isimin olmasına rağmen mevcut başkanda ısrar edilmesinin ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandığını ifade eden Vehbi Öz “Başka adaylar vardı. Neden aynı isim tekrar aday gösterildi anlamış değiliz. Hangi mahareti nedeniyle aday gösterildi bilemiyoruz. Başka bir aday olsaydı yine partimizi desteklerdik ama aynı isim olunca partimden istifa etme kararı aldım” dedi.

AKP’de son yaşanan iki istifanın ardından İl Genel Meclisindeki sandalye sayısı şöyle oldu:

AKP 29, CHP 6, Saadet Partisi 1, bağımsızlar 4.

FOTOĞRAF: AKP'den istifa eden Doğanyol üyesi Vehbi Öz (fotoğrafta ön plandaki), ilçede eski başkanın yeniden gösterilmesine tepki olarak bu kararı aldığını söyledi. AKP'den geçtiğimiz günlerde de Hasan Hüseyin Şahin (arka planda soldaki) ve Battal Paşahan (sağdaki) istifa etmişlerdi.

HABER-FOTO: malatyahaber.com- Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız