SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den Ekonomi Forumu

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:28:16
AKP'den Ekonomi Forumu
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kent Ekonomileri Forumu düzenleniyor.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, parti binasında yardımcısı Selim Çağlar'la birlikte düzenlediği basın toplantısında Kent Ekonomileri Forumu’nun 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.00’de  Ramada Otel’de başlayacağını belirterek, “Bildiğiniz üzere Ak Parti bu güne kadar gücünü milletten almış, yaptığı her önemli icraatta milletin mörüşüne müracaat ederek, milletinin istek ve düşüncesi doğrultusunda politikalar üretmiş bir partidir. Adalet ve Kalkınma Partisi katılımcı demokrasinin işletilmesi için yeni bir ekonomik projeyi daha hayata geçirmektedir.  AK Parti Ekonomi İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş’un öncülüğünde hazırlanan Kent Ekonomileri Forumu adlı proje, bir yerel inisiyatif hamlesi olarak uygulamaya konulmuş olup, 'gönüllü, katılımcı, istişari ve sivil bir oluşum' olarak tanımlanan forumun, kentlerin kendi güçlü ve zayıf yönlerini dikkate alarak stratejik önceliklerinin belirlenmesi, öz yeteneklerinin ortaya çıkartılarak harekete geçirilmesi için, illerde ekonomik hayatla ilgili tüm kesimleri bir araya getirerek ortak hedefler ve politikalar oluşturulmasına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Bildiğiniz gibi 21. Yüzyıl ekonomide rekabet yüzyılıdır. Bu rekabetin temelini de “Kent Ekonomileri” oluşturmaktadır. Her kent, kendi öz yeteneklerini keşfederek, mukayeseli üstünlüklerine dayanan, sürdürülebilir bir kalkınma stratejisiyle diğer kentlerden farkındalığını ortaya koymak durumundadır.  Bu anlayışla Kent Ekonomileri Forumu, Türkiye’de kendi yerel potansiyelinden beslenen Marka ve Yıldız Kentler  oluşturmayı hedeflemektedir” dedi.

Tüfenkçi şöyle devam etti:

“Kentimizin ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayacak, ekonomik yapımızın belirlenmesinde önemli katkı sağlayacak, devletten alacağı her türlü teşvik ve yardımların daha etkin ve doğru yerlerde kullanılmasında önemli bir misyonu üstlenecek olan kent ekonomileri Formunun birincisini 27 Nisan 2013 Cumartesi günü  Saat 14.00 de Ramada Plaza Altın Kayısı Otelde yapılacaktır.  Bu Kent Ekonomi Forumları ilimizde yılda iki defa düzenlenecek olup,  kentimizin ekonomisine katkı sağlayan başta işadamlarımız olmak üzere, meslek odalarımızı, üniversitemizi, Belediyelerimizi, Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerini, sendikalarımızı ve tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getirerek kentimizin ekonomik yapısını masaya yatırım kendi öz kaynaklarımızın ortaya çıkarılması, kentimizde öne çıkan sektörlerin belirlenmesi, kentimizin 2023 hedeflerine ulaşmasında yerelde yapılması gerekenler, devletten alınması gereken teşvik ve yardımlar, yapılması gereken yatırımlar, önümüzdeki ekonomik kalkınma sürecinde nelerin yapılması gerektiği veya nelerin yapılmaması gerektiği konuların ortaya çıkarılması için yapılan bir istişare toplantısı formatındadır. Yılda iki defa düzenlenecek olması, her toplantıya farklı kesimlerin davet edilecek ve bu şekilde kentimizin ekonomisine katkı sağlayan kanaat önderlerinin görüşü alınarak kentimizde ekonominin canlanması, yaşam standardımızın yükseltilmesi için projelerin hayata geçirilmesinde önemli bir rol üstlenecektir.  Kent Ekonomileri Forumları'nın basına ön bilgi verildikten sonra basına kapalı yapılacak ve daha sonra raporlar basınla paylaşılacak olması siyasi bir şov olmadığının bir göstergesi olarak anlaşılmalıdır.  Bu yeni başlatılacak olan Kent Ekonomi Forumları’nın yaşadığımız kente hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

Tüfenkçi, toplantıya partili olsun olmasın herkesin katılarak prjoe ve bilgi sunabileceğini belirterek, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın da toplantıya davet edildiğini, ancak Ağbaba’nın programı nedeniyle katılamayacağını bildirdiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız