SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP'den İstifa Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:36:44
AKP'den İstifa Etti
A- A+ PAYLAŞ

İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, “Artık AK Parti’de bulunmamın bir anlamı kalmadığını düşünüyorum. Gelinen bu vahim aşamada kendi vicdani kararımla AK Parti’den istifa ediyorum” dedi. 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Hizmet Hareketi’ne ve bu hareketin mimarı olan Fethullah Gülen hocaya yönelik insanlık dışı itham ve hakaretlerin her gün artarak sürdüğünü belirten İlhan İşbilen, “Bu durum beni derinden yaralıyor. Ben Fethullah Gülen hoca efendiyi 50 yıldır tanırım, bugün yapılan hakaretleri ömrüm boyunca duymadım. Bunca hakaret ve iftiraların sebebi neydi? Hepinizin malumu yolsuzluk operasyonları” diye konuştu.

AK Parti yönetimi ve Başbakan Erdoğan hakkında eleştirilerde bulunan İşbilen, “İnsafsız, mesnetsiz bu söylemlere Türkiye’nin tarihi boyunca rastlanmış mı acaba. Büyükelçilere okulları karalayın talimatı verilirken insanın vicdanı hiç mi sızlamaz. 100 yıllık geçmişi olan bir Hizmet Hareketi’ne sadece 11 yıllık geçmişi olan bir parti yetkilisi nasıl ‘biz varsak sizde varsınız, biz yoksak sizde yoksunuz’ diyebilir. Hizmet hareketine paralel devlet yaftası yapıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” şeklinde konuştu.

AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan İşbilen, “İstifamı parti içerisinde bulunan arkadaşlarımdan ayrılık olarak görmüyorum. Hoca efendi ile 2 aydır görüşmedim. Bundan önceki görüşmelerimde bana ısrarla söylediği partiden ayrılmamam ve ayrılacak olanların ayrılmaması yönünde telkinde bulundu. Bugüne kadar sabırla partide kalmaya çalıştım. Öyle bir noktaya geldim ki, yakın dostlarım bile ‘hizmet camiası ve hoca efendiye bu ağır saldırılara rağmen hala partide kalacak mısınız’ diyerek bana ağır sitemlerde bulundular. Hukuk ve Anayasa çerçevesinde devlette görevlerini yapan vatan evlatlarına ‘devlete sızmışlar’ muamelesi yapmak hangi hukuk anlayışına, demokrasi ve din anlayışına sığar” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız