SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den AR-GE Başkanları Toplantısı..

A- A+ PAYLAŞ

Daha önce, aralarında Malatya'dan davet edilenlerin de bulunduğu Yerel Gündem 21 bölge organizasyonları ile Baro başkanları toplantılarının yapıldığı Diyarbakır, bu kez AKP'nin AR-GE toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya Malatya'dan da partili yetkililer katıldılar. 12. Bölge AR-GE Başkanları Toplantısı, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nda yapıldı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç ve bölgenin kalkınmasıyla ilgili sorunların tartışıldığı toplantıda konuşan Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt, tarihin kırılma noktalarından birini yaşadıklarını ifade ederek, bu süreçle birlikte dünyanın yeni bir döneme gireceğini söyledi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun ise bölgemizde çok önemli işadamlarının olduğunu söyleyerek, bu işadamlarının halkı bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından organize edilen toplantı, Diyarbakır'da yapıldı. Güneydoğu AK Parti Milletvekilleri ve İlçe Belediye Başkanları'nın yanı sıra Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Şanlıurfa ve Tunceli AK Parti il başkanlarının ve yürütme üyelerinin katıldığı toplantıda, bölgedeki gelişmeler ve bölgenin kalkınması için neler yapılabileceği konuşuldu.

Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt, tarihin kırılma noktalarından birini yaşadıklarını belirterek, bu süreçle birlikte dünyanın yeni bir döneme gireceğini söyledi. Kurt, "Ülkemizin bu yeni süreci doğru okuması adına teşkilat olarak, bir siyasal partinin üstüne düşen tüm görevi yerine getirerek AG kollarında başlatmış olduğumuz eğitim çalışmalarının ilk bölgesel toplantısını Diyarbakır'da yapıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu süreç, gerçekten ülkemiz ve Diyarbakır adına çok önemlidir. Bu süreçte ülkemizi, gerçekten Başbakanımız'ın dediği gibi, küresel bir süreç haline getirmenin yolu elbette ki süreci doğru okumaktan geçiyor. Süreci doğru okumak da eğitimle olabilecektir. Partimiz, bu sürecin küreselleşmesi için bu eğitim çalışmalarını başlattı" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, bölgede çok önemli işadamlarının olduğunu söyleyerek, bu işadamlarının halkı bilgilendirmesi gerektiğini ifade etti. Torun, yatırımların önemine işaret ederek, "Kurum ve sosyal politikalar tarafından özellikle kendi memleketlerine yatırım yapmaları bölgenin kalkınması için çok önemlidir. Bizler, ekonomik ve sosyal politikalar bakımından kendi bölgemize ve ilimize yararlı olacak yatırımları yapmazsak, birçok konuda ve birçok alanda zaman zaman zafiyetlerimiz ortaya çıkar" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız